Görüş Bildir
Haberler
Haydarpaşa Kampüsü'nden Marmara'nın Adı Silindi...

Haydarpaşa Kampüsü'nden Marmara'nın Adı Silindi...

Onedio Medya
06.11.2015 - 13:31

Geçtiğimiz yıl 6639 sayılı ‘torba kanun’la Sağlık Bakanlığı’na devredilen Marmara Üniversitesi’nin tarihi Haydarpaşa Kampüsü’nde eğitim devam etmesine rağmen Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin tabelası asıldı. Üstelik devir işleminin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru da hala sonuçlanmış değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: @ikarusDergi

Tarihi Haydarpaşa Kampüsü’nün binası geçen yıl 6639 sayılı kanunla bakanlığa devredilmesinden bu yana tartışmaların odağında. Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (TSBÜ) kurulmasının ardından bina da TSBÜ’ye tahsis edilmiş bulunuyor.

Ancak CHP’li Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Levent Gök dahil 121 milletvekili, devir işleminin iptali amacıyla dava açmıştı.

Diken'de yer alan habere göre AYM devir işlemine ilişkin kararını henüz vermemişken, bugün kampüste ‘Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne’nin Tıp Tarihindeki Yeri ve Önemi’ isimli bir etkinlik için binanın tabelaları değiştirildi.

İçinde hukuk, eczacılık bölümleri ile Hemşirelik Yüksek Okulu, Radyo-Sinema-TV Bölümü ve Adalet Yüksek Okulu’nu barındıran kampüste mevcut eğitimler devam etmesine rağmen hukuk fakültesi tabelası indirilerek yeni tabela asıldı.

Bugün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla yapılan etkinliği eski AKP milletvekili Halide İncekara üniversite açılış töreni olarak duyurdu.

Fotoğraf: komunistgenclik.org

İçeriğin Devamı Aşağıda

İncekara, Twitter hesabından şunu paylaştı:

‘Etik değil’

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı İhsan Baran yasal sürecin beklenmemesini eleştirdi.

Baran şöyle konuştu: “İçinde öğrenciler varken Marmara Üniversitesi tabelasının indirilerek yeni tabela asılmasını doğru bulmuyoruz. Etik değil bu. Göztepe Kampüsü’nde bina hazırlandığı söyleniyor ama öğrenciler hala o okulda eğitim alıyor. Marmara Üniversitesi öğrencileri okurken bunu yapmak usülsüzlüktür.”

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’nün Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsis maddesini içinde barındıran 6639 Sayılı Kanun, ilk incelemenin üzerinden 5 ay geçtiği halde halen Anayasa Mahkemesi’nin önünde olmasına ve herhangi bir karar çıkmamasına rağmen Haydarpaşa Kampüsü’nün Marmara Üniversitesi’ne ait değilmişçesine yapılan bu değişiklikler öğrenciler ve akademisyenler tarafından tepkiyle karşılandı.

komunistgenclik.org'un paylaştığı habere göre geçen sene boyunca bu uygulamaya tepki gösteren öğrenciler #Haydarpaşayıkoru hashtagiyle bir araya gelmiş, ‘’Kampüsüne, Kentine, Ülkene Sahip Çık!’’ sloganıyla sene içerisinde pek çok etkinlik düzenlemişlerdi.

Bugün yapılanlara da sessiz kalmayacaklarını açıklayan Haydarpaşa öğrencileri, seçim sonrasında AKP’nin iktidarı almasıyla ilk icraatının bu olmasına şaşırmadıklarını, patronların bir rant kapısı olarak gördükleri okullarının sermayeye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
52
45
23
15
6
6