Görüş Bildir
Haberler
Her Şeyi Geride Bırakıp Tren Yolcuğuna Çıkma Fikrini Aşılayacak Dünyanın En Uzun ve Keyifli Tren Rotaları!

Her Şeyi Geride Bırakıp Tren Yolcuğuna Çıkma Fikrini Aşılayacak Dünyanın En Uzun ve Keyifli Tren Rotaları!

14.02.2022 - 07:30

Tren yolculukları bazen sadece zorunluluktan bazen ise tamamen keyfi olarak yapılır. Ancak yolunuz bir şekilde bahsedeceğimiz tren rotalarına düşerse bu yolculuğu zorunluluktan yapıyor dahi olsanız büyük bir keyif alacaksınız. Bu upuzun ve birbirinden ilginç tren yolculuklarında muhteşem manzaralar yolcuları asla yalnız bırakmıyor. Tren camınızdan vahşi doğayı, bembeyaz kar manzarasını ya da şehir manzaralarını seyredebilirsiniz. İşte dünyanın dört bir yanından sizler için listelediğimiz en uzun ve en keyifli tren yolculuklarından bazıları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Doğu Ekspresi

8. Doğu Ekspresi

İlk olarak ülkemizin en popüler rotası olan Doğu Ekspresi’ni ele alıyoruz. Ankara'dan Kars'a kadar süren bu 25 saatlik yolculukta beyaz örtü her an size eşlik ediyor. Son yıllarda oldukça popülerleşen Doğu Ekspresi'nde bilet bulmak da oldukça zor bir iş. Doğu Ekspresi'nin kat ettiği mesafe 1365 km. Ankara'dan yola çıkan bir yolcu Doğu Ekspresi'yle sırasıyla Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve son olarak Kars şehrine varıyor. Bu yolculukta sadece kar manzarası değil göl, orman, nehir ve dağ manzaraları da görüyorsunuz.

7. Mavi Tren

7. Mavi Tren

Sıradaki rotamız Güney Afrika'nın Johannesburg ve Cape Town şehirleri arasında yolculuk yapan Mavi Tren. İki şehir arasındaki 1600 km'lik mesafe Mavi Tren ile 27 saatte kat ediliyor. Adını tamamen boyanmış olduğu gece mavisinden alan Mavi Tren adeta bir otel niteliğinde. Mavi Tren'in içerisinde süit ve lüks odalar dahi bulunuyor. Ayrıca tren içerisinde küvetli banyolar, müzik setleri, büyük televizyonlar ve dünyaca ünlü şefler yer alıyor. Bu tren dünyanın en lüks ve en sallantısız treni bile seçilmiş.

6. Eastern & Oriental Ekspresi

6. Eastern & Oriental Ekspresi

Güneydoğu Asya'nın en keyifli rotalarından olan Eastern & Oriental Ekspresi Singapur, Malezya ve Tayland arasında yaklaşık 4 gün süren bir yolculuk yapıyor. Yaklaşık 2030 km yol yapan bu tren de Mavi Tren gibi oldukça lüks. Güneydoğu Asya'nın yemyeşil doğası içerisinde lüks bir yolcuk yapan trenin ücretleri ise 2 ila 9 bin dolar arasında değişiyor.

5. Trans-Kanada Ekspresi

5. Trans-Kanada Ekspresi

Çok geniş topraklara sahip olan Kanada'yı bir uçtan diğerine gezen ve 3500 km yol alan Trans-Kanada Ekspresi, bu uzun yolculuğu yaklaşık 3 günde tamamlıyor. Ülkenin en güneyinde yer alan şehirlerinden Toronto ve Vancouver arasında yapılan yolculuk, misafirlerini Kanada'nın doğusundan batısına götürüyor. Bu yolculukta en önemli eşlikçi ise doğa. Uzun ağaçlı ormanları, gölleri, dağları ve kar manzaralarıyla Trans-Kanada Ekspresi kesinlikle en güzel manzaraya sahip rotalardan birine sahip.

4. California Zephyr

4. California Zephyr

Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago eyaletinden başlayan bu yolculuk yaklaşık 51 saatin ardından Kaliforniya eyaletinde son buluyor. Bu uzun yolculukta eşsiz manzaralarla birlikte Amerika'nın Rocky ve Sierra Nevada sıradağları aşılıyor. Illinois, Iowa, Nebraska, Colorado, Utah ve Nevada gibi eyaletler bu yolculuğun rotası içerisinde bulunuyor. Yaklaşık 3900 km yol yapan California Zephyr ile yolculuğun son durağı ise San Francisco yakınlarındaki Emeryville oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Vivek Ekspresi

3. Vivek Ekspresi

Oldukça geniş topraklara sahip olan Hindistan'ın en uzun tren yolculuğu Vivek Ekspresi, Didrugarh şehrinden başlayıp Kanyakumari şehrinde son buluyor. Tam 57 duraktan oluşan yolculuk yaklaşık 80 saat civarında sürüyor. 4234 km yol yapan ve Hindistan'ın doğusunu neredeyse başlı başına gezen Vivek Ekspresi, ülkenin en güneyine inip Kanyakumari'ye varıyor.

2. The Indian Pacific

2. The Indian Pacific

Koskoca Avustralya kıtasını uçtan uca kateden The Indian Pacific, Avustralya'nın en batısındaki Perth şehrinden başlayıp, en doğusundaki Sydney şehrine kadar uzanıyor. 4352 km yol alan tren ile 4 gün 3 gece süren yolculukta Avustralya'nın coğrafi yapısını detaylı bir şekilde görme şansı elde ediyorsunuz. Eğer şanslıysanız bu yolculukta belki birkaç kanguru dahi görebilirsiniz.

1. Trans-Sibirya Ekspresi

1. Trans-Sibirya Ekspresi

Sıra geldi dünyanın en uzun tren rotası Trans-Sibirya Ekspresi'ne. Yaklaşık 9300 km yol kat eden bu ekspres Moskova'dan Vladivostok'a kadar sürüyor. Vladivostok, Rusya'nın Çin'e sınır komşusu olan ve en doğuda yer alan şehirlerinden biri. Bu uzun yolculuk yaklaşık bir hafta sürüyor. Söz konusu Rusya olduğundan muhtemelen yolculuğun büyük bir kısmı beyaz örtüyle geçer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mesut binici

İmkanım olsa hepsini yapmak isterim