Görüş Bildir
Haberler
Her Sahnesinin Sizi Kapatmaya Zorlayacağı, Sonuna Kadar İzlemesi İmkânsız Olan 13 Film!

Her Sahnesinin Sizi Kapatmaya Zorlayacağı, Sonuna Kadar İzlemesi İmkânsız Olan 13 Film!

Dale Cooper
27.06.2019 - 11:49 Son Güncelleme: 27.06.2019 - 12:49

Uçsuz bucaksız sinema tarihi, seyirciyi birbirinden farklı birçok duyguya sürükleyecek ve hatta kimi türleriyle uçlarda gezdirecek sayısız filmle dolu. Bunların içerisinde her ne kadar iyi duygular bırakan filmler olsa da izlemeye karar verdiğiniz anda sizi büyük bir mücadelenin içine sürükleyecek filmler de yok değil.

İşte, o her sahnesinin sizleri kapatmaya zorlayacağı ve hatta sonuna kadar izlemesi neredeyse imkânsız olan filmleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dogtooth (2009)

1. Dogtooth (2009)

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'a tanınırlık getiren Dogtooth, çocuklarını dış dünyaya kapatan ve dış dünyada görülebilecek her şey evlerinin sınırları içerisine sokmaya çalışan bir ailenin hikâyesini anlatıyor. Dış dünyaya adım atabilmeleri için köpek dişlerinin dökülmesi gereken bu üç kardeş, babalarının sıkı gözetimi altında belki de dış dünyadan daha baskıcı ve yıpratıcı bir sürece tabi tutulurlar.

2. Raw (2016)

2. Raw (2016)

Hayatı boyunca vejetaryen bir yaşam sürmüş ve aynı şekildeki bir ailede büyümüş 16 yaşındaki Justine'in veteriner olmak için başladığı okulda etle tanışmak zorunda kalması; hem kendisiyle hem de ailesiyle ilgili karanlıklara gömülü birçok sırrın aniden patlak vermesine sebep olacaktır.

3. Paradise: Love (2012)

3. Paradise: Love (2012)

Paradise üçlemesinin ilk filmi olan Love, yeryüzündeki aşkta cenneti bulabileceğine inanan ana karakterin çıktığı tatilde aslen her şeyin ne kadar ticaret üzerine kurulu olduğunu, insanların cinselliğe bir pazar değeri biçtiğini; yaştan ırk, coğrafya ve cinsiyete kadar her şeyin en eski çağlardan kalma sömürü sistemiyle devam ettiği gerçekleriyle yüzleşmesini anlatıyor.

4. Last Tango in Paris (1972)

4. Last Tango in Paris (1972)

Birbirleri arasında oldukça büyük bir yaş farkı olan Jeanne ve Paul'un aniden yakınlaşan ve akabinde sorgusuz sualsiz dış dünyaya kapanan, tahakkûm ve kısıtlamalarla ilerleyen ilişkisini gözler önüne seriyor.

Not: Last Tango in Paris, izlemesi oldukça güç bir film olmakla beraber geçtiğimiz yıllar içerisinde yönetmen Bernardo Bertolucci, filmdeki tecavüz sahnesinin gerçek olduğu ve henüz kariyerinin başında olan genç bir kadını sahnenin çekilmesine az bir süre kala bu durumdan tam anlamıyla denemeyecek şekilde haberdar ederek sahneyi kabul etmesi için kendisini manipüle ettiği itirafında bulunmuştur.

5. Salò, or the 120 Days of Sodom (1975)

5. Salò, or the 120 Days of Sodom (1975)

Nazi Almanya'sının kontrolünde olan Faşist Salo Cumhuriyeti'nde, 9 kadın 9 erkek olmak üzere 18 genç yakalanarak bir şatoya kapatılır ve başka insanlarla beraber cinsel, fiziksel ve ruhsal işkenceye maruz bırakılırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Third Part of the Night (1971)

6. The Third Part of the Night (1971)

II. Dünya Savaşı esnasında Polonya'da; ailesi katledilen bir adamın, Alman askerlerden kaçarken direnişe katılmaya karar vermesiyle başlayan hikâyesi, dairesine girdiği hamile bir kadının doğumuna yardımcı olmasıyla devam ederken sonrası kendisi için daha acı verici bir duruma dönüşür.

7. The Blood of a Poet (1932)

7. The Blood of a Poet (1932)

Genç bir sanatçının kendi yüzünün portresini çizmesiyle başlayan olaylar zincirinin çevresinde gelişen The Blood of a Poet, dönemi için skandallar yaratan deneysel bir çalışma olmakla beraber filmin Hristiyanlık karşıtı mesajlar içermesi söylentileri sebebiyle The Blood of a Poet'in yapımcısı Vikont Charles Noailles, mensubu olduğu Katolik Kilisesi'nden aforoz edilme tehdidi almıştır.

8. Pink Flamingos (1972)

8. Pink Flamingos (1972)

Dünyanın En İğrenç İnsanı olarak seçilen Divine ve yakın çevresi birlikte bir karavanda yaşarlar. Kendi yaşam stilleri ve kişilikleri dış dünyada 'iğrenç' olarak karşılık bulurken bir gün karavanları ateşe verilir ve iki farklı dünya arasında büyük bir savaş yangını kopar.

9. Antichrist (2009)

9. Antichrist (2009)

Lars von Trier'in yönetmen koltuğunda oturduğu Antichrist, çocuklarını kaybettikten sonra ormana çekilip orada bir kulübede yaşayarak bu travmayı geride bırakmaya çalışan bir çiftin hikâyesini anlatıyor.

10. Taxidermia (2006)

10. Taxidermia (2006)

İşlevsiz bir ailenin üç farklı jenerasyonundan, üç farklı erkeğin anlatıldığı Taxidermia, her daim yeni tatmin arayışları içerisinde olan bir sapık, bir obez ve bir mumyalama sevdalısı çevresinde gelişiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ex Drummer (2007)

11. Ex Drummer (2007)
s3.amazonaws.com

Zamanında şöhret sahibi olmuş bir yazardan gruplarında davulcu olarak yer almasını isteyen bir avuç hayat beceriksizi, gruba aldıkları bu kişinin onları manipüle etmeye başlamasıyla gürültülü hayatları daha gürültülü bir hale dönüşür.

12. Men Behind the Sun (1988)

12. Men Behind the Sun (1988)

Gerçek olaylara dayanan Men Behind the Sun, II. Dünya Savaşı esnasında, Japonların ünlü işkence merkezi Unit 731'de yaşananları gün yüzüne çıkarıyor.

13. Hard Candy (2005)

13. Hard Candy (2005)
cdn.collider.com

Kendisinden yaşça büyük fotoğrafçıyla internetten tanışan ve sonrasında bir kafede buluşan Hayley, bir süredir kafasında ince ince işlediği planı hayatı geçirecek ve uzun süredir kayıp olan Donna'ya ne olduğunu kendi yöntemleriyle bulmaya çalışacaktır.

Sizlerin izlerken oldukça zorlandığınız filmler hangileri? 😨

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
88
38
21
20
20
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

A srpski film... Bunun uzerine cikabilecek sapiklikta bi film daha cekilemez sanirim.

Ihsan Arslan

"Cumali Ceber: Allah Seni Alsın"

bsk.shn

ismini dahi hatirlamak istemedigim sırp filmi vardı... bilen ne soylemek istedigimi anlamistir