Görüş Bildir
Haberler
Hepsinin IMDb Puanı Yüksek: İlişkileri Konu Edinen Birbirinden Etkileyici Filmler

Hepsinin IMDb Puanı Yüksek: İlişkileri Konu Edinen Birbirinden Etkileyici Filmler

Beyza
08.10.2023 - 14:03

Sizler için listelediğimiz filmler, izleyicilere hayatın farklı yönlerini ve insan ilişkilerinin çeşitli boyutlarını gösteriyor. Bu nedenle bu filmler sadece eğlenceli değil aynı zamanda izleyicilere hayat hakkında önemli dersler veriyor.  İzleyiciler, bu filmleri izlerken hem duygusal bir yolculuğa çıkıyor hem de insan ilişkileri hakkında daha fazla bilgi ediniyor. Şimdiden keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Unfaithful (2002)

25. Unfaithful (2002)

IMDb: 6,7

Özet: Sumner ailesi hayatta hiçbir sıkıntıları olmadan mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Anne Connie Sumner, iş için New York'ta bulunduğu bir sırada ufak bir kaza atlatır. Yere düşen kadını kaldıran genç Paul, Connie'nin dizinde oluşan yarayı tedavi edebilmek için evine davet eder. Çaresiz kadın teklifi kabul etse de bu durumla ilgili bir ikileme kapılır. Kafasından bu fikirleri atmaya çalışan kadın kendini bir kez daha bu evde bulduğunda işler karışacaktır...

Yönetmen: Adrian Lyne

Oyuncular: Diane Lane, Richard Gere, Olivier Martinez

24. Swimming Pool (2003)

24. Swimming Pool (2003)

IMDb: 6,7

Özet: Gizemli romanların yazarı Sarah Morton, bir süredir Londra’dan yorulmuş ve yeni romanı için ilham arayışı içerisine girmiştir. Yayıncısı John Bosload’dan, kendisinin Fransa’nın güneyi Luberon’daki evinde kalmak üzere bir teklif alır. Bölgenin sezonu olmadığı için sessiz bir ortamdır ve yazara iyi geleceğinden emindir John. Bu harika şehir, telaşsız adımları ile Sarah için son derece canlandırıcı bir motivasyon kaynağıdır. Ta ki bir gece yarısı John’un tembel ve ilgisiz Fransız kızı Julie’nin umulmadık bir biçimde eve gelişine dek. Sarah’nın ciddi ve sağlam çalışma disiplini, Julie’nin pervasızlığı ve seks üzerine kurulu yaşam tarzı ile sarsılır. Aralarındaki etkileşim, huzursuzlukların giderek arttığı, dengelerin bozulduğu bir takım olaylar zincirine sebep olur. Sarah’nın yaratıcılık süreci ile olası bir gerçek hayat cinayeti tehlikeli bir biçimde harmanlanmaya başlar. Fransız yönetmen François Ozon, sevdiği ve alışık olduğu oyuncularla çalışmayı seçmiş.

Yönetmen: François Ozon

Oyuncular: Charlotte Rampling, Ludivine Sagnier, Charles Dance

23. Lolita (1997)

23. Lolita (1997)

IMDb: 6,8

Özet: Film Nabokov’un romanından bir Stanley Kubrick uyarlaması olarak geliyor perdeye. Prof Humbert, orta yaşın üzerinde bir yazardır. Bir süre için Charlotte Haze’in evinde kiracı olur. Bu süreçte onun kızı Lolita’ya vurulur. Lolita henüz 15 yaşındadır. Profesörün, kendisi ile ilgili sıra dışı fantezileri vardır. Bunları günlüğüne özgürce kayıt eder. Lolita’ya yakın olabilmek için annesi ile evlenir. Charlotte bir gün onun günlüğünü bulur ve okudukları karşısında dehşete düşerek kendini sokağa atar. O sırada da bir kaza sonucu ölür. Humbert, bu gerçeği Lolita’dan saklar ve onu yanına alarak bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: James Mason, Sue Lyon, Peter Sellers

22. Fatal Attraction (1987)

22. Fatal Attraction (1987)

IMDb: 6,9

Özet: Avukat olan Dan Gallagher, karısı ve kızı ile mutlu bir yaşam sürer. Bir gün karısının şehir dışında olmasının fırsat bilen Dan, Alex adında bir kadın ile tek gecelik bir ilişki yaşar. Bu kaçamak Dan’in hayatının alt üst olmasına neden olur. Dan, yaşadığı bu ilişkiyi ardında bırakmak istese de Alex ilişkilerini devam ettirme niyetindedir. Tüm ısrarlarına rağmen Dan tarafından reddedilen Alex, Dan’ın gitmesini engellemek için her şeyi yapmaya hazırdır. Bu durum sadece Dan’i değil ailesinin hayatını da etkileyecektir.

Yönetmen: Adrian Lyne

Oyuncular: Michael Douglas, Glenn Close, Anne Archer

21. Last Tango in Paris (1972)

21. Last Tango in Paris (1972)

IMDb: 6,9

Özet: Jeanne evliliğin arifesindeki, sıradan bir kadındır. Evliliğe hazırlık aşamasında ileride oturabileceği bir de ev aramaktadır. Bir gün evleri gezerken müstesna ve tuhaf bir adamla karşılaşır. Amerikalı Paul, yaşça Jeanne'den büyük olmasına rağmen onu delicesine etkiler. İkili, yasak bir aşkın meyvelerini yemeye başlarlar. Aralarında garip bir ilişki başlar. Sürekli beraber olsalar dahi, birbirlerine birbirleri dışındaki hayatlarına dair hiçbir şey sormayacaktırlar. Bir süre sonra aralarındaki kişilik farklılıkları ikisini de dar bir çıkmaza sürükleyecektir.

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

Oyuncular: Marlon Brando, Maria Schneider, Maria Michi

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Basic Instinct (1992)

20. Basic Instinct (1992)

IMDb: 7

Özet: San Francisco polisi cinayet masasından dedektif Nick Curran, bir cinayet dosyasını araştırırken davanın şüphelisi olan Catherine Trammel’le yakınlaşır. Yazar olan ve cinsellik konusunda son derece serbest davranan Catherine, son kitabında Nick’in davasındaki cinayetin bir benzerini detaylı şekilde anlatmıştır. Catherine, çekiciliğiyle Nick’i etkisi altına alır ve ikili ihtiras dolu bir ilişkinin içine sürüklenirler.

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: George Dzundza, Jeanne Tripplehorn, Denis Arndt

19. Two Lovers (2008)

19. Two Lovers (2008)

IMDb: 7

Özet: Depresyondaki bir adam, yakın zamanda yaşadığı kalp kırıklığının ardından ailesinin yanına taşınır ve kendini iki kadınla birlikte bulur.

Yönetmen: James Gray

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw

18. The Dreamers (2003)

18. The Dreamers (2003)

IMDb: 7,1

Özet: Fransa'da alevlenip tüm dünyayı etkisi altına alan '68 olayları sırasında, Fransa'dayız... '68 kuşağı ruhuna sıkı sıkıya bağlı olan Isabelle ve kardeşi Theo, ailelerinin tatile çıkması nedeniyle Paris'te yalnız kalmış, bu sırada da Amerikalı bir öğrenciyle tanışıp arkadaş olmuş, onu evlerine davet etmişlerdir. Matthew'ı Isabelle ve Theo ile buluşturan şey ise büyük ölçüde sinema olmuştur. Dışarıda, sokaklarda devrim sesini yükseltirken üçlü arasındaki tutku ve cinsellik alevlenmektedir.

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

Oyuncular: Michael Pitt, Eva Green, Louis Garrel

17. Pretty Woman (1990)

17. Pretty Woman (1990)

IMDb: 7,1

Özet: Son derece varlıklı bir işadamı olan Edward gösterişli olmasına rağmen sahte şeylerle örülü hayatından oldukça sıkılmıştır. Kendisini sokaklara attığı bir sırada Vivian isimli oldukça çekici bir sosyetik hayat kadınına rastlar ve o geceyi birlikte geçirirler. Bu sırada ilginç bir karar alırlar. Bir hafta boyunca birlikte olup sevgili gibi yaşayacaklar, bir haftanın ardından da yollarını ayıracaklardır. Bu süreç boyunca ikisinin hayatlarında da büyük duygu değişimleri olur.

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Richard Gere, Julia Roberts, Ralph Bellamy

16. Vicky Cristina Barcelona (2008)

16. Vicky Cristina Barcelona (2008)

IMDb: 7,1

Özet: Woody Allen, çarpık ilişkiler, kadın erkek gerilimleri ve hayatın şaşırtıcılığı konularında sayısız filme imza attıktan sonra yine kendisine yakışır bir 'özel durum'u sinemaseverlere aktarıyor. Amerikalı Vicky ve Cristina, İspanya'da geçirecekleri bir yaz tatilinde, karşılarına çıkan gizemli bir İspanyol sanatçıdan etkileneceklerdir. Gösterişli sanatçı (Javier Bardem) ve onun güzel fakat 'arıza' eski eşi (Penélope Cruz) ile tehlikeli sularda yüzeceklerdir. Vicky (Rebecca Hall) evlenmek üzere olan ancak muhafazakar ve tutucu bir kadındır. Cristina (Scarlett Johansson) ise cinsel maceralara meraklı, zihni açık, özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır.

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Javier Bardem

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Shame (2011)

15. Shame (2011)

IMDb: 7,2

Özet: Brandon 30'lu yaşlarında New York'ta yaşayan, kelimenin gerçek anlamıyla seks bağımlısı bir adamdır. Fakat asi kız kardeşi onun yanına taşınınca Brandon'ın hayatı da beklenmedik biçimde değişecektir. Zira kız kardeşi Sissy (Carey Mulligan) ikisinin de geçmişinden gelen acı dolu hatıraları da beraberinde getirecektir...

Yönetmen: Steve McQueen 

Oyuncular: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale

14. Quills (2000)

14. Quills (2000)

IMDb: 7,2

Özet: Noel ödüllü yazar Octavio Paz’ın Sadizmin filozofu, aslında kurban eden değil, başlı başına bir kurban idi. Ve zulmün kurucusu aslında yumuşak kalpli bir erkekti. dediği Marquis De Sade’ın yaşam öyküsünden yola çıkan film, Oscar ödüllü Kate Winslet, Geoffrey Rush ve Michael Caine’i aynı projede buluşturmayı başarmış bir yapım olarak dikkat çekiyor...

Yönetmen: Philip Kaufman

Oyuncular: Geoffrey Rush, Kate Winslet, Joaquin Phoenix

13. The Apartment (1996)

13. The Apartment (1996)

IMDb: 7,3

Özet: The Apartment'da C.C. Baxter sıradan bir ofis çalışanıdır. Sıradan olmayan tek yanı ise kendi evinin anahtarını kendinden daha üst mertebedeki yöneticilere verip onlara bir şekilde yardım etmektir. Bir gün Baxter’ın da aşık olduğu asansör operatörü Miss Kubelik’in patronu Sheldrake yatmak üzere evine geldiğini fark eden Baxter oldukça şaşırır. Sheldrake tarafından bir anda terk edilen Kubelik intihara kalkışır; ancak Baxter’ın müdahalesi ile hayatta kalır. Buradan sonra Kubelik’in iyileşme olayların ise karışma süreci başlayacaktır.

Yönetmen: Billy Wilder

Oyuncular: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray

12. Bound (1996)

12. Bound (1996)

IMDb: 7,3Özet: Corky suçu dolayısıyla beş yılı cezaevinde geçiren bir kadındır. İçeride geçirdiği beş seneden sonra hayata yeniden adapte olabilmek için sıradan bir apartmana taşınır. Burada, yasal olmayan yollarla kazandığı parasını aklamaya çalışan bir gangster olan Cesar ve onun parasına aşık kız arkadaşı Violet vardır. Corky ve Violet’in arasında, zamanla daha da şiddetlenen bir tutku meydana gelir. Bir süre sonra yeni planlar yapmaya başlayan ikili, Cesar’ın parasını çalıp bu hayattan tamamen uzaklaşmaya karar verirler. 

Yönetmen: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

Oyuncular: Jennifer Tilly, Gina Gershon, Joe Pantoliano

11. Fish Tank (2009)

11. Fish Tank (2009)

IMDb: 7,3

Özet: Mia (Katie Jarvis) on beş yaşındadır. Tek tutkusu hiphop’tur; amacı da dans yarışmasında kazanmak. Ailesi ve arkadaşlarıyla sorunları olan Mia’nın yaşamı, annesinin eve yeni bir erkek arkadaş getirmesiyle epey değişir. Gelen, büyüleyici bir adam, bir baba figürü, seksi herifin tekidir... 

Yönetmen: Andrea Arnold

Oyuncular: Katie Jarvis, Kierston Wareing, Michael Fassbender

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Memoirs of a Geisha (2005)

10. Memoirs of a Geisha (2005)

IMDb: 7,3

Özet: Dünya ikinci dünya savaşının arifesindedir. Yoksul bir aileye mensup bir kız çocuğu da geyşaların çalıştığı ve erkekleri mutlu ettiği bir evde hizmetçi olarak işe girer. Zaman içerisinde güzelliği ve büyüleyiciliği ile çalıştığı yerde dikkat çekmeye başlayan kız çocuğu bir süre sonra dudak uçuklatan bir geyşa olan Sayuri'ye dönüşür. Sayuri'nin güzelliği o denli etkileyicidir ki, eve gelen tüm erkekler gözlerini onun üzerinden alamayacaklardır. Sayuri ise bir gün gerçekten aşık olacağının hayalini kurarak bu işkenceye direnmeye çabalamaktadır.

Yönetmen: Rob Marshall

Oyuncular: Ziyi Zhang, Gong Li, Michelle Yeoh

9. Malena (2000)

9. Malena (2000)

IMDb: 7,4

Özet: Dünya, ülkelerin arasındaki politik çıkmazlar sebebiyle büyük bir savaşın gölgesindedir. Bu dünyada gençliğine ulaşmaya çabalayan bir çocuk ise kasabalarına gelen, güzeller güzeli bir genç kadın olan Malena'nın etkisiyle kendi erkek kimliğini bulmak üzeredir. Malena, tüm güzelliğiyle faşist bir İtalyan kasabasını derinden etkilemektedir. Bütün kasabayı birbirine düşürecek olan genç, seksi ve dul kadın, bu kasabanın hem başlangıcı hem de sonu olmak üzeredir.

Yönetmen: Giuseppe Tornatore

Oyuncular: Monica Bellucci, Luciano Federico, Matilde Piana

8. Queen Margot (1994)

8. Queen Margot (1994)

IMDb: 7,4

Özet: 1500'lü yılların Fransa topraklarında yaşanan acımasız olayları ve hanedanın taht oyunlarını konu alan film St. Bartholomew Katliamı'nın neden olduğu kaos ortamında geçiyor. Bu olayla birlikte kuvvetlenen mezhepler savaşı adeta bir kan gölüne neden olmaktadır. Sarayda dönen entrikalar ise bambaşka trajileri doğurur. Mezhepler arasında yaşanan savaşı durdurmak için dönemin çözüm yollarından birine başvurulur ve kralın kız kardeşi Margot de Valois, Hugenot kralı Henri de Navarre ile evlendirilir. Ancak bu olayların durulmasını sağlamayacak, dahası daha da alevlenmesine neden olacaktır.

Yönetmen: Patrice Chéreau

Oyuncular: Isabelle Adjani, Daniel Auteuil, Jean-Hugues Anglade

7. The Piano (1993)

7. The Piano (1993)

IMDb: 7,5

Özet: The Piano, dilsiz bir pianist olan Ada ve kızının, 19. Yüzyılın ortalarında Yeni Zellanda’nın batı kıyısında geçen hikayesidir. Altı yaşından beri tek bir kelime bile konuşamayan Ada bu suskunluğunu çok sevdiği piyanosuna yansıtmış, iyi bir piyanist olmuştur. Babası Ada’yı, Yeni Zellanda’lı bir zenginle yaptığı anlaşmayla evlendirir ve genç kadın kızını da alarak daha önce hiç görmediği, bilmediği bu ülkeye taşınır. Yeni kocasıyla arasında problemler yaşanır ve genç kadın piyanosundan ayrılmak zorunda kalır. Ancak bu esnada kendisini bekleyen bir sürpriz hayatındaki tüm aksaklıkları çözecek, onu bambaşka biri haline getirecektir.

Yönetmen: Jane Campion

Oyuncular: Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill

6. The Piano Teacher (2001)

6. The Piano Teacher (2001)

IMDb: 7,5

Özet: Erika Kohut, fazlasıyla idealist, otoriter ve saygıdeğer kişiliğiyle tanınan bir öğretmendir. Tüm bu sıradan karakterinin yanısıra Erika, cinsel arzularına gömülü gizli dünyasında bastıramadığı ikincil kişiliğini de sürdürmektedir. Vakit buldukça porno film sinemalarına gitmekte, parkta gizlice sevişen çiftleri saklanarak izlemekte ve kendi arzularını tatmin etmeye çabalamaktadır. Öğrencilerinden bir tanesi kendisine yoğun bir ilgi duymaktadır. Bu ilgi Erika'nın kapalı kişiliğinin açılmasında önemli bir rol oynayacaktır.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Isabelle Huppert, Annie Girardot, Benoît Magimel

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Eyes Wide Shut (1999)

5. Eyes Wide Shut (1999)

IMDb: 7,5

Özet: Bill Harford ve karısı Alice Harford'ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill, hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir. Bill, yaşanan o geceden sonra kimliğini cinselliğe emanet edecektir. Oldukça tuhaf düşüncelerle örülü bir cinsellik dünyasına doğru savrulacaktır.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Tom Cruise, Nicole Kidman, Madison Eginton

4. Dangerous Liaisons (1988)

4. Dangerous Liaisons (1988)

IMDb: 7,6

Özet: Son derece zengin ama sıkıcı bir hayat yaşamakta olan aristokratlar, tutku ve ihanet etrafında türlü oyunlar oynayarak hayatlarını renklendirmeye çalışırlar. Özellikle de başkalarının yaşamları üzerinden yaparlar bunu. Marquise de Merteuil’in sıradaki planı, eskiden birlikte olduğu adamla beraber olan kuzeninin kızı Cecile üzerinedir. Bakire olan kızı baştan çıkarması için Vincomte de Valmont'u ikna etmeye çalışır.

Yönetmen: Stephen Frears

Oyuncular: Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer

3. Match Point (2005)

3. Match Point (2005)

IMDb: 7,6

Özet:Bir tenisçi olan Chris hayatı boyunca şansı yaver gittiği için kıskanılmıştır. Özellikle en yakın arkadaşı Tom'un kız kardeşi Chloe ile evlenmeye kalkıp büyük bir servetin ortaklarından biri olma şansını yakalayınca...

Chris'in hayatının en mutlu günleri olması gereken evlilik aşamasında hayaller, Tom'un rüyaları bile süsleyecek derecede güzel nişanlısı ile tanışınca sona erer. Hayranlık kısa süre sonra takıntı boyutunda tutkuya dönüşecek ve Chris'i zor bir seçime zorlayacaktır.

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Jonathan Rhys-Meyers, Scarlett Johansson, Emily Mortimer

2. Blue Is the Warmest Colour (2013)

2. Blue Is the Warmest Colour (2013)

IMDb: 7,7

Özet: Adèle'in hayatı, arzuyu keşfetmesini, bir kadın ve bir yetişkin olarak kendini ortaya koymasını sağlayacak mavi saçlı genç bir kadın olan Emma ile tanıştığında değişir. Adèle başkalarının önünde büyür, kendini arar, kendini kaybeder, kendini bulur.

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

Oyuncular: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos

1. Mulholland Drive (2001)

1. Mulholland Drive (2001)

IMDb: 7,9

Özet: Betty Elms, en büyük hayali Hollywood'da ünlü bir aktrist olmak olan bir kadındır. Bunun için Hollywood'a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleşir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar. Bütün bu hayatlar, birbirlerine gireceklerdir.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring, Robert Forster

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın