Görüş Bildir
Haberler
Günlük Temizliğinizi Hızlandıracak 10 Tüyo

etiket Günlük Temizliğinizi Hızlandıracak 10 Tüyo

Begüm
22.10.2024 - 11:31

Günlük temizliğini daha hızlı bir şekilde yapmak isteyenler buraya! Bu içeriğimizde temizlik tüyolarına yer verdik. Hazırsan hazırla süpürgeni, temizliğe başlıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Mikrofiber bez tercih edin.

Mikrofiber bezler, tozları ve kiri hızlıca toplar, iz bırakmaz ve tüm yüzeylerde kullanılabilir. Bu yüzden hem oldukça pratiktir hem de etkili bir temizlik yapmanızı sağlar. Günlük toz almalarınızda mikrofiber bezleri tercih edebilirsiniz.

2. Temizlik malzemelerini hazırda tutun.

Temizlik yaparken zaman kaybetmemek için her odada temel temizlik malzemelerini bulundurabilirsiniz. Veya tüm temizlik malzemelerini tek alanda düzenli şekilde depolayabilirsiniz.

3. Leke çıkarıcı sprey kullanın.

Küçük lekelerle vakit kaybetmemek için leke çıkarıcı sprey kullanabilirsiniz çünkü kullanımı hem kolay hem de oldukça pratik. Tek yapmanız gereken leke çıkarıcı spreyi lekeye sıkmak ve beklemek!

4. Çok amaçlı temizleyiciler tercih edin.

Birden fazla yüzeyde kullanılabilen çok amaçlı temizleyiciler, zaman kazanmanızı sağlar. Bu yüzden günlük temizliğinizde çok amaçlı temizlik malzemelerini tercih edebilirsiniz.

5. Bulaşıkları hemen yıkayın veya bulaşık makinesine kaldırın.

Yemekten sonra bulaşıkları bekletmeden hemen yıkamak, birikmeyi önler ve hızlıca temizliği tamamlamanızı sağlar. Eğer o an yıkayamıyorsanız da yemekten sonra veya kullandıktan sonra bulaşık makinesinin içerisine yerleştirin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Sık kullanılan alanları temizleyin.

Mutfak tezgahı ve banyo lavabosu gibi sık kullanılan alanları günde bir kez hızlıca silmek işinizi kolaylaştıracak ve etrafın da daha temiz kalmasını sağlayacaktır. Bez yardımı ile buraları hızlıca silebilirsiniz.

7. Duşu kullandıktan sonra temizleyin.

Her duş sonrası banyo camlarını ve fayansları silmek, su lekelerini ve küf oluşumunu engeller. Bu yüzden her duşa girdiğinizde duşu temizlemeyi de ihmal etmezseniz genel temizlikte işiniz kolaylaşır.

8. Mutfak aletlerini kullandıktan hemen sonra silin.

Mikrodalga, kahve makinesi gibi beyaz aletleri her kullanım sonrasında silmek, birikmiş kirleri temizlemekten daha kolaydır. Bu yüzden günlük olarak kullandığınız aletleri temizleyerek işleri kolaylaştırabilirsiniz.

9. Günlük olarak robot süpürge çalıştırın.

Günlük olarak robot süpürgenizi çalıştırarak tozları temizleyebilirsiniz. Bu da hem genel temizliğinizi hem de günlük temizliğinizi kolaylaştırabilirsiniz. Tek yapmanız gereken süpürgeyi çalıştırmak!

10. Hızlı toz alma tekniklerini uygulayın.

Toz alma işlemini tavandan başlayarak aşağıya doğru yapın; bu sayede toz tekrar yere düşmez ve temizlik sürenizi kısaltır. Bu yüzden doğru şekilde toz alma tekniklerini kullanırsanız etkisini görebilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın