Görüş Bildir
Haberler
Her Oyunu Kazanan Yapay Zeka

Her Oyunu Kazanan Yapay Zeka

onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birkaç üniversite yetkilisinin gerçeğe çevirdiği proje sayesinde ne kadar usta olursanız olun, yapay zekayı poker oyunda yenmeniz tek kelime ile imkansız oluyor.

Yapay zekanın hızla güçlendiği günümüz teknoloji dünyası akla pek de gelmeyecek alanlarda da kendisini göstermeye başladı. Örneğin özel bir ekibin üzerinde çalıştığı proje sayesinde yapay zeka karşısında hiçbir insan oyun kazanamayacak . Projenin adı ise Cepheus şeklinde.

Çoğumuzun bildiği poker oyununu insanların kazanamayacağı şekilde oynayabileceği iddia edilen Cepheus adlı yapay zeka projesi çok sayıda poker araştırmacısı ve Alberta Üniversitesi tarafından hayata geçiriliyor. En basit versiyon olarak bilinen iki kişili poker oyununda değil çok sayılı oyunlarda bile herkesi yenebildiği söylenen Cepheus sadece iki ayda uzman olmuş.

Gerçek bir poker ustası olmak için 10 yıl bile harcanabilineceği söylenirken, Cepheus'a sadece kurallar öğretilmiş. 4 bin adet işlemcinin destek verdiği sistem kendine karşı da yarışmış, saniyede 6 milyar hesaplama gerçekleştirmiş. Her oyunda kendine hatalarını öğreten yapay zeka, daha sonraki oyunlarda asla aynı hataya düşmüyor.

Wall Street Journal'a göre proje ticari amaçla asla kullanılmayacak .

  • ShiftDelete
Kaynak: http://shiftdelete.net/her-oyunu-kaza...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın