Görüş Bildir
Haberler
Hikayesi Gerçek ve Büyük Aşklara Dayanan 10 Efsane Filmi Mutlaka İzlemelisin!

Hikayesi Gerçek ve Büyük Aşklara Dayanan 10 Efsane Filmi Mutlaka İzlemelisin!

Bosch Yhapar
21.06.2019 - 11:11

Böylesi ancak filmlerde olur dediğimiz aşkların gerçek olabileceğini hiç düşündünüz mü? Sınır tanımayan, tüm zorluklara göğüs geren ve her şeye rağmen sevginin bitmediği büyük aşkları izlediğimiz bu 10 film aslında gerçek aşıkları ve sevgiyi içeriyor. 

Sıralama IMDb puanlarına göre yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Manolete (A Matador's Mistress) - 2008

1. Manolete (A Matador's Mistress) - 2008

IMDb: 5,7

1940'larda geçen bu aşk hikayesi, dünyanın en ünlü matadoru Manuel Laureano Rodriguez Sanchez ve skandal aktris Lupe Sino'yu içeriyor. Ünlü matadorun tutkuyla bağlandığı kadını ya da kariyeri arasında seçim yapması gerekmektedir.

2. Şans Kapıyı Çalınca - 1994

2. Şans Kapıyı Çalınca - 1994

IMDb: 6,4

Nicolas Cage'in eski günlerinden kalan bu film, şansı yaver giden ve lotoyu tutturan bir polis ile restoranda tanıştığı garson arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Charlie, cebinde garsona verecek bahşişi olmadığı için elindeki bilet kazanırsa büyük ikramiyeyi paylaşacağını söyler ve ikramiyeyi kazanır. İkili arasındaki ilişkinin filmin dramatikliği adına biraz abartıldığını ekleyelim.

3. Yeni Dünya: Amerika'nın Keşfi - 2005

3. Yeni Dünya: Amerika'nın Keşfi - 2005

IMDb: 6,7

Sağlam kadrosuyla öne çıkan The New World, kaptan John Smith'in kitaplarına dayanıyor. Kızılderililer'in lideri Pocahontas ve John arasındaki çıkmazlarla dolu aşk kaptanın keşiflerine devam etmesi ihtimaliyle bir kez daha sarsılacaktır.

4. 50 İlk Öpücük - 2004

4. 50 İlk Öpücük - 2004

IMDb: 6,8

Nadir rastlanan bellek kaybı hastalığı ile mücadele veren Lucy ile Henry Roth'un hikayesi Adam Sandler ve Drew Barrymore ikilisiyle hayat buldu. Gerçek hikayede 1994 yılında geçirdiği iki kaza sonrası hafızasını yitiren Michelle Philpots, aslında eşi ile kazadan önce tanışıyor fakat kocası her gün ona evli olduklarını ve onu sevdiğini inandırmak zorunda kalıyor.

5. Kleopatra - 1963

5. Kleopatra - 1963

IMDb: 7,0

4 dalda Oscar kazanan ve tüm zamanların en yüksek bütçeli aşk filmleri arasında anılan Kleopatra, halkının istikbali için her şeyi yapmaya hazır bir Mısır kraliçesi ve Roma İmparatoru'nun aşkını içeriyor. Marc Antony ve Kleopatra'nın aşkı öyle bir noktaya ulaşıyor ki iki ülke adına da geri dönülmez sonuçlara yol açıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Parlak Yıldız - 2009

6. Parlak Yıldız - 2009

IMDb: 7,0

İngiliz şair John Keats'i anlatan Parlak Yıldız filminde, zorluklar içinde geçen yaşamının son üç yılını ve hayatının aşkı Fanny Brawne ile tanışmasını izliyoruz.

7. Genç Victoria - 2009

7. Genç Victoria - 2009

IMDb: 7,3

Emily Blunt'ın Kraliçe Victoria'yı canlandırdığı Genç Victoria, tahta geçmeden bir yıl önce, 17 yaşındaki Victoria'nın Belçika kralının yeğeni Prens Albert ile ilk görüşte aşkına ve beraberinde getirdiği sorunlara yer veriyor. 1840'ta evlenen çiftin 20 yıl süren evliliği Albert'ın ölümü ile son buluyor.

8. Ölümsüz Aşk - 1994

8. Ölümsüz Aşk - 1994

IMDb: 7,5

Gary Oldman efsanesinin ilk zamanlarındayız. Ludwig van Beethoven'ın 'ölümsüz aşk'ına bıraktığı servetiyle karşılaşan avukatın, Beethoven'ın bestelerine ilham kaynağı olan kimliği belirsiz bu kadını bulmasına tanıklık ediyoruz filmde.

9. Büyük Hastalık - 2017

9. Büyük Hastalık - 2017

IMDb: 7,6

Kendi aşk hikayelerini filmleştiren çiftle tanışmaya hazır olun. Pakistan'lı komedyen Kumail Nanjiani ve Emily Gardner'ın mümkünatı olmayan aşk hikayesinin hayata geçişine tanıklık ettiğimiz bu film, bizzat çiftin kendisi tarafından çekilmiş.

10. Akıl Oyunları - 2001

10. Akıl Oyunları - 2001

IMDb: 8,2

Nobel ödüllü Amerikan matematikçi profesör John Forbes Nash Jr.'in biyografisini anlatan A Beautiful Mind, profesörün oyun teorisi üzerinde çalışırken akli dengesini yitirmesi ve şizofreni belirtileri göstermesine değiniyor. Eşi Alicia, tüm engellere ve John Nash'in çıkardığı zorluklara rağmen sevgisinden güç olarak eşine destek oluyor, ve gerçek aşkı bize bir kez daha gösteriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
54
14
9
9
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
General Wisniewski

Kendi filmimi yapmayı isterdim. Film ya seri film olurdu ya da 1 2 sezonluk bir dizi. Savaş filmi olurdu ve çok kaliteli ve kendine özgü bir senaryosu olurdu... Devamını Gör

gizli birisi

hikayesini yaz o zaman para bulunca da filmi çekersin :dd

Ender Deniz

AKIL OYUNLARI HARİKA

sinan

The hurricane (1999): "onaltıncı round" olarak geçiyor . Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Harika bir film. Edit: aşk veya boks filmi değildir.. Gerçe... Devamını Gör

Sheisstillhere

Harika bir film