Görüş Bildir
Haberler
Hintli Aktrislerin En Sağlam 10 Oyunculuk Performansı

Hintli Aktrislerin En Sağlam 10 Oyunculuk Performansı

The Joker
11.03.2016 - 15:02

İşte Bollywood aktrislerinden son yılların en iyi oyunculuk performansları...

Not : Film özetlerinin büyük bir kısmı sinemalar.com 'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Vidya Balan - Kahaani

10. Vidya Balan - Kahaani

Hamile bir kadın Londra'dan Hindistan'a kayıp kocasını aramak için gelir.

Vidya balan başına türlü türlü olaylar gelen hamile kadını canlandırmaktadır.

9. Deepika Padukone - Bajirao Mastani

9. Deepika Padukone - Bajirao Mastani

Savaş ve aşk konulu film güçlü hükümdar Bajirao, Bajirao'nun savaşçı aşkı Mastani ve Bajirao'nun ilk karısının hikayesini anlatmaktadır.

Deepika Padukone bu filmde vahşi güzel Mastani'yi canlandırmaktadır.

8. Aishwarya Rai - Devdas

8. Aishwarya Rai - Devdas

Her şeyin, hatta yaşamın bile üzerindeki bir aşkın öyküsü. Devdas adında, seven, seven ve sadece seven bir adamın destanı… Zengin bir ailenin çocuğu olarak doğan Devdas, güzel oyun arkadaşı Paro’yla, her şeyin üstündeki aşkın daha ne olduğu anlaşılmadan hissedildiği, çekici bir çocukluk dönemini paylaşmıştır. Statülerindeki ve aile geçmişlerindeki farklılıklardan habersiz iki arkadaş arasında asla kopmayacak bir bağ oluşmuştur. Gençlik geldiğinde, aşkları daha da güçlenmiştir. Ama heyhat, Devdas’ın bahtsız bir zayıflık anı, onunla sevgili Paro’sunun arasına hiç yıkılmayacak bir ayrılık duvarı örmüştür. Duvarın bir tarafında evlenip başka birinin karısı olan, kalbi kırılmış Paro vardır. Öbür tarafındaysa, tamamen yıkılmış Devdas. Paro’suz bir hayatın acısına katlanamayan Devdas, alkolü en sadık dostu edinmiştir. Ama içki Devdas’a o yakıcı acıyı unutturamaz. Güzel fahişe Chandramukhi’nin sarsılmaz sadakati bile, Paro’yu kaybetmenin yarattığı kalp acısını dindirememiştir..

Bugüne kadarki dünya güzelleri arasından en güzeli seçilen ve hala da dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak gösterilen Aishwarya Rai bu filmde Devdas'ın büyük aşkı ay yüzlü Paro'yu canlandırmaktadır.

7. Preity Zinta - Veer Zaara

7. Preity Zinta - Veer Zaara

Veer Pratabh Singh (Shahrukh Khan) ve Zaara'nın ( Prety Zinta) aşk hikayesi anlatan bir yapım. büyük bir komploya düşürülen Veer, 22 yıl hapishanede yatar. aşkı için herşeye katlanan ve ona kavuşacağı günü bekleyen Veer, sevdiğine kavuşacakmıdır..

Preity Zinta bu filmde efsane 2 aşıktan birine hayat vermiştir.

6. Kareena Kapoor - Talaash

6. Kareena Kapoor - Talaash

Bir polis (Aamir Khan) , Bir ev kadını (Rani Mukherjee) ve bir fahişe (Kareena Kapoor) beklenmedik bir şekilde hayatlarını bağlayan bir gizem içinde buluşurlar.

Son dönemlerin aranan yüzü Kareena Kapoor bu filmde gizemli bir hayat kadınını canlandırmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kangana Ranaut - Queen

5. Kangana Ranaut - Queen

Rani nişanlısı tarafından terkedilmesi üzerine tek başına Avrupa turu yapar.Sonrasında nişanlısı ona geri dönmek ister ama Rani'nin ufku açılmıştır.Artık onu istememektedir.

Aamir Khan'ın en beğendiği aktris olan Kangana Ranaut bu filmle çıkışını yapmıştır.

4. Madhuri Dixit - Gulaab Gang

4. Madhuri Dixit - Gulaab Gang

Ömrünü kızların eğitimine adamış çete üyesi bir kadının(Madhuri Dixit) siyasete bulaşması ile başından geçenler anlatılmaktadır.

Hint sinemasının en köklü ve ikonik aktrislerinin başında gelen Madhuri Dixit bu filmde güçlü bir kadın siyasetçiyi canlandırmaktadır.

3. Kajol - My Name Is Khan

3. Kajol - My Name Is Khan

ızvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira'nın oğlu faşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır

Ülkesinde en sevilen aktrislerinden biri olan Kajol bu filmde Rızvan Khan'ın büyük aşkını daha da önemlisi evladını kaybeden bir anneyi canlandırmaktadır.

2. Priyanka Chopra - Barfi

2. Priyanka Chopra - Barfi

Barfi hem işitme hemde konuşma özürlü bir gençtir. Shuriti Adında genç Bir kıza aşıktır Fakat Shuritinin ailesi onun normal Bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır. Barfi bu umutsuz aşkdan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti bütün dengelerini alt üst etmiştir. Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır.

2000 Dünya Güzeli Priyanka Chopra bu filmde otistik bir genci canlandırmaktatır.

1. Rani Mukherjee - Black

1. Rani Mukherjee - Black

Hayatını karanlıkta yaşamaya mahkum sağır ve kör bir kızın, öğretmeni sayesinde hayatın abecesini öğrenmesinin konu edildiği; dram yönünün sömürülmeyip sadece ortaya konulduğu, sürükleyici ve izlenesi bir eser. kızlarına belli kalıpların içerisinde baktıkları için başarılı olamayan bir aileye, öğretmen bakış açısının bolluğu ile karşılık veriyor ki bu sayede imkansızı-bu da asla öğrencisine öğretmediği bir kelime- başarıyor.

Rani Mukherjee bu filmde hem kör hem sağır olan genç bir kızı canlandırmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
39
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bayan Snow

Bollywooddaki kadın oyuncuları hollywooddakilerden çok daha yetenekli buluyorum.Hem oyunculukları çok iyi ve doğal hem de çok iyi dans ediyorlar.Üstüne bir d... Devamını Gör

Elif Kaya

Rani Mukherjee üstüne tanımam bu listede. Oynadığı film rezil bile olsa ondan iyi performans çıkıyor. Aishwarya için Devdas'tan ziyade Hum Dil De Chuke S... Devamını Gör

Culog

Rani Mukherjee ye tesekkur ederim onun sayesidne İlk defa bir filmde ağladığım.Black sayesinde bende duygusalmışım onu anladım..