Görüş Bildir
Haberler
Güçlü Bağlara Sahip Anneler ve Kızlarının Birlikte İzlemeleri Gereken 35 Film

Güçlü Bağlara Sahip Anneler ve Kızlarının Birlikte İzlemeleri Gereken 35 Film

EC was here.
23.03.2017 - 16:06 Son Güncelleme: 21.10.2022 - 15:35

Onların aralarındaki duygu yoğunluğunun, dayanışmanın, özlemin, bazen de atışmanın başka bir örneği daha yok. Anne ve kız olarak bu duyguları ve fazlasını derinden hissedebileceğiniz bir filmi başbaşa izlemek istiyorsanız işte aradığınız 'anne-kız filmleri'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Raising Helen (2004)

35. Raising Helen (2004)

IMDb 6.0

Helen Harris'in ablası ve eniştesi vefat edince vasiyetleri üzerine geride kalan çocuklarına bakması anlatılan filmde,15 yaşındaki Audrey, 10 yaşındaki Henry ve 5 yaşındaki Sarah’ın sorumluluğu artık Helen’dedir. Çocuk bakmaktan hiç anlamayan Helen, onları yetiştirebilmek için eski yaşamını geride bırakmak ve çocuklarla birlikte kendisi de büyümek zorundadır.

34. Aramızda Kalsın / Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (2002)

34. Aramızda Kalsın / Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (2002)

IMDb 6.0

Genç bir kadın olan Siddalee 'Sidda' Walker bir gün oldukça esrarengiz bir posta alır. Kendisine gelen paketin içinden çıkan ve annesine ait olan, yadigar bir günlükle karşılaşır. Sidda, günlüğü okumaya başlar. Okuduğu her sayfa onu annesine hem biraz daha yaklaştıracak, hem de ondan uzaklaşacaktır. Annesi ve onun iki kız arkadaşının birlikte çıktığı maceralar, annesi hakkında öğrendiği yeni gerçekler ve annesinin başından geçen ilginç olaylar Sidda'yı derinden etkileyecektir.

33. Çılgın Cuma / Freaky Friday (2003)

IMDb: 6.1

Tess Coleman ile ergenlik çağındaki kızı Anna arasındaki gözle görünür kuşak farkı, aralarında ciddi anlaşmazlıklara neden olur. İkisi de birbirlerinin tercihlerini anlamakta fazlasıyla zorlanırlar. Perşembe akşamı bir Çin lokantasında ciddi bir tartışmanın orta yerinde bulurlar kendilerini. Her ikisi de restorandan birer fal kurabiyesi alır ve yemeleri ile birlikte ertesi gün, karşılıklı olarak bedenleri içinde yer değiştirmiş halde bulurlar kendilerini. Yeni kimliklerine uyum sağladıkça birbirlerini daha iyi anlamaya başlarlar. Nihayetinde ancak karşılıklı olarak ortaya koydukları öz saygı ile olayları ve durumları birbirinden ayırabilmeleri gerçek olabilecektir.

32. Yorgan Hikayesi / How to Make an American Quilt (1995)

32. Yorgan Hikayesi / How to Make an American Quilt (1995)

IMDb: 6.2

Finn yüksek lisans tezini vererek mezun olmanın eşiğindeki genç bir öğrencidir. Her şey planlandığı gibi gittiğinde nişanlısı ile evlenecektir. Fakat özgür yaşamının sonlanacağı düşüncesi, yaz tatilinin çekiciliği ile birleşir. Soluğu babaannesinin evinde alan genç kadın, burada bir grup başka kadınla birlikte hayatı, evliliği ve aşkı yeniden gözden geçirecektir.

