Görüş Bildir
Haberler
HDP'den Savcı Kiraz ve DHKP-C Üyelerinin Ailelerine Başsağlığı

HDP'den Savcı Kiraz ve DHKP-C Üyelerinin Ailelerine Başsağlığı

Caner
01.04.2015 - 21:00
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP, dün öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz ve DHKP-C militanlarının ailelerine başsağlığı diledi. Açıklamada “Operasyon sonucunda savcı M. Selim Kiraz dâhil üç cenazenin adliyeden çıkmış olmasını 'başarı' olarak sunanları şaşkınlıkla karşıladığımızı ifade etmek istiyoruz” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, dün İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındıktan sonra öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada savcı ve örgüt üyelerinin öldürülmesinden üzüntü duyulduğu belirtildi:

'Eylemin sonuçlarından derin üzüntü duyduğumuzu belirtir, savcı M. Selim Kiraz'ın ve operasyonda öldürülen Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol'un ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimizi sunarız. Bu vahim ve acı olayın bütün detaylarının dikkatlice araştırılmasını ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz. Operasyon sonucunda savcı Kiraz dahil üç cenazenin adliyeden çıkmış olmasını 'başarı' olarak sunanları şaşkınlıkla karşılıyoruz.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı gecesi operasyonun ardından yaptığı açıklamada, 'Tabii ben polisimizin özellikle yaptığı operasyon sebebiyle kendilerini de kutluyorum. Çünkü onlar da bir yerde bu silah seslerinden sonra cansiparane o odaya girerek orada da gereğini yerine getirmiş oldular' demişti. Erdoğan bugün de 'Güvenlik güçlerimize de oradaki bu akılcı ve görevlerinin gereğini yerine başarılı bir şekilde getirdikleri için de teşekkür ediyorum.' diye konuşmuştu.

Kaynak: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0