Görüş Bildir
Haberler
Hoş Geldin Sonbahar! Yeni Mevsimi Mutlulukla Karşılamanıza Yardımcı Olabilecek 14 Sebep

Hoş Geldin Sonbahar! Yeni Mevsimi Mutlulukla Karşılamanıza Yardımcı Olabilecek 14 Sebep

Fulin
01.09.2017 - 08:23

Üzgünüz, yaz bitti. :( Ancak geçmişe üzülmenin anlamı yok, yeni mevsimi coşkuyla karşılamak için harika sebeplerimiz var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yorganlara gömülme sezonunun açılması.

Uzun süredir hasret kaldığımız güzel uyku dönemine nihayet kavuşuyoruz. Aşırı uykuluyken temiz ve yumuşacık bir yatağa girmekten daha güzel ne olabilir?

2. Çayın, kahvenin, çorbanın tadının değişmesi, güzelleşmesi.

Sıcak içecekleri yazın da tüketiyoruz ama asla sonbahar ve kış aylarındaki kadar lezzetli olmuyorlar.

3. Yemek yeme zevkinin artması.

Bunun iyi bir özellik olmadığı tartışılır. 😅 Yazın kebaplar, sulu yemekler, sıcacık poğaça börekler o kadar da keyif vermiyor. Oysa şimdi doya doya her şeyden yiyebiliriz.

4. Resmi sarılma sezonunun başlaması.

Yazın yapış yapış sarılmak, yakınlaşmak biraz rahatsız edici. Oysa sonbahar öyle mi? Bşuna Kasım'da aşk başkadır dememişler. 😏

5. Sıcak duş keyfinin geri dönmesi.

Tabii duş sıcaklığı kişiden kişiye değişen bir tercih ama serin bir günde sıcağa yakın derecede suyla duş alıp yumuş yumuş olmanın tadı bir başka.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Okulun, iş hayatının başlaması.

Yazın çalışıyor da olsanız, eğer turizmci değilseniz iş hayatının her Eylül'de baştan başladığını bilirsiniz. Okula ya da işe dönmenin nesi keyifli diyebilirsiniz; ama okul yılları hayat boyu özlenen çok kısa bir dönem. İş hayatı da kendini yararlı hissetmek ve sosyalleşmek açısından önemli. Bu açıdan bakınca yeniden aktif yaşamın içinde olmak güzel.

7. Yeni bir okula veya işe başlamak.

Yenilikler her zaman güzeldir. Yeni bir ortama girmek, yeni arkadaşlıklar, belki de uzun süreli dostluklar ve büyük aşklara zemin hazırlayabilir.

8. Sevimli dostlarla mutlu anlar yaşamak.

Kediniz ya da köpeğinizin sıcak vücuduyla gelip üzerinize oturması belki yazın rahatsız edici olabiliyordu, ancak şimdi en iyi zaman. Köpeğinizle çıkacağınız kısa yürüyüşler, size kendinizi iyi hissettirecek.

9. Müzikli uzun yürüyüşler.

Müzik dinleyerek yapılan uzun yürüyüşlerin tadı en çok bu mevsimde çıkar. Melankoliden haz almasını bilenler için sonbaharda müziğin ayrı bir anlamı vardır.

10. Spor yapmamak için hiçbir bahane kalmaması.

Yaz çok sıcak, kış çok soğuk diyenler için en ideal spora başlama mevsimi geldi. Bir kez alışınca zaten bırakmak çok zor, sporla eksilen güneş ışığı yüzünden kaybettiğiniz mutluluk hormonunu da geri kazanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kitap-kahve-yağmur üçlüsü.

Yazın yaşanması zor bir keyif. Kitabın yerini duruma göre film, televizyon ya da sevgili de alabilir tabii.

12. Bakımlı ve şık görünmek için ideal bir mevsim olması.

Yazın şıpır şıpır terlemesinden, kışın lahana kostümlerinden uzakta olunca şık görünmek hiç de zor değil. Üstelik biz kadınlar için saç ve makyajın bozulmadan durduğu ender bir dönem.

13. Televizyon kanallarının yeni sezonlarının başlaması.

Yazın televizyon izlemek pek zevkli değil ama sonbaharda her yeni programa şöyle bir göz gezdirmek bile eğlenceli olabiliyor.

14. Ve elbette bu görüntü.

Biraz hüzünlü olabilir ama doğanın değişimine, dökülen yapraklara şahit olup da kendinizi bir masalın içinde hissetmemeniz zor.

Hoş geldin sonbahar! 🍃🍁🍂

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1251
1157
114
73
61
60
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Sonbahar mevsimsel olarak 23 eylül ekinoksuyla başlar.Yani 23 gün daha yaz mevsimi devam edecek.1 eylül sonbaharın takvimsel olarak başlangıç tarihi.

Utku Sedir

en sevdiğim mevsim son bahar. ne sıcak ne soğuk. keşke hep böyle kalsa :)

kedi-patisi

ilkbaharda öyle

Doğa Şakar

Adanada yok böyle bir mevsim

Pasif Kullanıcı

Adana'ya sonbahar eylülün sonlarına doğru geliyor