31. Buradan Çok Uzakta / Anywhere But Here (1999)

31. Buradan Çok Uzakta / Anywhere But Here (1999)

IMDb: 6.2

1995... Ann ve Annesi Adele, 20 yıllık bir Mercedes ile yeni hayatlarına doğru yola çıkarlar. İstikamet bir hayaller kasabası olan Beverly Hills'dir. Wisconsin'de eski yaşadıkları yer olan boğucu ve bunaltıcı Bay City'den bir uzaklaşmadır bu. Geleceklerine kendi başlarına yön verebilecekleri bir yere yerleşmeyi hayal etmektedirler. Aralarındaki fazlasıyla samimi ancak temelde çatışmalı ilişki ise, hayattan farklı şeyler bekleyen iki insanın hayata karşı garip konumlanmasıdır. Anne-kız, yeni bir hayata başlamanın eşiğindedirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Karışma Anne! / The Meddler (2015)

30. Karışma Anne! / The Meddler (2015)

IMDb 6.3

Kocasının ölümünün ardından tüm umutlarını kaybeden Marnie, yeni bir hayat kurma umuduyla kızının peşinden Los Angeles’a gider. Kızının hayatına fazlaca müdahil olmaya başlayan yaşlı dul, başkalarının ona daha fazla ihtiyacı olduğunu gördükçe yeni arkadaşlarının yardımına koşar

29. Acemi Prenses / The Princess Diaries (2001)

29. Acemi Prenses / The Princess Diaries (2001)

IMDb 6.3

Mia, San Fransisco'da annesiyle birlikte yaşayan onbeş yaşında, sıradan bir kız çocuğudur. Burada yaşadığı gösterişsiz ve basmakalıp hayat başka bir yerde yaşayan babasının ölümüyle yıkıma uğrar. Ancak bu ölüm sonrasında ortaya çıkan durum oldukça sıradışıdır. Mia, Genovia isimli küçük bir Avrupa ülkesinin prensesidir ve bu ülkeye taşınması gerekir. Genovia'ya gittiğinde orada kendisini bekleyen büyükannesi bu gösterişsiz kızı prensese çevirebilmek için elinden geleni yapacaktır.

28. Mamma Mia! (2008)

28. Mamma Mia! (2008)

IMDb: 6.4

Sophie babasız büyümüş ve bunun hasretini çeken, güzel bir kızdır. Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılır. Sophie Sheridan evlenecek yaşa gelmiştir. Nikahtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir. Donna karda yürüyen ve izini belli etmeyen bir çapkın kadındır aslında ve kızının gerçek babasının kim olduğunu bilmemektedir.

27. Güzel Yalalar / De Vrais Mensonges (2010)

27. Güzel Yalalar / De Vrais Mensonges (2010)

IMDb 6.5

Emilie, Fransa'nın güneyinde oldukça yoğun çalışılan kuaför salonunu tüm kalbiyle işleten bir karakterdir. Emilie isimsiz aşk mektupları aldığında, aşk hayatını renklendirmek umuduyla onları kalbi kırık annesine iletmeye karar verir. Bu, gizli hayran ortaya çıktığında karışıklıklara ve bir dizi yanlış anlaşılmaya yol açar.

26. Saklı Gerçekler / The Truth (2019)

26. Saklı Gerçekler / The Truth (2019)

IMDb 6.5

Saklı Gerçekler, genç bir kız ve onun aktris olan annesi arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Fabienne Dangeville, Fransız sinemasının en gözde yıldızlarından biridir. Onun hayatı, onu seven ve hayran olan erkekler arasında hüküm sürerek geçmiştir. Artık yaşlanan oyuncu, anılarını paylaştığı bir kitap yayınlar. Annesinin hayatına dair olan kitabı okuyan Lumir, büyük bir şok geçirir. Çünkü okudukları pek de gerçekleri yansıtmamaktadır. Bunun üzerine Lumir, kocası Hank ve kızı ile birlikte New York’tan Paris’e, annesinin yanına gider. Fabienne’in geçmişi ile ilgili paylaştıkları, anne kız arasında büyük bir yüzleşmenin yaşanmasına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Deniz Kızları / Mermaids (1990)

IMDb: 6.6

Charlotte Flax, sıra dışı annesi Rachel ve kız kardeşi Kate ile birlikte yaşayan 15 yaşındaki bir genç kızdır. Kendisine Mrs. Flax ismini veren annesi, iş yerinde meydana gelen bir sorun nedeniyle taşınacaklarını söyler ve Eastport isimli küçük bir kasabaya yerleşirler. Charlotte, Yahudi olmalarına rağmen Katolikler'e karşı büyük bir takıntısı olan ve Katolik bir rahibe olmayı kafasına koyan ilginç bir çocukken, kız kardeşi Kate henüz bebekken yüzmeyi öğrenen, 9 yaşındaki bir yüzme şampiyonudur. Annesi Rachel ise sıra dışı bir kişiliğe sahip özgür ruhlu bir kadındır. Üçünün sürdüğü hayat ise son derece eğlenceli ve trajik anlara sahne olur.

24. Saç Spreyi / Hairspray (2007)

24. Saç Spreyi / Hairspray (2007)

IMDb 6.7

Tracy Turnblad, fazla kilolu bir genç kızdır ve Corny Collins adlı şovun da müptelasıdır. Her gün okuldan çıkıp eve gelerek arkadaşı ile birlikte bu şovu izlerler. Bu bir dans yarışmasıdır. Tracy’nin en büyük isteği bu dans yarışmasına katılmaktır ki sonunda bunu başarır. Hayali gerçek olmuştur. Artık Baltimore’da müthiş bir müzik ve eğlence zamanıdır.

23. Yaşamın Kıyısındaki Kartpostallar / Postcards from the Edge (1990)

23. Yaşamın Kıyısındaki Kartpostallar / Postcards from the Edge (1990)

IMDb: 6.7

Hollywood'un en tanınmış aktrislerinden biri olan Suzanne Vale, uyuşturucu madde bağımlılığı olan düzensiz bir hayatın içinde sürüklenen bir kadındır. Sık sık ani bayılmalar yaşayan ve hafıza problemleri yaşayan başarılı aktris rol aldığı son filmin setinde enkaz halindedir. Kuliste odasına doğru yürürken karşısına bir uyuşturucu satıcısı çıkar ve sonrasında Suzanne kendisini hastaneye yetiştirmeye çalışırlarken bulur. Burada tedavi altına alınır ve bu süreçte her şeye sıfırdan başladığı temiz bir hayata kavuşmaya karar verir. Ta ki annesi ziyaretine gelene kadar...

22. Omuz Omuza / Stepmom (1998)

22. Omuz Omuza / Stepmom (1998)

IMDb: 6.7

Luke ani bir ayrılığın ardından yeni hayatına başlar. Eski karısı Jackie ile ayrılmasının ardından hayatını yeniden yoluna kurmanın derdindedir. Yeni tanıştığı sevgilisi olan Isabel ile birlikte yaşamaktadır. Hayatını adadığı çocukları da onunla beraber yaşamaktadırlar. Luke’un iki çocuğu Anna ve Ben, Luke ne yaparsa yapsın bir türlü Isabel’e ısınamamışlardır. Öte yandan Isabel de bu iki çocuğu pek sevmemektedir. Ailevi problemler, günden güne büyüyeceklerdir.

21. Panic Room (2002)

21. Panic Room (2002)

IMDb 6.8

Meg Altman, kocasından yeni ayrılmış olan bir kadındır. Kocasından aldığı nafaka parasıyla oldukça eski bir ev satın alır. Evi gezerken evin içerisindmeyee özel bir oda fark eder. Bu oda, müthiş bir güvenlik sistemiyle donatılmış, güvenli bir mabettir. Odanın içerisindeki monitörlerle evin her tarafı gözlemlenebilmektedir. Meg ve birlikte yaşayacağı kişi olan kızı, istenmeyen bir durum yaşandığı takdirde bu odaya sığınabileceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Herself (2020)

20. Herself (2020)

IMDb 7.0

Genç bir anne, sürekli tacizlerde bulunan kocasından kaçar ve hayata karşı bir yaşam mücadelesi verir. Kendi kaderini inşa etmek için yola çıkan kadın bu süreçte hayatını yeniden kurar ve kendini yeniden keşfeder.

