Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Yasak Devam Ediyor Mu? İstanbul, Ankara ve İzmir'de Cumartesi Günü Yasak Olacak Mı?

Hafta Sonu Yasak Devam Ediyor Mu? İstanbul, Ankara ve İzmir'de Cumartesi Günü Yasak Olacak Mı?

Türkiye’de 1 Mart’ta yapılan Kabine toplantısıyla birlikte koronavirüs sürecinde yeni döneme resmen girildi. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerle birlikte, Türkiye risk durumuna göre dört ayrı bölgeye ayrıldı ve yasaklar şehir bazında uygulanmaya başlandı. Peki, hangi illerde sokağa çıkma yasağı var? İstanbul’da hafta sonu yasak var mı? Türkiye risk haritası güncellendi mi? İşte koronavirüs sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili son dakika detayları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’da Hafta Sonu Yasak Var Mı?

İstanbul’da Hafta Sonu Yasak Var Mı?

İçişleri Bakanlığı, Kabine toplantısı sonrasında yayınladığı genelgeyle yeniden başlayan normalleşme adımları kapsamında sokağa çıkma yasaklarının nasıl olacağını da belirledi. Bakanlığı duyurduğuna göre; düşük ve orta riskli illerde hafta sonu yasak uygulanmayacak. 

Yüksek ve çok yüksel riskli bölgelerde ise, cuma akşamı saat 21.00’de sokağa çıkma yasağı başlayacak ve cumartesi sabah saat 05.00’de sona erecek. Cumartesi gündüz sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Hafta sonu yasağı Cumartesi akşam 21.00’de tekrar başlayacak ve pazar günü tam gün yasak olacak.

Türkiye Risk Haritası Güncellendi Mi?

Türkiye Risk Haritası Güncellendi Mi?

3 Mart’ta gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söylemişti;

“7 günlük vaka görülme sıklığını il bazında yayınlamaya haftalık olarak devam edeceğiz, risk haritası da 15 günde bir yayınlanacak. İllerimiz risk haritasına göre kendi durumlarını gözden geçirerek tedbirlere uyacaklardır. İl Hıfzıssıhha Kurullarının kendi risk durumlarını gözden geçirip tedbir almalarına ve bunu kamuoyuyla paylaşmalarına fırsat vermek için veriler hafta sonu paylaşılacak ve tedbirler 15 gün aralarla hafta başında uygulamaya geçecektir.

Kontrollü olarak normalleşme dönemi fiilen başladı. Bunun konforunu yaşarken tedbiri elden bırakmayalım.”

Sağlık Bakanlığı’nın Açıkladığı Türkiye Risk Haritasına Göre İllerin Son Durumu Şöyle;

Sağlık Bakanlığı’nın Açıkladığı Türkiye Risk Haritasına Göre İllerin Son Durumu Şöyle;

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER 

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır

ORTA RİSKLİ İLLER

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER 

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın