Görüş Bildir
Haberler
Bütün Aile Bir Araya Gelip Hep Beraber İzleyebileceğiniz Birbirinden Eğlenceli 50 Film Önerisi

Bütün Aile Bir Araya Gelip Hep Beraber İzleyebileceğiniz Birbirinden Eğlenceli 50 Film Önerisi

Esra
02.01.2022 - 09:00

Ailenizle birlikte izleyebileceğiniz filmleri sizin için derledik...

Not: Filmler IMDb puanına göre sıralanmıştır. Film açıklamaları beyazperde.com sitesinden alınmıştır.

Kaynak: https://www.timeout.com/film/films-fo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Bebek Bakıcıları Kulübü (1995)

50. Bebek Bakıcıları Kulübü (1995)

IMDb: 5.8

Bakıcılık işi kuran bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Yakın arkadaş olan Kristy Thomas, Mary Anne Spier, Claudia Kishi, Stacey McGill ve Dawn Schafer, kendi bebek bakım hizmeti şirketini kurar. Girişimci kadınlar, bu yeni işlerinde beklenmedik sorunlarla karşı karşıya kalır. Bir işletme yürütmenin zorluklarıyla baş etmeye çalışan beş kadın, aynı zamanda kendi hayatlarındaki sorunların üstesinden gelmeye çalışır.

49. Özgür Willy (1993)

49. Özgür Willy (1993)

IMDb: 6.0

Su parkında Willy adındaki balinayı gören Jesse, zamanla onun en iyi arkadaşı olur. Açık denizde özgür bir şekilde yaşarken burada kapana kısılan Willy’nin haline üzülen Jesse, bu duruma bir çözüm bulmak ister. Jesse, arkadaşlarının da yardımı ile Willy’i özgürlüğüne kavuşturmak için harekete geçer.

48. Annie (1982)

48. Annie (1982)

IMDb: 6.6

Annie, yetimhanede yaşayan bir kız çocuğudur. Tek hayali yetimhaneden kaçıp, orayı terk etmektir. Yetimhanedeki diğer çocuklar arasından, Oliver Warbucks, Annie'nin kayıp ailesini bulmak için ona yardım etmeye karar verir; ortaya çıktıkları takdirde ödüllendirileceklerini ilan eder. Fakat Bayan Hannigan ve kötü erkek kardeşi Rooster, ödülü almak için ortaya çıkan aileyi kaçırmayı planlarlar...

47. Komik Tuzak (1998)

47. Komik Tuzak (1998)

IMDb: 6.6

Komik Tuzak, ayrılan ebeveynlerini yeniden bir araya getirmeye çalışan ikizlerin hikayesini konu ediyor. Ebeveynlerinin ayrılmasıyla dünyaya gelen ikizlerin de birbirlerinden ayrılmıştır ancak bir yaz kampında yolları kesişir. Yıllardır görmedikleri ebeveynlerini merak eden ikizler yer değiştirir ve ayrılan anne ve babalarını yeniden bir araya getirmeye çalışırlar.

46. Matilda (1996)

46. Matilda (1996)

IMDb: 6.9

Matilda, çocukluğundan beri kendi haline bırakılmıştır. Bir gün kütüphaneye giderek yazılmış bütün kitapları okumaya karar verir ve telekinetik yeteneklerin farkına varmaya başlar. Ancak ailesi onun bu yeteneklerine inanmamaktadır ve onu korkunç bir okula yollarlar. Matilda da hiç mutlu olmadığı bu ortamda güçlerini geliştirmenin ve onları kontrol etmenin yollarını arar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Cadılar (1990)

45. Cadılar (1990)

IMDb: 6.9

Yakın zamanda yetim kalan genç bir çocuk, büyükannesi ile birlikte İngiltere'ye gider. 7 yaşındaki çocuk, kaldıkları otelde tesadüfen cadılar gerçek olduğunu öğrenir. Sıradan insanlar gibi giyinen bir grup cadı, otelde kötü bir planın hazırlığındadır. Küçük çocuk ne yapıp edip onları durdurmanın yolunu bulmalıdır.