19. Kadın Dediğin / Real Women Have Curves (2002)

19. Kadın Dediğin / Real Women Have Curves (2002)

IMDb: 7.0

Los Angeles'ın doğusunda yaşayan, Meksika göçmeni bir ailenin kızı olan 18 yaşındaki tombul Ana'nın önünde parlak bir gelecek vardır. Ailesinde üniversiteye gitmeyi hayal edebilen ilk kişidir, ama ablası Estela'nın giysi atölyesi eldeki işleri yetiştiremeyince, Ana bir dizi şık elbise siparişinin zamanında teslim edilmesi için gönülsüzce yardıma koşar. Kendisininkinden çok farklı hayatlar süren kadınlara havalı kıyafetler dikmek için harcanan onca emek onu sinirlendirir. Hem hayallerine, hem de vücuduna dar gelecek giysilerdir bunlar. Atölyede ter dökerek geçirdiği uzun saatlerin ardından, Ana ablasının çalışkanlığını ve yeteneğini takdir etmeye başlar. O da atölyedeki kadınlara vücutlarındaki kıvrımları sevmeyi ve kendilerini diğerlerinden farklı kılan her şeyin kıymetini bilmeyi öğretir.

18. İki Kadın, Bir Erkek / The Kids Are All Right (2010)

18. İki Kadın, Bir Erkek / The Kids Are All Right (2010)

IMDb 7.0

Nic ve Jules, yapay döllenme yoluyla dünyaya gelmiş 2 çocuk sahibi lezbiyen bir çifttir. Artık ergenliğe adım atan çocukları ise babalarıyla tanışmak istemektedirler. Babalarının izini süren çocuklar sonunda gerçek babaları Paul'le tanışırlar. Şimdi sıra Paul'ü anneleri ile tanıştırmaları gerekmektedir...

17. Müthiş Dadı / Mrs. Doubtfire (1993)

17. Müthiş Dadı / Mrs. Doubtfire (1993)

IMDb 7.1

Daniel ve Miranda’nın evlilikleri hiç iyi gitmemektedir. Miranda, Daniel’in ne kadar iyi baba olduğunun farkında olsa da onu çok sorumsuz bulmaktadır. Karısına ve çocuklarına karşı büyük bir sevgi besleyen Daniel istemeye istemeye boşanmayı kabul eder. Fakat mahkemenin çocukları annelerine vermesi sonucu çocuklarından ayrı kalmak zorunda kalan Daniel, bu duruma bir çözüm bulmaya kararlıdır. En iyi bulduğu çözüm ise dadı kılığına girerek çocuklarının bakıcısı olmaktır. Bu şekilde olduğundan bambaşka bir karaktere bürünerek çocuklarının ve karısının güvenlerini tekrar kazanan Daniel’in başı, aksiliklerden kurtulmayacaktır.

16. Beyaz Zakkum / White Oleander (2002)

16. Beyaz Zakkum / White Oleander (2002)

IMDb 7.1

Ingrid etrafındaki herkesi baştan çıkarabilecek kadar güzel bir kadındır. Kendi arzularına engel olamayan Ingrid, kendisini terk eden sevgilisini öldürür. Henüz on beş yaşındaki kızı Astrid ise annesinin gözleri önünde tutuklanışına tanık olmak durumunda kalır. Bu hayat ikisinin de hayatlarının kökünden değiştirecektir. Astrid'in artık annesi ortalarda yoktur ve bu nedenle küçük kızın bir yetimhanede kalması gerekmektedir. Astrid, geçmişini unutmak ve üzerindeki otorite duygusunu yıkmak adına her şeyi yapmaya hazırdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Anneler ve Kızları / Mother and Child (2009)

