Görüş Bildir
Haberler
Günümüzde Aktif Olarak Kullansak da Zamanla İşlevini Yitirerek Tarihin Tozlu Raflarına Kaldırılacak Konseptler

Günümüzde Aktif Olarak Kullansak da Zamanla İşlevini Yitirerek Tarihin Tozlu Raflarına Kaldırılacak Konseptler

Geleceğe hazır mısınız? Uçan arabalar, Mars'ta koloniler ve bunun gibi harika bir sürü şey. Aslında durum pek de böyle değil. Yakın gelecek aslında oldukça sıkıcı görünüyor ve bugün kullandığımız pek çok şey önümüzdeki 20 yıl içinde bizlerle olmayabilir. Sadece yirmi yıl içinde, günlük yaşamlarımız için gerekli olduğunu düşündüğümüz pek çok şey sonsuza dek yok olabilir. Peki bu şeyler nelerdir?

Kaynak: https://medium.com/curious/5-things-t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fiziksel perakende mağazaları yok olmanın eşiğinde.

Fiziksel perakende mağazaları yok olmanın eşiğinde.

2010 yılında, e-ticaret ABD'deki toplam perakende satışların yüzde 4,6'sını oluşturuyordu. Sorun basit: Artık perakende mağazalarına çok fazla alternatif var ve hepsi daha ucuz. Çevrim içi olarak istediğiniz her şeyi, genellikle bir mağazada ödeyeceğiniz fiyatın çok küçük bir kısmı karşılığında satın alabiliyorsunuz. Ve birkaç gün (veya haftalarca) beklemeye hazırsanız, aldığınız ürünü kapınıza kadar ücretsiz olarak teslim bile alabiliyorsunuz. Fiziksel perakende mağazaları yavaş yavaş iş modellerinin mahvolduğunun farkına varıyor. Her ne kadar hayatta kalabilmek için bu mağazalar da çevrim içi alışveriş sunmaya başlasalar da, bunun için biraz geç. Perakende mağazaları muhtemelen 20 yıl içinde tamamen yok olacak.

Kablo şirketleri yavaş yavaş iflas ediyor.

Kablo şirketleri yavaş yavaş iflas ediyor.

Forbes analizine göre 2010 yılında Amerikan evlerinin %90'ından fazlasının kablolu veya uydu TV hizmeti vardı. Bugün bu sayı %47'ye düştü. Ve bu sayı hızlı bir şekilde düşmeye devam etmekte. Artık kabloya çok fazla alternatif var ve hepsi kablodan daha ucuz. Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Now, CBS All Access ve Sling TV gibi herhangi bir hizmet, kablolu televizyondan daha iyi alternatifler. Youtube ve diğer sitelerde bulunan ücretsiz içerikleri saymıyoruz bile. Paradan tasarruf etmek istiyorsanız, sadece bir anten alarak kablosuz TV izleyebilirsiniz. Kablo şirketleri batmamak için kendi çevrim içi akış hizmetlerini sunmaya başlıyorlar. Ama bu yeterli olmayacak!

Yerel bankalar dönemi bitiyor.

Yerel bankalar dönemi bitiyor.

Bankacılık ayak uydurması zor bir hızla değişiyor. Önümüzdeki on yılda, bildiğimiz kavramı ortadan kalkabilir. Tüm toplantılarında, yerel bankaların patronları sektördeki “bozuculardan” bahsediyorlar ve çözüm arıyorlar. Simplii, Acorns ve Robinhood gibi şirketlerden normal olarak korkuyorlar. Bu şirketler, bankaların yaptığı işleri yapmanın daha iyi ve kolay yollarını buldular.

Sinema salonlarında in cin top oynuyor.

Sinema salonlarında in cin top oynuyor.

Eskiden sinema salonları film izlemenin tek yoluydu. Ancak şimdi Netflix, Hulu ve Amazon Prime gibi çevrim içi akış hizmetlerinin artmasıyla birlikte giderek daha gereksiz hale geliyorlar. Önümüzdeki on yılda sinema salonlarının sayısında büyük bir düşüş göreceğiz. New York Times anketine göre, pandemi öncesi sinema seyircilerinin yaklaşık yüzde 49'u artık bilet almıyor. Akış hizmetleri giderek daha popüler hale geldikçe, bu eğilim durdurulamadığı gibi artıyor.

Sabit ev telefonları artık geçmiş çağın antik bir kalıntısı.

Sabit ev telefonları artık geçmiş çağın antik bir kalıntısı.

Eskiden sabit hatlar çok önemliydi. Ama şimdi, cep telefonlarının gelişiyle, işlevsiz antikalar haline geldiler. Önümüzdeki on yılda, sabit hatların kullanımında büyük bir düşüş göreceğiz. Çoktan ortadan kaybolmaya başladılar bile. CDC'ye göre, hanelerin %60'ından fazlasının artık sabit telefonu yok. Bu eğilim cep telefonları daha yaygın hale geldikçe artacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Ulan kablo şirketleri iflas ediyor demişsiniz, Bildiğin 1-2,5 ttr kablo resmi atmışsınız.. Hala kablo diyorsunuz.. Bende kablosuz elektrik mi icat edildi ? n... Devamını Gör