Görüş Bildir
Haberler
Hayatımız Her Geçen Gün Biraz Daha Black Mirror Bölümlerine Benzerken 2021 Yılında Bizi Neler Bekliyor Olabilir?

Hayatımız Her Geçen Gün Biraz Daha Black Mirror Bölümlerine Benzerken 2021 Yılında Bizi Neler Bekliyor Olabilir?

Melek Susak
09.06.2020 - 17:57

1. Black Mirror - Black Bayram Çalışmasıyla Başlayalım!

Tribal Worldwide İstanbul’un geçen yıl Netflix Türkiye için hazırladığı 'Black Mirror - Black Bayram' temalı reklam filmini hatırlıyor musunuz? Hani bayramlaşmaların şekil değiştirdiği o distopik reklam filmini? Bu yıl yaşadığımız bayram da tam olarak o reklam gibi Black Mirror tadında geçti ve kendimizi adeta diziyi yaşarken bulduk!

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Bize Adeta Gelecekten Haber Veren O Reklamı Hatırlamaya Ne Dersiniz?

3. Distopyaları Artık Sadece İzlemiyoruz, Yaşamaya Başlıyoruz!

Salgın hastalıkların  bile durduramadığı tüketim çılgınlığı; hayatımızın sosyal medya uygulamaları arasında geçmesi, her yeni teknolojinin hızla hayatımıza sirayet etmesi, like ve takipçi sayısı için popülariteye olan ilgimiz…. 2021 sanki adeta distopyaları izlemeyi bırakıp onu yaşayacakmışız gibi hissettiriyor.

4. Hayal Gücümüz Teknolojik Gelişmelerle Birlikte Somut İmgelere Dönüşürse!

Günümüzde sanal gerçeklik teknolojisi hayatımızın pek çok alanında kullanılabiliyor. Hal böyle olunca, 2021 yılı ve devamında; ev alırken kendimizi, hayal gücümüzü kullanarak değil de sosyal medyada bıraktığımız ayak izlerimiz ve sanal gerçeklik teknolojisinin birleşimiyle, almayı düşündüğümüz evin içinde görmemiz sanıldığı kadar distopik olmayabilir.

5. Peki Like & Takipçi Sayımız, Popüler Olana İlgimiz Bir Sosyal Puanlama Sistemine Dönüşürse?

Hali hazırda, hepimizin hayatında bir puanlama sistemi olduğunu göz ardı etmemiz pek  mümkün değil. Like ve takipçi sayılarımız, ara sokaklardaki sade mekanları es geçip, popüler mekanlara akın etmemiz içten içe bilinen ama görünmeyen bir sosyal puanlama sisteminin içinde yer aldığımızın göstergesi. 2021’de belki hepimiz, aslında bildiğimiz ama göremediğimiz bu sosyal puanlama sistemini görmeye başlarız. Kim bilir ?

6. Kılıçlarınızı Kuşanın Statüler Savaşıyor!

Sosyal medyada yarattığımız statünün, gerçek hayattaki statümüzün önüne geçmesi ise belki de 2021’in en şaşırmayacağımız gelişmesi olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Teknoloji & Sosyal Medya Flörtleşirken...

Geleceğimizi,  teknoloji ve sosyal medyanın şekillendirmeye devam edeceği bir düzen 2021 yılı ve devamında  bizi bekliyor!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
6
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
arslanoglu

Sosyal medya takipçisi ile puanlama olursa insan hakları öldü demektir isyan çıkar yani