15. Anneler ve Kızları / Mother and Child (2009)

IMDb: 7.2

Anneler ve Kızları üç kadını mercek altına alıyor: Elizabeth (Naomi Watts), güzelliğinin farkında olan ve bunu çıkarına kullanan başarılı ve zeki bir avukattır. Her güzel kadının izlediği yolu izler, ne zaman bir konuda galip gelemeyeceğini veya durumla başa çıkamayacağını anlasa, cazibesini kullanır. Bu parmağında oynattığı erkekler, patronu (Samuel L. Jackson) romantik bir ilişkinin başlangıcına yol açacak olsa da ya da gereğinden fazla arkadaşça davranan komşusu ya da kocası (Carla Gallo ve Marc Blucas) olabilir. Eşini kontrol etmek için bile kadınlığını kullanmakta bir beis görmemektedir. Karen (Annette Bening) ise yürekli ama bunu asla göstermeyen bir sağlık çalışanıdır. 14 yaşındayken doğurduğu kızını evlatlık vermiş ama bunu hiç atlatamamıştır. Çektiği acılar onu hayata karşı sertleştirmiştir. Etrafındaki herkese karşı acımasız ve sert bir hale gelmiştir, iş arkadaşı olan ve ona ilgisi açık olan Paco'ya bile (Jimmy Smits). Lucy de (Kerry Washington) kocasıyla çocuk sahibi olamamış ve hep hayal ettiği aileye sahip olmak için evlatlık almayı planlayan bir 20 yaşında bir kadındır. Üç kadının hikayesi annelik duygusu etrafında birleşir.

14. Çelik Manolyalar / Steel Magnolias (1989)

14. Çelik Manolyalar / Steel Magnolias (1989)

IMDb: 7.2

Çelik Manolyalar, bir güzellik salonunun etrafında birbirleriyle çok iyi dost olan bir grup kadının yaşamlarından kesitler aktarıyor. 1980'li yıllarda Louisiana'da yaşayan bir grup kadının, kocalarıyla ilgili bazı sorunları vardır. Kimi ölmüştür, kimi depresiftir, kimi daha evlenememiştir bile. Böylelikle bu kadınlar giderek kendilerini dedikodunun dayanılmaz çekiciliğine kaptırırlar. Dedikodu, bu kadınların en iyi yaptığı şeydir. Dışarıda başka insanlarda arayıp da bulamadıkları birçok şeyi kendi aralarında ve bu küçük güzellik salonunda buluyorlardır.

13. Cesur / Brave (2012)

IMDb: 7.2

Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fişek kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduğuna inan Merinda, ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı çıkar. Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu yetenekli, kızıl saçlı kızdan hiç hoşlanmazlar ve Merida’nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Bilge Kadın’a başvurduğunda ise uğursuz bir dileğin onu beklediğini öğrenir. Merinda ardı sıra gelen tehlikeli güçlerin farkına varır ve daha fazla gecikmeden korkunç laneti ortadan kaldırmaya çalışırken bir ayndan da gerçek cesaret ile yüzleşir...

12. Küçük Kadınlar / Little Women (1994)

12. Küçük Kadınlar / Little Women (1994)

IMDb: 7.3

March ailesinin babası, Amerikan Sivil Savaşı'nda Kuzey Eyaletleri için savaşa katılırken, karısı bu zor günlerde evde kalıp çocuklarının bakımını üstlenmek zorundadır. Evin en büyük kızı Meg, şaşalı balo için hazırlıklarını yaparken kız kardeşi Jo tanınmış bir yazar olmanın hayallerini kurmaktadır. Çekingen bir çocuk olan Betty'nin ise piyano takıntısı vardır ve zamanının önemli bir kısmını, zengin birini bulup evlenme hayali kuran kardeşi Amy ile kavga etmektir. Birbirlerine sıkı bağlarla bağlı bu ailenin kaderinde ise kaçınılmaz olaylar ve küçük trajediler bulunmaktadır. Hepsi birer birer gerçekleşmeye başladığında ise birbirlerine destek olmak tek çıkış yolları olacaktır.

11. Kız Kardeşimin Hikayesi / My Sister's Keeper (2009)

11. Kız Kardeşimin Hikayesi / My Sister's Keeper (2009)

IMDb 7.3

Sara ve Brian Fitzgerald'a verilen kederli haber kızları Kate’in lösemi olduğunun bilgisidir. Çocuklarının sadece bir kaç yıl ömrünün kaldığı gerçeği çifti allak bullak etmiştir. Bunun üzerine çift Kate’e donör olması için Anna adında bir bebek sahibi daha olmaya karar verirler. İlk yaptıkları şey Anna’nın göbek bağından alınan kanı kullanmak olur. Yıllar geçtikten sonra artık Anna’dan Kate’e kemik iliği nakli yapılması gerekmektedir. 11 yaşındaysa, Kate’in böbrek nakline de ihtiyacı vardır. Bu olanların üzerine Anna, ailesinin onu bu amaçla kullanmasından dolayı onlara dava açar. Bu karar tüm aileyi parçalamıştır, çünkü Kate’e böbrek nakli yapılmazsa ölecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Günah Tohumu / Carrie (1976)

10. Günah Tohumu / Carrie (1976)

IMDb 7.4

Otoriter, dindar annesi tarafından korunan utangaç, arkadaşsız bir genç kız olan Carrie White, mezuniyet balosunda sınıf arkadaşları tarafından küçük düşürüldükten sonra telekinetik güçlerini açığa çıkarır.

9. Uğur Böceği / Lady Bird (2017)

9. Uğur Böceği / Lady Bird (2017)

IMDb 7.4

Christine McPherson, namıdiğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanısıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.

8. Sevgi Sözcükleri / Terms of Endearment (1983)

8. Sevgi Sözcükleri / Terms of Endearment (1983)

IMDb: 7.4

Shirley MacLaine ve Debra Winger bir anne-kız hikayesiyle unutulmaz bir filmde, hem kritiklerin hem de izleyicilerin beğenisini kazanıyorlar. Yönetmen James L. Brooks, 30 yıllık bu ilişkinin çeşitli dönemlerini büyük bir ustalıkla ekrana getiriyor. Jack Nicholson, MacLaine'in çılgın ve kadın düşkünü, eski bir astronot olan komşusunu canlandırıyor.

7. Sözcüklerin Gücü / Akeelah and the Bee (2006)

7. Sözcüklerin Gücü / Akeelah and the Bee (2006)

IMDb: 7.5

Akeelah Anderson doğal yetenekleri olan Los Angeles'lı bir kız çocuğudur. En büyük yeteneği kelimeler ile oynamaktır. Dr. Larabee'nin yönlendirmesiyle ulusal çapta şöhrete kavuşacağı, okullar arası bir turnuvada yükselme sürecine girer. Herkesi derinden etkileyecek olan bu süreç sadece basit bir yarışma değil, insanların birbirine güvenini de tazeleyecek olan benzersiz bir deneyim olacaktır.

6. Dönüş / Volver (2006)

6. Dönüş / Volver (2006)

IMDb: 7.6

Hayatını en zor koşullarda bile kazanmak için elinde geleni hiç gocunmadan yapan Raimunda, ailesine bakabilmek için birden fazla işte çalışmaktadır. Ablası Sole, onun kadar savaşçı bir yapıya sahip değildir. Yine de kuaförlük yaparak para kazanır. Bu kendi hallerinde yaşayan insanlar bir gün halalarının vefat haberini alırlar. Halasının cenazesine ablası ile beraber gitmek isteyen Raimunda, gittiği yerde daha keskin bir acı ile karşı karşıya gelecektir. Öte yandan Sole da cenazede hayatının şokunu yaşayacaktır. Yıllar önce bir yangına kurban giden anneleri geri dönmüştür. Hem kızlarının hem de torununun ona ziyadesi ile ihtiyacı vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Annemle Geçen Yaz / The Second Mother (2015)

