Görüş Bildir
Haberler
Havasından, Suyundan Birazcık da Tadından: Cenova'da İtalyan Lezzetlerine Doyacağınız Harika Restoranlar

Havasından, Suyundan Birazcık da Tadından: Cenova'da İtalyan Lezzetlerine Doyacağınız Harika Restoranlar

17.02.2022 - 07:30

Siz de gezerken yeni lezzetler denemeyi sevenlerden misiniz? Cevabınız 'Evet' ise bu içeriğimiz tam size göre! İtalya’nın kuzeybatısında bulunan liman kenti Cenova’yı gezerken uğrayabileceğiniz restoranları sizler için listeledik. Sadece tarihi değil lezzetleri ile de oldukça meşhur olan bu kentin yemekleri Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Neredeyse her restoran doğal ve taze ürünler kullanarak geleneksel yemeklerini modern tarifler ile harmanlıyor. İşte en lezzetli yemeklere sahip Cenova restoranları.

1. Trattoria Rosmarino

1. Trattoria Rosmarino

Cenova’nın merkezinde bulunan restoran, çok zengin bir menüye sahip. Liste ağırlıklı olarak Cenova ve Ligurya yemeklerinden oluşuyor. Yemeklerini yaparken sadece yerel ürünler kullanan restoran, ziyaretçilerini unutulmaz tatlar sunuyor. Atmosferi ile de İtalyan ruhunu yansıtan mekân, mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri. Restorandaki favori yemeklerden birkaçı; baccalà brandacuju (bir Ligurya yemeği), biberiyeli lazanya ve her sabah alınan taze balık yemekleri. Oldukça popüler olan bu lezzetli mekâna özellikle akşam yemeğiniz için uğramak isterseniz mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerektiğini de hatırlatalım.

2. Sâ Pesta

2. Sâ Pesta

Cenova Savaşı sırasında tuz pazarı olarak kullanılan, sonrasında da şarap ve ekmek satılan Sa Pesta, bugün geleneksel lezzetlere sahip bir restoran. Dekoru da oldukça geleneksel olan bu restoranda sadece klasik Cenova tarifleri pişiriliyor. Sa Pesta, özellikle farinata (nohut unlu gözleme), seppie con piselli (bezelyeli mürekkep balığı), sebzeli turtalar gibi yemekleri ile ünlü. Eğer şehrin klasik tatlarına bir şans tanımak isterseniz Sa Pesta sizin için en doğru adres. Ancak rezervasyon bulmanın oldukça zor olduğunu da belirtmek istiyoruz. Bu lezzet durağına uğrayacaksanız yerinizi önceden ayırtmayı unutmayın!

3. The Cook al Cavo

3. The Cook al Cavo

The Cook, Cenova’da bulunan Michelin yıldızlı restoranlardan biri. Sadece yemekleri ile değil 1618 yılından kalma tarihi binasıyla da dikkat çekiyor. Siz de bu büyüleyici atmosferde keyifli bir akşam yemeği yemeyi çok isteyeceksiniz. Modern bir menüye sahip restoranda genellikle yöresel malzemeler kullanılıyor. Şef Ivanov Ricchebono bu malzemeleri yaratıcı fikirleriyle buluşturarak unutulmaz yemeklere imza atıyor. Deniz ürünleri, bölgede yetişen taze sebze ve meyveler ile yapılan spesiyalleri olan mekânda özellikle ördek ve çam fıstıklı tortelliniyi denemenizi öneriyoruz.

4. Zeffirino

4. Zeffirino

II. Dünya savaşı sırasında kurulmuş olan restoran tam 5 nesildir aynı aile tarafından işletiliyor. Servisi, yemek kalitesi ve güler yüzlü çalışanları ile mekân müşterilerinden tam not alıyor. Mevsimlik ürünleri taze pişirmeyi tercih eden mutfağın en meşhur yemekleri; ravioli, mille-feuille, tiramisu ve makarna çeşitleri. Şehirden çok kolay ulaşabileceğiniz Zefferino huzurlu bir akşam yemeği yemek için ideal mekânlardan. Siz de Zefferino’ya gitmek isterseniz boş masa olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.

4. Trattoria dell’Acciughetta

4. Trattoria dell’Acciughetta

2015 yılında açılan restoran yemek molası verebileceğiniz ya da arkadaşlarınız ile keyifli bir akşam geçirebileceğiniz sakin bir mekân. Geleneksel Ligurya mutfağına sahip restoran farklı bölgelerin yemeklerini de yapıyor. Müşterilerine huzurlu zaman geçirme alternatifi sunan mekânda rezervasyon yaptırmanıza gerek yok. Zengin bir menüye sahip mutfakta deniz ürünleri ön planda bulunuyor. Siz de Cenova'da sade ve huzurlu bir akşam geçirmek isterseniz Trattoria dell’Acciughetta aradığınız mekan olabilir!

5. Il Genovese

5. Il Genovese

Şehir merkezine çok yakın bir mesafede bulunan mekân, zengin ve özel bir menüye sahip. Cenova’da yiyebileceğiniz en iyi pesto soslu yemekler bu restoranda bulunuyor. Bu iddianın dayanağı ise Pesto Kralı Roberta Panizza’nın Il Genovese’in sahibi olması. Geleneksel Ligurya mutfağı menüsüne sahip restoran tüm ürünlerini doğal kullanıyor. Tuzlu turtalar, pesto soslu ravioli, pestolu ev yapımı gnocchi gibi yemekler mekanın en sevilenler listesinin başında geliyor. Eğer siz de ödüllü pesto sosunu tatmak isterseniz rezervasyon yaptırmayı unutmamalısınız.

6. Le Rune

6. Le Rune

Cenova’nın bir başka Michelin yıldızlı restoranı da Le Rune! Atmosferi oldukça rahat olan bu mekân yemeğini sakin yemek isteyen kişiler için oldukça ideal. Sıcakkanlı çalışanları ve hızlı servisi ile müşterilerini mutlu ediyor. Bölgesel ve taze tatların olduğu bir menüsü bulunan restoran birkaç küçük yemek alanından oluşuyor. Mekân taze deniz ürünleri ağırlıklı ve modern bir yemek menüsüne sahip. Ayrıca sürekli değişen menüsü ile kısa süreli deneyebileceğiniz tatları da bulunuyor.

7. Indarsena Oyster Bar

7. Indarsena Oyster Bar

Keyifli bir deniz manzarasına sahip Oyster Bar’ın menüsünde sadece deniz ürünleri bulunuyor. Sadece yemekleri değil seçkin şarap menüsü de denemek isteyeceğiniz lezzetlerle dolu. Restoranda özellikle istiridye, somon ve balık çorbası denemeniz tavsiye ediliyor. Deniz ürünleri seviyor ve manzaranın tadını çıkartarak keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız Oyster Bar tam da aradığınız mekân.

8. Il Marin

8. Il Marin

Panaromik liman manzarasına sahip bu restoran geleneksel Ligurya yemeklerin modern bir yorum getiriyor. Michelin yıldızlı bu restoran çok çeşitli şarap ve yemek menüsüne sahip. Eğer tatlı seviyorsanız burada tiramusu, meyveli kek ve dondurmanın tadına mutlaka bakmalısınız! Ancak buraya gelebilmek için önceden rezervasyon yaptırmayı unutmamanız gerekiyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın