Görüş Bildir
Haberler
Hiç Bu Açıdan Düşündünüz mü? Sırf Çocuğunuzun Geleceği İçin Boşanmadığınızda Ona Verdiğiniz Zararlar

etiket Hiç Bu Açıdan Düşündünüz mü? Sırf Çocuğunuzun Geleceği İçin Boşanmadığınızda Ona Verdiğiniz Zararlar

'Çocuğun psikolojisi bozulur' diyerek boşanmayan anne-babalar, sözümüz tam olarak size!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yalan söylemeye başlar: Sanki mutlu bir ailesi varmış gibi davranır, arkadaşlarına uydurma hikayeler anlatır, hafta sonları gerçekten çok iyi geçmişçesine kendini kandırır.

Aslında mutsuz, huzursuz ve geçimsiz zamanlar geçirmesine rağmen arkadaşlarının yanında bunları asla söyleyemez. Yalanla birleşen bu eziklik halini yaratarak mağdur sıfatından uzaklaşmaya çalışır. Aslında mağdur sıfatını yaratan da ta kendisidir...

2. Evlenmekten korkar, ilişkiden uzaklaşır, kadınlardan/erkeklerden kaçar: Dünyaya mutsuz bir çocuk getirmektense hiçbir zaman evlenmemeyi tercih eder.

Ailesinden çok fazla mutsuzluk gördüğü için her şeyden kaçmaya çalışır. Evliliği bırakın, ciddi bir ilişkinin bile yanından geçmez. Huzurun yalnızlıkta olduğunu zanneder.

3. Yetişkin bile olsa en ufak ses yükselmesinde korkar, irkilir ve ortamdan uzaklaşmak için fırsat kollar: Göreceği fiziksel zarardan ziyade ruhunda açılan derin yaraları hatırlamayı istemez.

Küçük çocukların karmaşık duygularını anlamak elbette zordur ancak anne ve babası boşanmamış, mutsuz bir ailede büyüyen yetişkinler bile korku dolu anları sıklıkla yaşar. Panik atak, anksiyete gibi rahatsızlıklarla da mücadele etmeye çalışır.

4. İçine kapanık olur, sık sık kabuğuna çekilir, kişisel alanlarını paylaşmayı istemez: Paylaşınca mutsuzluğun, huzursuzluğun ve geçimsizliğin artacağını düşünür.

Kimseye mutsuzluk vermeyi istemediği gibi, yaşadıklarının başkası tarafından da öğrenilmesinden hoşlanmaz. Daha önce de söylediğimiz gibi, sosyalleşiyorsa bile sık sık yalan söyler.

5. Şiddeti kanıksar: Aile içinde kendisi görmüyorsa bile annesine ya da diğer fertlere şiddet uygulanıyorsa o da başkalarına karşı şiddet uygular ve bunun hayatın normali olduğunu düşünür.

Evdeki baba figürünün gösterdiği şiddet erkek çocukta içinden çıkılması zor bir hale gelebilir. Okulda, sokakta ve dahi evde herkese şiddet uygulayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her huzursuzluğun ardından suçu sık sık kendisinde arar: Her şeyi üstüne alınır, kendini ispatlamak için olmayacak işlere girişir ve kendi olmaktan uzaklaşır.

Annesi ile babasının sorunlarının kendisinden kaynaklandığını zanneden çocuk suçu kendisinde arar. Mükemmel bir evlat olabilmek uğruna asla sevmediği şeyler yapar, sırf anne ve babasını mutlu etmek için sık sık kendisinden ödün verir.

7. Özellikle ergenlik döneminde güven ve bağlanma sorunları yaşar: Kimseye kolay kolay güvenemediği gibi, kendisinden benzer bir şey beklenmesini istemez.

Daha önce de söylediğimiz gibi her daim ciddi ilişkilerden kaçar. Güven problemini en derininde hisseder.

8. Ailesinden uzaklaşır, bulduğu ilk fırsatta yaşadıkları şehirden kaçar: Lise, üniversite ya da daha büyük çağlar, fark etmez...

Anne ve babasından uzakta daha huzurlu olacağını düşünür ancak hiçbir zaman gerçekten kaçamaz.

9. Çocukluğunu yaşayamaz, erkenden büyür: Ne yaparsa yapsın hiçbir şeyin değişmeyeceğini anladığı için erkenden olgunlaşır.

Çevresi tarafından bile kısa sürede fark edilir bu değişilik...

10. Normal ailelerde büyüyen çocukların bile aşırı zorlandığı ergenlik dönemini en şiddetli şekilde yaşar: Kaos ortamı krizlerini besler ve depresyon kaçınılmaz hale gelir.

Çok zordur çok...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
332
170
32
18
11
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
crazyfa35006402

Bu hallerimin annem ve babam yüzünden olduğunu anlamamıştım. Baba demek bile istemediğim erkek kişi ile 1.5 senedir konuşmuyorum, 1.5 ay önce bana orospu dem... Devamını Gör

crazyfa35006402

2 senedir bütün bu olaylar yüzünden ürtikerim var 3.5 senedir hiç olmadığı kadar berbat ve ben her şeyi bırakmak istedim sinir krizleri geçirip kendimi odama... Devamını Gör

Abdi ağa

Benim de ailem sirf bizim için boşanmıyorlardı. Hayatımın en kötü günleriydi. Evin içindeki o kötü enerji beni az kalsin intihara sürüklüyordu. Neyse ki boşa... Devamını Gör

Kanlı Kontes

Annem babam ve babaannem ile birlikte yaşıyoruz kardeşimle.Bu durumun aynısını yaşıyorum ve şu anki hedefim adam gibi okuyup yurt dışında tüm rezilliklerden ... Devamını Gör