5. Annemle Geçen Yaz / The Second Mother (2015)

IMDb 7.7

Brezilya’da aile ve sınıf meselelerini yeni, çağdaş ve tempolu bir tarzda ele alan film, Sundance’te başrollerindeki Regina Casé ve Camila Márdila’ya Jüri Oyunculuk Özel Ödülü kazandırmıştı, 13 yıldır Sao Paolo'da hizmetçilik yapan Val, Pernambuco'da geride bıraktığı kızı Jessica için suçluluk duymaktadır. 13 yıl sonra Val'ın hayatına tekrar giren Jessica, dengeleri alt üst edecektir. Çok geçmeden Val kendini, oturma odasıyla mutfak arasında bir ayrımın tam ortasında, hayatla yüzleşmenin yeni bir yolunu bulmak zorunda olduğu bir yerde bulur.

4. Zehirli Hayat / Imitation of Life (1959)

4. Zehirli Hayat / Imitation of Life (1959)

IMDb 7.8

Anne olmanın zorluğu, ırkçılık ve başarı uğruna yapılabilecekleri sorgulayan film, ünlü bir oyuncu olmayı düşleyen ve sekiz yaşındaki kızıyla birlikte hayatını sürdüren Lora ile siyahi bir dul olan Annie'yi, küçük kızı Suzie'ye bakması için evine alır. Yıllar sonra Lora, başarılı ve büyüleyici bir sahne ve sinema yıldızı olur. Filmde de bu süreç ve sonrası anlatılır.

3. İki Kadın / La ciociara (1960)

3. İki Kadın / La ciociara (1960)

IMDb: 7.9

Genç yaşta dul kalmış tezgahtar Cesira, 1943’te bombardımandan kurtulmak için ergenlik çağındaki sevgili kızı Rosetta ile Roma’yı terk edip köyüne gider. Yolculukları sırasında köyde, ve müttefikler geldikten sonra Roma’ya dönerken kızını korumak için elinden geleni yapar, ama başarılı olamaz.

2. Ömre Bedel Kadın / Mildred Pierce (1945)

2. Ömre Bedel Kadın / Mildred Pierce (1945)

IMDb 7.9

Mildred Pierce, dönemin tipik kadın portresinin sıradan bir ürünü gibidir. Ancak kendisini aldatan kocası kısa bir süre sonra kendisini terk eder. Mildred, bir anda kendisini daha yalnız ve daha güçlü bir halde bulur. Artık çevresindeki herkese bağımsızlığını ve kusursuzluğunu ilan edecektir. Önünde ise kızının velayetini almak üzere bir dava vardır.

1. Güz Sonatı / Höstsonaten (1978)

1. Güz Sonatı / Höstsonaten (1978)

IMDb: 8.3

Dünyaca ünlü bir konser piyanisti olan Charlotte, hayat arkadaşının ölümü üzerine yıllarca ihmal ettiği kızı Eva’yı ziyarete gider. Eva, gösterişli annesinin tersine, bir rahiple evlenmiş, mütevazı bir hayat sürmektedir. 

Charlotte daha önce bir kliniğe yerleştirdiği zihinsel özürlü kızı Helena’yı Eva’nın evinde görünce şaşırır. Zaman içinde Eva ve Charlotte arasındaki gerilim tırmanacak, uykusuz bir gecede, anne kızın birbirlerine söylemek istediği her şey tek tek açığa çıkacaktır.

İsveç sinemasının dünyaca ünlü yönetmeni Ingmar Bergman, insan ruhunun beklenti, umut, hayal kırıklığı ve sevgi gibi duygularını şiirsel bir akıcılık ve duyarlılıkla anlatıyor.

Daha fazla film önerisi için bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
28
14
12
11
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?