Görüş Bildir
Haberler
Hepimizin Hayali: Bahçeli Müstakil Bir Evde Yaşamanın 10 Avantajı

Hepimizin Hayali: Bahçeli Müstakil Bir Evde Yaşamanın 10 Avantajı

Mia Zona
15.03.2021 - 14:00

Pandemi ile şehirden köye göç başladı. Artık birçok kişi şehrin dışında bahçeli evlere bakıyor. Çünkü bahçeli evlerin birçok avantajı var...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayvan dostunuz rahat eder.

Bahçesi olmayan bir evde köpek beslemek imkansız olmasa da hem sahip hem de hayvan için biraz daha zorlayıcıdır. Siz evde işlerinizi hallederken dostunuz bahçede dolaşıp keyfine bakabilir. Evcil hayvan almayı düşünüp de cesaret edemediyseniz, şimdi tam zamanı!

2. Evde yapacağınız işleri yere örtü serip bahçede yapabilirsiniz.

Yetiştirmeniz gereken bir ders/iş mi var? Veya kitap okumak, bir şeyler izlemek mi istiyorsunuz? Bahçeye bir örtü serin ve tüm işleri açık havada keyifle yapın.

3. Kendi emeğinizle büyüttüğünüz meyve/sebzeleri yiyebilirsiniz.

Artık günümüzde birçok insan için hayalini bile kurmanın zor olduğu bu durumu gerçekleştirmek için devasa büyüklükte bir bahçeye ihtiyacınız yok. Bahçenizin küçük bir kısmını ekim işleri için ayırabilir, sonrasında da topladığınız ürünleri afiyetle yiyebilirsiniz.

4. Kar yağdığında bahçenizde dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz.

Sokakta karla oynamak zordur çünkü size özel bir alan olmadığı için kartopu savaşı veya kardan adam yaparken tanımadığınız insanlarla birlikte olmak zorunda kalırsınız. Ancak kendi bahçeniz olduğunda kara basan ilk kişi siz olursunuz!

5. Yemekleri açık havada yiyebilirsiniz.

5. Yemekleri açık havada yiyebilirsiniz.

Temiz havada yapılan her aktivitenin verdiği keyif bambaşka. Kahvaltı veya akşam yemeği fark etmez, imkanınız olduğu sürece tüm öğünleri dışarıda yemenin tadını alınca vazgeçemezsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Komşuluk ilişkileriniz daha samimi olur.

Bahçeli evlerin bir diğer özelliği de mahallede bulunan diğer bahçeli evlerdeki aileler ile kurulan sıcak ilişki. Bahçeden bahçeye her konuda sohbet etmek güzel evet ama, çok da abartıp diğer komşuları rahatsız etmemekte fayda var! 😝

7. Çocuğunuz doğayla iç içe büyüyebilir.

Günümüzde çocuklar boş vakitlerini elektronik aletlerle oynayarak geçiriyor. Ancak bahçeli bir eviniz olduğunda çocuğunuzla doğada birlikte vakit geçirebilir, tek başına da güvenli bir şekilde bahçede oyun oynayabilir.

8. Boş zamanları bahçe işlerini yaparak geçirebilirsiniz.

Toprakla uğraşmanın strese ne kadar iyi geldiğiyle alakalı birçok bilimsel araştırma bulunuyor. Boş anlarınızı bahçe işleriyle uğraşarak geçirirseniz hem bahçeniz güzelleşir hem de size, psikolojinize iyi gelir. 🌸

9. Misafirlikler daha keyifli bir hal alır.

9. Misafirlikler daha keyifli bir hal alır.

Arkadaşlarınız size misafirliğe geldiğinde bahçede sohbet ederken kahve içebilir, sonrasında da bahçede turlayabilirsiniz. Arkadaşlarınız temiz hava almak için size misafirliğe gelmeye can atacaktır!

10. Son olarak, kendinizi hep tatilde gibi hissedersiniz.

10. Son olarak, kendinizi hep tatilde gibi hissedersiniz.

Bahçeli evlerin en güzel yanı, her daim tatilde gibi hissetmenizi sağlıyor olması. Bahçede oturmadığınız zamanlarda bile bu hissiyata sahip olursunuz. Keyfini çıkarın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
15
9
4
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arzu Dinç

Balkon da aynı şekilde geçerli hava güzel olunca yemek yemek falan süper oluyor