44. Müthiş Dadı... Müthiş Baba (1993)

44. Müthiş Dadı... Müthiş Baba (1993)

IMDb: 7.0

Boşandığında çocuklarından ayrı kalmak zorunda olan Daniel bir çözüm bularak çocuklarının yanında kalmaya kararlıdır ve bu çözümü dadı olmakta bulur. Bu şekilde olduğundan bambaşka bir karaktere bürünerek çocuklarının ve karısının güvenlerini tekrar kazanan Daniel’in başı, aksiliklerden kurtulmayacaktır.

43. Elf (2003)

43. Elf (2003)

IMDb: 7.0

Buddy, Kuzey Kutbu’nda büyümüş ve bir elf olmuştur. Fakat boyu büyümeye başlayınca esasında bir insan olduğu ortaya çıkar. Ve Buddy tası tarağı toplayıp New York’a gelir. Amacı babasını bulmaktır. Kendi büyüdüğü dünyaya benzemeyen New York ona bir baba, yeni bir anne ve bir kardeş kazandır. Fakat bu insanların Noel’e inançları zayıftır ve Buddy en çok buna şaşırır.

42. Köpeğim Skip (2000)

42. Köpeğim Skip (2000)

IMDb: 7.0

Willie, hiç arkadaşı olmadığı için günlerini yalnız ve mutsuz bir şekilde geçirir. Dokuzuncu doğum gününde ailesi ona yalnız kalmaması için bir köpek hediye eder. Günlerini Skip adını verdiği köpeği ile geçiren Willie'nin hayatı güzelleşmiştir. Ailenin sevilen bir üyesi olan Skip sayesinde Willie'nin gelişim aşamasındaki hayatı zenginleşir.

41. Jumanji (1995)

41. Jumanji (1995)

IMDb: 7.0

İki kardeş eski ve esrarengiz bir aile oyununu keşfedip oynamaya başladıklarında, aynı oyun tarafından 25 yıl önce yutulmuş Alan Parrish’in serbest kalmasına sebep olurlar. Yutulduğu zaman onlar gibi bir çocuk olan Parrish şimdi koca bir adamdır. Bu oyunu durdurmak için kazanmaları gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Prenses ve Kurbağa (2009)

40. Prenses ve Kurbağa (2009)

IMDb: 7.1

Maldonya ülkesinin yakışıklı ve şımarık prensi Naveen kendini Mississippi rıhtımında bulur. Asil konumu, kara büyü yapan Dr. Facilier'nin ilgisini çekmekte gecikmeyecektir. Bu ketum adam, Naveen'in asil ayrıcalıklarını çalabilmek için yakışıklı prensi bir kurbağaya dönüştürür. Naveen'in, insan haline dönebilmek için masaldaki çözümü kullanma girişimi, Tiana'nın da bir kurbağaya dönüşmesiyle sonuçlanır. Kurbağa çiftimiz peşlerinde kurbağa avcıları olduğu halde kendilerini Lousiana bataklıklarında bulur. Bataklıklarda 197 yaşındaki iyi büyücü Mama Odie'yi bulmaları gerekir.

39. The Karate Kid (1984)

39. The Karate Kid (1984)

IMDb: 7.3

Daniel’ın annesi New Jersey'de yeni bir iş bulur. Bu yeni şehirde ilk arkadaşı Ali ve okulun popüler kızlarından biri olacaktır. Ancak bu ilişki kızın erkek arkadaşı Johhny’i fazlaca kızdırır. Johnny dövüş sanatlarında en yetenekli öğrencilerden biridir. İlk kavgayı kaybeden Daniel, sonrasında fırsat buldukları her anda Johnny ve çetesi tarafından dövülür. Dövüş sanatları ustası Mr. Miyagi tarafından hiç bilinmeyen bir dövüş stiline, karateye yönlendirilen Daniel talihini döndürebilecek midir?

38. Labirent (1986)

38. Labirent (1986)

IMDb: 7.4

Sarah, küçük bir bebek olan erkek kardeşinin kaybolmasını diler. Tobey gerçekten de goblinler tarafından kaçırılınca, onu bulmak için maceraya atılır. Yollara düşen genç kız, fantastik bir labirentin göbeğindeki goblin şatosuna ulaşmak ve büyücü kralın esir ettiği kardeşini kurtarmak zorundadır. Bu yolda tuhaf yaratıklar ve sayısız tehlike onu beklemektedir.

37. Queen of Katwe

37. Queen of Katwe

IMDb: 7.4

Film, Ugandalı bir kızın satranç ile tanıştıktan sonra hayatının değişimine odaklanıyor. Katwe'nin gecekondusunda yaşayan 10 yaşındaki Phiona ve ailesi için yaşam sürekli bir mücadeledir. Phiona'nın dünyası Robert Katende ile misyonerlik programında tanıştığı gün değişir. Katende futbola antrenörlük yapmakta ve çocuklara satranç oynamayı öğretmektedir. Meraklı Phiona oyunu öğrenir ve oynamaya başlar..

36. Alice Harikalar Diyarında (1951)

36. Alice Harikalar Diyarında (1951)

IMDb: 7.4

Hayal kurmaktan çok hoşlanan Alice, bir gün gördüğü bir beyaz tavşanın peşine düşer ve kendini Harikalar Diyarı'nda bulur. Burada birbirinden değişik karakterlerle tanışacaktır. Harikalar Diyarı Kupa Kraliçesi tarafından yönetilmektedir ve Alice'in varlığı onu hiç de hoşnut etmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Karlar Ülkesi (2013)

35. Karlar Ülkesi (2013)

IMDb: 7.4

Krallık, Karlar Kraliçesi'nin laneti sonrasında ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkum edilmiştir. Bu krallıkta yaşamakta olan maceracı ve iyi kalpli Anna, Karlar Kraliçesi'ni bulup laneti sona erdirmesini sağlayarak, şehrinde yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar vererek zamana karşı bir yolculuğa çıkar.

34. Moana (2016)

34. Moana (2016)

IMDb: 7.6

Moana Antik Polenezya'da yaşayan bir kabilenin şefinin cesur kızıdır. Ancak yarı tanrı Maui tarafından yapılan korkunç bir lanet onun adasına ulaşır ve balıkçılar balık tutamaz olmuş, ekinler yetişmeden solar olmuştur. Ancak Moana bu duruma boyun eğmemeye kararlıdır. Güney Pasifik'ten yola çıkan genç kızın amacı laneti sonlandırmak için yarı tanrıyı bulmak ve ona çaldığı şeyi iade ettirmektir.

33. Çılgın Hırsız (2010)

33. Çılgın Hırsız (2010)

IMDb: 7.6

Gru'nun en büyük hayali dünyanın uydusu Ay'ı ele geçirmektir. Banliyönün en bakımsız ve çirkin evinde yaşayan Gru, küçük köleleri ile birlikte dünyanın kaderini değiştirecek bu planını uygulamaya sokmak için son hazırlıklarını yapmaktadır. Bu sırada üç küçük yetim olan Margo, Edith ve Agnes, bu adamla karşılaştıklarında ise bir ayrıntıyı fark ederler: Gru onlar için potansiyel bir baba adayıdır.

32. Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001)

32. Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001)

IMDb: 7.6

Harry Potter'ın ailesi ağır ve şüpheli bir trafik kazasında ölmüştür. Öksüz ve yetim kalan Harry'nin sığınabileceği tek yer, arasının pek de iyi olmadığı teyzesinin yanıdır. Pek de sevimli bir ortamda büyümeyen Harry, 11 yaşına gelince büyü yeteneğini fark eder. Kısa süre sonra Hogwarts büyücülük okuluna davet edilir. Artık tek amacı, ailesinin bu şüpheli kazasını araştırmak ve suçluları cezalandırmaktır.

31. Evde Tek Başına (1990)

31. Evde Tek Başına (1990)

IMDb: 7.6

Kevin, ailesi Fransa’ya tatile giderken yanlışlıkla evde unutulur. Yalnız kaldığını fark ettiği anda, evini de hırsızlara karşı korumak zorunda kalacağını anlar. Harry ve Marv’ın niyeti, Kevin’in mahallesindeki tüm evleri soymaktır. Kevin’in evinin kolay lokma olmayacağını acı deneyimlerle öğreneceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Orman Çocuk (1967)

30. Orman Çocuk (1967)

IMDb: 7.6

Hindistan ormanlarında kurtlar tarafından yetiştirilen Mowgli adlı bir çocuğun hikayesidir. Kurtlar, yakınlarda vahşi kaplan Shere Kahn'ın sesini duyunca, Mowgli'yi bir yerli kabilesine yollama kararı alırlar. Mowgli insanların yaşadığı köye doğru yol alırken başına birçok olay gelir. Bu esnada Shere Kahn artık Mowgli'nin varlığını öğrenmiştir ve onun izini sürmektedir.

29. Karmakarışık (2010)

29. Karmakarışık (2010)

IMDb: 7.7

Eşkıya Flynn Rider bilinmeyen bir krallıkta gizemli bir kulede saklanırken, o kulede yaşayan güzel ve 20 metre uzunluğunda altın sarısı saçları olan Rapunzel tarafından esir alınır. Masalın farklı bir versiyonunda yıllardır hapsedildiği kuleden çıkma yolları arayan Flynn’i esir alan meraklı kız, yakışıklı hırsızla bir anlaşma yapacaktır. Bu tuhaf ikiliyi maceralar bekliyordur.

28. Muppet Filmi (1979)

28. Muppet Filmi (1979)

IMDb: 7.6

Bataklıkta tembellik ederken yetenek avcısı Bernie tarafından keşfedilen Kurbağa Kermit, şöhret basamaklarını tırmanmak üzere Hollywood’a gitmek üzere yola çıkar. Miss Piggy, Ayı Fozzie ve Gonzo gibi arkadaşları da gelir. Ancak onları bekleyen tehlikelerin başında Doc Hopper ve sahibi olduğu 'kurbağa bacağı' restoranlar zinciri gelmektedir.

27. Ailem Robotlara Karşı

27. Ailem Robotlara Karşı

IMDb: 7.7

Ayaklanan robotlara karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikayesini konu ediyor. Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmeyi başarınca mutluluktan deliye döner. Evinden kilometrelerce uzaklıktaki okuluna gitmek için hazırlıklara başlayan Katie’ye bu yolculuğunda ailesi de eşlik eder. Keyifli bir şekilde yola koyulan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir ve ailenin dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadelesi başlar.

26. Lego Filmi (2014)

26. Lego Filmi (2014)

IMDb: 7.7

Emmet, beklemediği bir anda dünyayı kurtaran bir kahraman olma şansını yakalar. Legoların yaşadıkları dünya zorba ve kötücül bir lego tarafından tehdit edilmekte ve parçalarına ayrılmaktadır. Bu yıkımı durduracak kişi ise yanlışlıkla olağanüstü MasterBuilder ile karıştırılan Emmet'tir. Emmet dört kişilik bir ekip kurar. Görevleri ise parçalarına ayrılan evrenlerini birleştirerek yapıştırmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Goonies (1985)

25. The Goonies (1985)

IMDb: 7.8

Bir grup genç birlikte geçirecekleri son birkaç günde eve kapanıp yeni ve eğlenceli bir uğraş bulabilmenin peşindedir. Bir gün tavan arasında korsan tarafından yazılmış gizemli bir hazine haritasıyla karşılaşırlar. Evleri yıkılacak gençler hazineyi bularak bu yıkımın önüne geçmeye karar verirler ve böylece vahşi bir yolculuk başlamış olur. Yeraltı mağarasında tuhaf bir maceraya atılan grup öte yandan Fratellis isimli gangster aileyle uğraşmaktadır.

24. The Sandlot (1993)

24. The Sandlot (1993)

IMDb: 7.8

Film, 1962 yazında bir grup genç beyzvol oyuncusunun başından geçen maceraları anlatıyor.

23. Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası (1971)

23. Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası (1971)

IMDb: 7.8

Dünyanın en popüler ve en çok satış yapan çikolata fabrikasının iş yerinden dışarı adımını atmayan garip sahibi Willy Wonka, günün birinde kapılarını kimseye açmadığı fabrikasını 5 çocuğa gezdirme kararı alır. Charlie şansı çocuklar arasından birinci olabilecek midir?

22. E.T (1982)

22. E.T (1982)

IMDb: 7.8

Bir uzaylı grubu, ziyaret etmek ve meraklarını gidermek üzere dünyaya gelir. Geri dönüşleri esnasında aralarından bir kişiyi unuturlar ve  3 milyon yılı uzaktan gelen bu sevimli yaratık korku içerisinde, hiç tanımadığı bir yerde tek başına kalır. Elliot isimli, 10 yaşlarında bir çocuk, yapayalnız olan bu yaratığı sahiplenip evine götürmeye karar verir. Elliot, sadece E.T'yi tanırken değil; önyargıları yıkmaya çabalarken de büyük bir efor sarf edecektir.

21. Gökten İnen Melek (1964)

21. Gökten İnen Melek (1964)

IMDb: 7.8

Banks ailesinin karşılaştıkları Mary Poppins isimli dadı, görünüşünün aksine sürprizlerle dolu bir kadındır. Görevi kabul eden Mary Poppins sihirli güçlere sahiptir ve sihirli şemsiyesini kullanarak uçabilmektedir. Süper dadı bu yolla çocukları da mucizevi yolculuklara çıkarmaktadır. Onları farklı maceralara sürükleyen dadının tek şartı bu büyülü yolculuklardan ailelerine bahsetmemeleridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Gizli Sayılar (2016)

20. Gizli Sayılar (2016)

IMDb: 7.9

Uzay ve bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekalarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde büyük rol oynayacaklardır. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn'in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki kadınının yardımıyla olacaktır.

19. Küçük Cadı Kiki (1989)

19. Küçük Cadı Kiki (1989)

IMDb: 7.9

Kiki on üç yaşındadır ve yakında bir cadı olacaktır. Ancak öncelikle bir testten geçip kendini ispatlaması gerekmektedir. Bu test, kendi seçeceği bir şehirde bir sene süresinde kendi başına yaşamasından geçmektedir. Bir akşam ailesiyle vedalaşarak yaşayacağı şehre doğru harekete geçer. Artık deniz kenarındaki sevimli bir sahil kasabasındadır. Ve çok önemli bir görevi vardır.

18. Bir Yılbaşı Hikayesi (1983)

18. Bir Yılbaşı Hikayesi (1983)

IMDb: 7.9

Noel yaklaşmaktadır ve 9 yaşındaki Ralphie’nin tek bir isteği vardır: Bir oyuncak silah. Fakat bu isteğine karşı etrafındaki büyükler olumlu bakmaz. Ralphie her gün bu oyuncağa dair hayaller kurmakta, dünyayı bu oyuncakla beraber kurtardığını görmektedir. Bu oyuncağa sahip olmak için ailesi ve öğretmeni başta olmak üzere birçok engeli aşması gerekecektir.

17. Noel Kabusu (1993)

17. Noel Kabusu (1993)

IMDb: 8.0

Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, periler, ruhlar ve yarasalardan oluşan bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı ziyaretle burayı çok sever. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar

16. Neşeli Günler (1965)

16. Neşeli Günler (1965)

IMDb: 8.0

Maria öylesine hayat dolu genç kadındır ve manastır hayatı aslında hiç de onun ruhuna hitap etmemektedir. En sevdiği şey dağlara çıkıp şarkı söylemektir. Bu yüzden de genelde birçok dersi kaçırır. Bu duruma bir çare arayan Baş Rahibe Peggy, sorumluluk alması için Maria'yı bakıcı olarak karısını yeni kaybetmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın yanına gönderir. Bütün bakıcıları bıktıran çocuklar Maria'ya bayılacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Oz Büyücüsü (1939)

15. Oz Büyücüsü (1939)

IMDb: 8.0

Kansas’ta kendi halinde bir çiftlikte hayatını sürdüren Dorothy Gale, yaşadığı hayattan mutludur. Bir gün koskoca bir evi beraberinde sürükleyecek bir hortum çiftliği vurur. Dorothy ve Toto, uyandıklarında kendilerini oldukça tuhaf, peri masalından çıkma bir köyün içerisinde bulurlar. Bu esnada ölen lanetli Doğu Cadısı'nın intikamını almak isteyen lanetli Batı Cadısı Dorothy’nin peşine düşer. İyi cadı Glinda ise Dorothy’yi korur ve ona Oz Büyücüsü’nden yardım almasını tavsiye eder. Dorothy, beklenmedik bir yolculuğa çıkar.

14. Ratatouille (2007)

14. Ratatouille (2007)

IMDb: 8.0

Fare Remy, yemeğe olan düşkünlüğü nedeniyle aşçı olma hayaline sahiptir. Bu idealini gerçekleştirmek için Paris'in yolunu tutan sevimli fare kaza eseri kendisini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Ancak bu hayalini gerçekleştirmek, farelerden iğrenen bir insanlığın var olduğu bir dünyada pek kolay olmayacaktır.

13. Zootropolis: Hayvanlar Şehri (2016)

13. Zootropolis: Hayvanlar Şehri (2016)

IMDb: 8.0

Zootropolis adındaki metropolis, lüks Sahra Meydanı’ndan, soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir arada yaşadığı benzersiz bir şehirdir. İyimser Polis Memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert mizaçlı hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze Nick Wilde ile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

12. Ters Yüz (2015)

12. Ters Yüz (2015)

IMDb: 8.1

Canınızın hiçbir şey yapmak istemediği, kaybolmuş hissettiğiniz, dahası hislerinizin köreldiği günler yaşadınız mı? Belki de kişiliğinizi oluşturan, sizi siz yapan ‘dayanak adalarınız’ bir bir yıkılmıştır ve zihninin alt üst olmuştur? Zira 11 yaşındaki Riley’in başına gelen tam da bu!

11. Prenses Gelin (1987)

11. Prenses Gelin (1987)

IMDb: 8.1

Florin isimli bir ülkenin çiftliğinde yaşayan Buttercup ile çiftlik çalışanı Westley arasında bir aşk doğmuştur. Buttercup'a duyduğu aşk için yaşadığı yeri terk eden Westley iyi bir geleceğe sahip olup evlenebilmeleri için bir gemiye atlar. Fakat yolculuk sırasında gemi korsan saldırısına uğrar. Westley'nin öldüğünü düşünen Buttercup derin bir hüzne ve umutsuzluğa kapılır. Bir prensle evlendirilen Buttercup'ın hayatı değişmek üzeredir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? (2010)

10. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? (2010)

IMDb: 8.1

Ejderhalar Berk Adası'nı kendilerine mesken seçmişlerdir. Yetişkinlik çağına erişen genç erkeklerin yapması gereken tek şey bir ejderhayı öldürmektir. Zamanı geldiğinde köyün şefinin tuhaf oğlu Hiccup, icat ettiği tuhaf mekanizmalı silahı bir yaratığa doğrultarak onu öldürmeye yeltenir. Nadir bir türe ait olan bu ejderhayı bir türlü öldüremeyen Hiccup, hayvanı ormana götürerek serbest bırakır. Sonrasında ise aralarında sadakat ve içtenlik barındıran bir arkadaşlık gelişir.

9. Yukarı Bak (2009)

9. Yukarı Bak (2009)

IMDb: 8.2

Maceracı doğan ve hayattaki her şeye dair çocuksu saf meraklar barındıran Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmektir. Carl ise sessizliği ve dinginliğiyle örttüğü maceraperestliği ve kocaman kalbiyle Ellie’nin tek isteğini gerçekleştirebilmeyi dilemektedir. İki küçük çocuk büyür, evlenir, yaşlanır... Ölüm Ellie’nin kapısını çalar, Carl ise sevdiğinden kalan tek şeyi, bu çocuksu hayali gerçekleştirmeye koyulur.

