Görüş Bildir
Haberler
Hayran Kalmamak Elde Değil: Berrak Sularıyla Sizi Hayrete Düşürecek 10 Harika Bölge

Hayran Kalmamak Elde Değil: Berrak Sularıyla Sizi Hayrete Düşürecek 10 Harika Bölge

01.02.2022 - 10:00

Dünyanın %70'i sularla kaplı. Dolayısıyla dünyanın her yerinde keşfedilmiş ya da keşfedilmeyi bekleyen birçok göl, plaj ve sahil bulunuyor. Bu yerlerden bazıları, suyunun berraklığı ile insanı şaşkına çeviriyor. Kusursuz doğasına, eşsiz atmosferine ve berrak sularına hayran kalacağınız 10 yeri sizin için araştırdık. Bu doğa mucizesi yerleri görünce hemen bavulunuzu hazırlayıp gitmek isteyeceksiniz, bizden söylemesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maldivler

Maldivler

Dünyanın en çok turist çeken yerlerinden biri olan Maldivler, irili ufaklı binlerce adadan oluşuyor. Hint Okyanusu'nda 400 kilometrelik bir alana yayılan Maldivler, yaban hayatı ve berrak suları ile muhteşem bir habitata ev sahipliği yapıyor. Tatil ve yüzmenin yanı sıra dalış meraklılarının da sıkça tercih ettiği Maldivler, adeta yeryüzünde bulunan bir cennet olarak görülüyor.

Koh Phi Phi Don, Tayland

Koh Phi Phi Don, Tayland

Phi Phi Adaları arasında en büyük ada olma özelliğini taşıyan Koh Phi Phi Don, bölgede yerleşim olan tek ada olarak ön plana çıkıyor. Kireç taşlarından meydana gelen adaya feribotlarla ulaşılıyor. Eğlenceli mekanlara ve muhteşem plajlara ev sahipliği yapan adaya giderek unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Şaşırtıcı doğası ile tam bir terapi imkanı sunan ada, dünyanın en ilgi çekici yerlerden biri.

Panari Adası, Japonya

Panari Adası, Japonya

Okinawa adalarının bir üyesi olan Panari Adası, yaşamın olmadığı gizli bir cennet. Bu yüzden Panari Adası'na sadece özel tekne turları ile ulaşılabiliyor. Adeta bir tabloyu andıran güzelliği ile ön plana çıkan Panari Adası, masmavi berrak suları ve el değmemiş plajları ile dünyanın en güzel yerleri arasında gösteriliyor. Geniş bir mercan çeşitliliğine, 5 farklı tür deniz kaplumbağasına ve balina köpek balıklarına ev sahipliği yapan ada; ilgi çekici habitatı nedeniyle dünyanın en güzel dalış merkezlerinden biri olarak görülüyor.

Calanque de Sormiou, Fransa

Calanque de Sormiou, Fransa

Fransa'nın güneyinde yer alan bu doğa harikası yere ulaşım oldukça zor. Fakat bu zorluğu göze aldıktan sonra karşılaşacağınız manzaraya inanamayacaksınız! Calanque De Sormiou; turkuaz rengindeki tertemiz denizi, yürüyüş parkurları ve tırmanış rotalarıyla son zamanların gözde tatil lokasyonlarından biri olarak listemizdeki yerini alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Köpek Adası, Panama

Köpek Adası, Panama

Panama'da bulunan Köpek Adası, bir zamanlar Kızılderililerin anavatanıydı. Şu anda eskiye göre az olsa da bölgede hala Kızılderili yerleşimi var. Bu sebeple bölge korunaklı bir durumda. Köpek Adası'nın ulaşımı hem biraz zor hem epey maliyetli. Ama tüm bunları göze alarak adaya ulaştığınızda olağanüstü bir manzara ve cam gibi bir deniz sizi karşılar. Köpek Adası da yeryüzünde bulunan en şaşırtıcı yerlerden biri.

Bora Bora Adaları, Fransız Polinezyası

Bora Bora Adaları, Fransız Polinezyası

Büyük Okyanus'ta yer alan Bora Bora Adaları, tertemiz denizi ve eşsiz doğasıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Dünyanın dört bir yanındaki turistler, Mercan kayalıkları ile çevrili adaların berrak denizini görmek için upuzun bir uçak yolculuğunu göze alıyor. Bora Bora'ya vardığınızda denizin üzerine kurulmuş otantik evlerde konaklayabilir, muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Primosten, Hırvatistan

Primosten, Hırvatistan

Akdeniz'in en güzel tatil yerlerinden biri olan Hırvatistan'ın Dalmaçya sahilleri, son yıllarda turistlerin akınına uğruyor. Hırvatistan'ın en güzel plajlarından biri olan Primosten Kumsalı, tertemiz denizi ve muhteşem doğasıyla görenleri mest ediyor. Öyle ki Primosten, dünyanın en berrak sularına sahip plajlar arasında anılıyor.

Cala Macarelleta, İspanya

Cala Macarelleta, İspanya

İspanya'ya bağlı Balear adalarında yer alan Cala Macarelleta sahili, Akdeniz'in en güzel plajlarından birine sahip. Bu sahil, dünya üzerinde yeşil ile mavinin birleştiği en güzel noktaların başında yer alıyor. Kusursuz bir atmosfer ve muhteşem bir doğa, tüm büyüleyiciliğiyle turistleri karşılıyor.

Linapacan Adası, Filipinler

Linapacan Adası, Filipinler

Yapılan incelemeler sonucunda denizi 'dünyanın en berrak suyu' olarak kabul edilen bu eşsiz güzellikteki ada, Filipinlere bağlı bir cennet. Linapacan Adası, suyunun berraklığının yanı sıra beyaz renkteki kumsalıyla da ziyaretçilerine huzur dolu anlar sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Flathead Gölü, ABD

Flathead Gölü, ABD

Montana eyaletinde 50 kilometre uzunluğunda ve 25 kilometre genişliğindeki göl, dünyanın en uzun ve en temiz gölü olarak biliniyor. Su o kadar berrak ki gölün 113 metre derinliğindeki dibi dahi rahatlıkla görülebiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın