Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Siyasetçiye Bıçaklı Saldırı

HDP'li Siyasetçiye Bıçaklı Saldırı

adem kara
04.11.2014 - 11:04 Son Güncelleme: 04.11.2014 - 15:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırgan Yakalandı

HDP Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş, Ankara İl Başkanlığı binasında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Saldırgan E.A yakalandı. HDP saldırının hükümetin açıklamaları nedeniyle yaşandığını iddia etti. Başbakan Davutoğlu 'Kimseyi hedef almadık' dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin başkent Ankara'daki Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan İl Başkanlığı binasına giren bir saldırgan HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a bıçakla saldırdı. Saldırıyı sabah saatlerinde Twitter hesabından duyuran HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, olayın hükümetin HDP'yi hedef alan açıklamaları nedeniyle yaşandığını savundu. Tncel olayda IŞİD şüphesi olduğunu iddia etti:

''Ahmet Karataş'ın boğazından kesilmiş olması nedeniyle faillerde IŞID şüphesi var. Bu saldırının bir amacının olduğunu düşünüyoruz. Saldırılara neden olan zemin de önemli. Yapılan siyaset bilimi saldırılara neden oldu. Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'ın partimize karşı hedef alan sözleri oldu. 6-7 ekim olaylarından bu yana parti yöneticilerimiz tehdit ediliyor. Saldırıya zemin hazırlayan siyasi söylem önemli, saldırıların hiç biri bizi yıldıramaz. Saldırılar siyasidir. Arkadaşımız sağlığına kavuştuğunda daha detaylı bilgi verecektir. Bu aşama söyleceklerimiz bu kadar.''

'Ahmet Karataş'la saldırganın randevulaştığı bilgisi var. Karataş saldırganı tanıyor mu?' sorusuna Tuncel, ''Saldırganın randevulaşması söz konusu değildir. Parti kaçta açılıyor diye aramış sadece partinin açılış saatini öğrenmiştir. Partinin kapısı herkese açık. şimdiye kadar kimseye kapatılmadı. Bu saatten sonra da kapatılmayacaktır.'' dedi.

Davutoğlu'ndan yanıt

Olayın ardından İçişleri Bakanı Efkân Âlâ'dan bilgi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu bir açıklama yaptı. Saldırganın yakalandığını ve suçunu itiraf ettiğini duyuran Davutoğlu zanlının 1986 doğumlu ve Ankara nüfusuna kayıtlı E.A olduğunu açıkladı:

'Hiçbir gerekçe herhangi bir siyasetçiye, herhangi bir vatandaşa yapılan saldırıyı mazur gösteremez. En güçlü ifadelerle bu saldırıyı kınıyorum. Şiddetin olduğu yerde siyaset özgürlükler olmaz. Ümit ederim HDP de dahil bütün siyasiler kamu düzeninin herkes için nasıl önemli olduğunu bütün bu olaylarla fark etmişlerdir.'

Davutoğlu'na Sabahat Tuncel'in 'Hükümet HDP'yi hedef gösterdiği için saldırı yaşandı' açıklaması hatırlatıldı:

'Burada hedef gösterme diye bir şey söz konusu değildir. Benim dün yaptığım açıklama da gayet berrak, açık bir ifadeyle yapılmıştır. Bizim için bütün siyasi partiler muhataptır. Ama her siyasi partinin de asli görevi, barışçıl bir dil kullanmasıdır.'

İlk ifadesini hastanede verdi

Sabah saatlerinde yaşanan saldırıda yaralanan Karataş, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Bilinci açık olan Karataş ilk ifadesini de hastanede verdi.

Polis, kaçan saldırganın yakalanması için çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa'daki parti binası önünde Karataş'ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A'yı, Altındağ'da dayısının evinde yakaladı. Zanlı ifade için emniyete götürüldü.

Anadolu Ajansı abonelerine geçtiği haberde, 'Saldırganın il dışından geldiği ve partide kendisiyle ilgilenilmediği gerekçesiyle çıkan tartışma sonucu saldırıyı gerçekleştirdiği' iddiasına yer verdi.

Al Jazeera' ye konuşan HDP'den bir yetkili ise saldırganın Karataş'a Erzurum'dan geldiğini ve görüşmek istediğini söylediğini anlattı.

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sal...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0