Görüş Bildir
Haberler
Hitler'in Gizli Hazinesi Ortaya Çıktı

Hitler'in Gizli Hazinesi Ortaya Çıktı

Caner
27.06.2014 - 14:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hitler'in Gizli Hazinesi Ortaya Çıktı

Tarihçiler, Hitler'in günümüzün hesabıyla milyonlarca lira değerindeki parayı usulsüz yollarla İsviçrebankalarındaki hesaplarına yatırdığını ortaya çıkardı.

İngiltere'de yayın yapan Channel 5 adlı televizyon kanalı için bir belgesel hazırlayan tarihçiler, Adolf Hitler'in İsviçre bankalarına yatırdığı, yaklaşık 1.1 milyon markın (günümüzün parasıyla 12 milyon lira) izini sürdü. Hayatı boyunca yaptığı konuşmalarda hiç parası olmadığını söyleyen Hitler'in hesapları ölümüyle birlikte kayıplara karışmıştı. Nazi liderinin gizli hesaplarını araştıran ' Hitler'in Kayıp Milyonlarının Peşinde ' adlı belgesel için bir araya gelen uzmanlar, hesapları ve tarihi belgeleri didik didik etti. Araştırmalara göre gelir kaynaklarının önemli bir kısmı, diktatörün kendi imzasıyla yayınladığı ' Kavgam ' adlı kitabından geliyordu.

Vergiden de muaf tutulmuş

' Kavgam ' kitabının yayın gelirleri Hitler'e her yıl bir servet değerinde para kazandırıyordu. Tarihçilere göre Hitler , evli çiftlere devlet tarafından birer tane ' Kavgam ' verilmesini öngören bir kararname çıkartmış, kitapların gelirlerini de kendi hesabına aktarmıştı. Belgeselde, Hitler'in kendi resmi basılan pullardan da pay aldığı ifade ediliyor. Resminin basım haklarını tescilleyen Hitler'in bu sayede her pul başına Alman hükümetinden gelir aldığı bildiriliyor. Araştırmalara göre Adolf Hitler parasını İsviçre bankalarına geçirmeden önce, kendisini vergilerden muaf tutan bir de kanun çıkarmıştı. İkinci Dünya Savaşı'ndan mağlubiyetle çıktıktan sonra intihar ettiği söylenen Hitler'in vasiyetinde de servetine dair bir bilgi olmadığı görülüyor.

Kaynak: Sabah

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Gu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0