8. Oyuncak Hikayesi (1995)

8. Oyuncak Hikayesi (1995)

IMDb: 8.3

Andy oyuncak koleksiyonu yapmayı çok seven ve oyuncaklarına değer veren küçük bir çocuktur. Ancak Andy’nin oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır. Bu da Andy’nin yokluğunda, oyuncaklarının kovboy Woody’nin önderliğinde hayata geldiğidir. Bir gün Andy güzel bir hediye alır. Bu hediye de son model bir oyuncak olan Buzz-lightyear’dır. Andy’nin aldığı bu hediye oyuncaklar arasındaki ego tartışmalarını da beraberinde getirecektir.

7. Kayıp Balık Nemo (2003)

7. Kayıp Balık Nemo (2003)

IMDb: 8.3

Nemo içerisinde yaşadığı yere karşı oldukça meraklıdır. Ancak bu büyülü dünyanın güzellikleri olduğu kadar tehlikeleri de çoktur ve babası Nemo'yu bu tehlikelerden korumaya çalışır. Ancak bir gün aniden ortadan kaybolan Nemo'nun başına türlü talihsizlikler gelecek babası da onun ardından tehlikeli bir yolculuğa çıkacaktır.

6. Coco (2017)

6. Coco (2017)

IMDb: 8.4

12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz'dur. Ancak Cruz hayatını kaybetmiştir ve Miguel'in onunla tanışma imkanı yoktur. Her gün onun şarkılarını dinleyen Miguel günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur. Ancak gitarı çalmasıyla bir anda Ölüler Diyarı'na gider. Çıkış yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector'la karşılaşır ve birlikte Miguel'in aile tarihinin ardındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Vol.i (2008)

5. Vol.i (2008)

IMDb: 8.4

Filmde, insanoğlu aşırı kirlenme sebebiyle Dünya’yı terk edip başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöplerle çevrili dünyayı temizleme görevi sevimli bir robota, Vol.i’ye verilir. İnsanoğlunun bıraktığı çöplerden kendine yeni bir dünya yaratan Vol.i’nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve’nın gelmesiyle son bulur. İki sevimli robotun arasında filizlenen dokunaklı ilişki türlü zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır.

4. Geleceğe Dönüş

4. Geleceğe Dönüş

IMDb: 8.5

Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmaktır.

3. Aslan Kral (1994)

3. Aslan Kral (1994)

IMDb: 8.5

Aslan Kral, yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu ediyor. Ormanın kralı olan babası Mufasa'ya hayran bir yavru aslan olarak mutlu bir hayat süren Simba, sinsi amcası Scar'ın planlarından habersizdir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar, Mufasa'yı öldürdükten sonra Simba için tehlike baş gösterir. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarının bedelini ödetecektir.

2. Yıldız Savaşları (1977)

2. Yıldız Savaşları (1977)

IMDb: 8.6

Küçük gemide Senato üyesi olan ancak asilerle işbirliği içinde de bulunan, Eski Cumhuriyet’in savunucularından Prenses Leia da bulunmaktadır. İmparatorluk gemisinde ise hem Leia’yı hem de asi casusların kaçırmış olduğu 'Ölüm Yıldızı’nın planlarını geri isteyen kötü Lord Vader yer almaktadır. Sevimli droid R2-D2 ve ortağı C3-PO ise Tatooine gezegeninde, tesadüfler eseri Luke Skywalker isimli genç pilot adayına satılırlar. Droidlerin amacı yüklü olan mesajı Obi Wan Kenobi isimli yaşlı bir keşişe iletmektir. Macera hız kesmeden devam ediyor.

1. Ruhların Kaçışı (2001)

1. Ruhların Kaçışı (2001)

IMDb: 8.6

Film, küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşınmalarıyla açılır. Yolculuk esnasında yolda gördükleri bir tünele dikkat eden aile, tünelin içerisinden geçtiklerinde karşılaştıkları fantastik dünyanın içerisinde büyülenirler. Ancak bu kasabada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır ve büyü kısa bir zaman sonra bozulacaktır. Ailesini kaybeden küçük Chihiro, onları kurtarmak için korku dolu bir maceraya atılacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu filmler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
13
6
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın