Görüş Bildir
Haberler
Tropikal Ada Sevenlerin Mutlaka Görmesi Gereken Dünyanın En Güzel Tatil Yerlerinden Biri: Aruba

Tropikal Ada Sevenlerin Mutlaka Görmesi Gereken Dünyanın En Güzel Tatil Yerlerinden Biri: Aruba

12.02.2022 - 08:00

Aruba, Güney Karayipler'de, Venezuela açıklarında yer alan dünyanın en güzel tropikal adalarından biri. Hollanda Krallığı'na bağlı, iç işlerinde ise bağımsız bir ülke olan Aruba'nın nüfusu yaklaşık 100.000 kişi. Ada 33 km uzunluğunda ve yüzölçümü 193 km2. Sizin için bu güzel adanın iklimi, görülecek yerleri ve turistlere sunduğu imkânlar ile ilgili bilgileri bir araya getirdik.

1. Nereleri görmeli, ne yapmalı?

1. Nereleri görmeli, ne yapmalı?

Adada pek çok görülecek ilginç nokta ve yapılacak faaliyet var. Aruba'nın her yanı beyaz kumlu tropikal plajlar ile dolu. Çevresindeki doğal manzaralar da inanılmaz etkileyici. Ayrıca 1750'den kalma Alto Vista Şapeli, Güney Karayipler'in en büyük gemi batığı Antilla, terk edilmiş bir altın madeni olan Bushiribana Harabeleri, 1914'ten beri ayakta duran California Deniz Feneri, Fort Zoutman ve Kral III. Willem Kulesi görülecek tarihi yerler arasında. Adanın başkenti Oranjestad ise alışveriş, konaklama, yeme, içme ve konaklama imkânları ile turistlerin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Şehirdeki Hollanda tarzı rengârenk binalar da mimarileriyle dikkat çekici. Plaza Daniel Leo, başkent Oranjestad'ın merkezi konumunda. İkinci büyük şehir ise Charlies Bar ile ünlü olan San Nicolas. Adanın Hollanda mirasını simgeleyen 'The Old Mill' yani yel değirmeni de görülmesi gereken noktalardan.

2. Rengârenk bir kültür

2. Rengârenk bir kültür

Aruba kültürü Karayipler'in bir mozaiği gibi. Adada Güney Amerika'nın yerli halkları, Afrikalı kölelerin torunları, İspanyol ve Hollandalı koloniciler birbirleriyle etkileşen özgün bir kültür meydana getirmiş. Günümüzde adada 40 farklı milletten insan yaşıyor. Dil, mutfak ve gelenekler de bu çok renkliliği yansıtıyor. Hollandaca adanın resmi dilli olsa da Papiamento adı verilen Afrika yerel dilleri ve Portekizce karışımı denilebilecek, aynı zamanda Hollandaca, İspanyolca ve İngilizce kelimeler de içeren bir dil de kullanılıyor. Bunun yanı sıra okullarda İngilizce, İspanyolca ve Fransızca da öğretiliyor. Halkın büyük kısmı en az üç dil konuşabiliyor. Farklı kültürlerin esintisinin yansıtıldığı, müzik ve eğlence dolu festivaller ve karnavallar ada hayatının önemli bir parçası. Adada Afrika ve Latin kültüründen gelen bazı batıl dini inançlar ve gelenekler de varlığını sürdürüyor.

3. Konaklama imkanları

3. Konaklama imkanları

Aruba popüler bir tatil destinasyonu ve çok çeşitli konaklama imkânları sunuyor. Adanın çok katlı, modern otel ve tatil köyleri daha çok Palm Beach'te bulunurken, daha geleneksel ve yatay mimariye sahip konaklama tesisleri Eagle Beach'te yer alıyor. Özel şirketlere ait büyük tesislerin yanı sıra Aruba'da apartman daireleri, tatil villaları ya da devre mülk evler de kiralanabiliyor.

4. Aile tatili için biçilmiş kaftan

4. Aile tatili için biçilmiş kaftan

Aruba her yaştan insana ve tüm aile üyelerine sunacak imkânlara sahip. Pek çok tatil köyü aileler için özel aktiviteler düzenliyor. Plajlarda macera dolu aktiviteler ve çocuklara özel programlar bulunuyor. Dalış, sörf, su kayağı gibi aktiviteler için ada çok uygun. Ayrıca Aruba'da romantik bir balayı tatili geçirmek de mümkün.

5. Para birimi, internet, içme suyu ve elektrik nasıl?

5. Para birimi, internet, içme suyu ve elektrik nasıl?

Aruba'nın kendi para birimi 'Aruba Florini' ancak adada Amerikan Doları da yaygın olarak kullanılıyor. Adada musluklardan akan su içme suyu kalitesinde ve şişe suyu almaya gerek yok. İçme suyu deniz suyundan arıtılarak elde ediliyor ve oldukça kaliteli. Adada 110 A.C. ile Kuzey Amerika voltaj standardı kullanılıyor. Adada SIM kart almak ve yeni hat kiralamak kolay, ayrıca Wi-Fi her yerde yaygın olarak bulunuyor ve hızlı.

6. İklim nasıl?

6. İklim nasıl?

Aruba tropikal iklime sahip ve sıcaklık yıl boyunca 25 ile 30 derece arasında. En soğuk ay olan ocak ayının sıcaklık ortalaması 26 dereceyken, en sıcak ay mayısın ortalaması 28.5 derece. Nisan ve ağustos ayları arası ziyaret için tavsiye ediliyor. Bu dönemde konaklama fiyatları düşüyor ancak ada kasırga kuşağının dışında kaldığı için iklim hala keyifli bir tatil için elverişli oluyor. Ekim ve aralık ayları arası en sık yağış görülen dönem. Ocak ve mart ayları adanın yüksek sezonu yaşanıyor, yani en çok ziyaretçi çeken dönem.

7. Nasıl gidilir?

7. Nasıl gidilir?

Aruba'da uluslararası bir havalimanı bulunsa da ülkemizden direkt uçuş yok. Başta Amsterdam olmak üzere büyük Avrupa kentlerinden uçarak adaya ulaşmak mümkün. Aruba'ya giriş için Karayip Vizesi gerekiyor. Avrupa ve Amerika limanlarından Aruba'ya giden cruise gemileri de mevcut.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın