Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Gün Işığına Hasret Kalacağınız Ölmeden Önce Herkesin Mutlaka Seyretmesi Gereken 17 Hapishane Filmi

İzlerken Gün Işığına Hasret Kalacağınız Ölmeden Önce Herkesin Mutlaka Seyretmesi Gereken 17 Hapishane Filmi

Nergis
28.12.2021 - 08:45

Filmlerin açıklama yazısı beyazperde.com'dan alınmıştır, sıralaması ise IMDb'ye göre yapılmıştır. Şimdiden keyifli seyirler diliyoruz...

Kaynak: https://twitter.com/harryhurst/status...
İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Hürkan

17. Hürkan
twitter.com

IMDb: 6.4

Yetenekli bir tamirci ve futbolcu olan Frank Leone, cezası bitmek üzere olan bir mahkumdur. Düşük güvenlikli bir hapishanede, mahkumiyeti süresince herhangi bir sorun çıkarmamış örnek bir mahkumdur. Bir gece hücresinde uyurken gardiyanlar Frank’ı uyandırıp zorla yüksek güvenlikli Gateway hapishanesine götürürler. Bu yeni hapishanede eskisinde olduğu gibi belaya bulaşmadan suçunu tamamlamaya çalışan Frank, hapishane müdürü tarafından mimlenerek, türlü kötü davranışlara maruz kalır. Genç adam özgürlüğüne giden bu yolda bir yandan karşısına çıkan bu engelle baş etmeye çalışırken, diğer taraftan da özgürlüğünü de zedeleyecek bir harekette bulunmamaya çalışacaktır.

16. Pretoria'dan Kaçış

16. Pretoria'dan Kaçış
twitter.com

IMDb: 6.8

Pretoria'dan Kaçış, 1970’li yıllarda gizli operasyonlarda çalışmaktan tutuklanan Güney Afrikalı Tim Jenkin ve Stephen Lee’nin hikayesini konu ediyor. Tim Jenkin ve Stephen Lee, apartheid karşıtı gizli operasyonlara karıştıkları için hapse atılan yirmi yaşlarında iki beyaz Güney Afrikalıdır. 12 yıl hapse mahkum edilen ikili, yüksek güvenlikli Pretoria Hapishanesi’ne gönderilir. Jenkin ve Lee burada kendileri gibi tutuklu olan arkadaşları Alex Moumbaris ile birlikte hapishaneden kaçmaya karar verir. Aylar süren hazırlığın ardından üç arkadaş, el yapımı tahta anahtarlar üreterek özgürlüklerine kavuşmaya çalışır.

15. Son Kale

15. Son Kale
twitter.com

IMDb: 7.0

General Irvin savaş taktikleri konusunda uzmanlaşmış, saygıdeğer bir askerdir. Bir gün hiç hak etmemesine rağmen büyük bir zan altında bırakılıp, güvenlikli bir hapishaneye postalanır. Albay Winter ise Irvin'in kapatıldığı hapishanenin müdürüdür. Mahkumları ıslah edebilmek için oldukça sert metotlar benimsemiştir. Tüm hayatını taktiklerle geçiren Irvin, tüm hapishaneyi koordine edip bu sert adamdan kurtulmak isteyecektir.

14. Ateşten Sokaklar

14. Ateşten Sokaklar
twitter.com

IMDb: 7.2

Kötü koşullarda büyüyen Mick O’Brien, bir çetenin lideri olan Paco Moreno’nun kardeşini öldürmesi üzerine hapishaneye girer. Bu durum üzerine Paco, kardeşinin intikamını almak için Mick’in kız arkadaşına tecavüz eder. Yakalana Paco, Mick’in kaldığı hapishaneye gönderilince Mick kendisini büyük bir tehlikenin içinde bulur.

13. Papillon

13. Papillon
twitter.com

IMDb: 7.2

Papillon, gerçek bir hikayeden beyaz perdeye uyarlanıyor. Haksız yere cinayetten hüküm giymiş olan Henri 'Papillon' Charriere, küçük suçlara bulaşmış olan bir adamdır. Ancak aldığı bu haksız ceza sebebiyle Fransa’nın kötü ünüyle tanınmış Şeytan Adası’ndaki yüksek güvenlikli hapishaneye sevk edilir. Hapishanede Louis Dega ile tanışır. Zengin fakat savunmasız bir adam olan Dega, koruma karşılığında arkadaşının hapishane kaçışını finanse etmeyi kabul eder. İkili arasında ilginç bir arkadaşlık başlar ve ikili bir firar planlamaya girişirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. 99. Blok

12. 99. Blok

IMDb: 7.2

Araba tamircisi olarak çalışırken işini kaybeden ve evliliği kötüye giden eski boksçu Bradley hayatının dönüm noktasındadır. Uyuşturucu kuryesi olarak çalışan eski bir arkadaşı için çalışmaktan başka bir yol bulamaz. Durumu başlarda iyiye gider, ta ki acımasız arkadaşları ile bir grup polisin çatışması arasında kalana kadar. Ortalık sakinleştiğinde, kendini hapishanenin içinde bulur. Düşmanları onu şiddet uygulamaya mecbur bırakır ve bu da hapishaneyi vahşi bir savaş alanı haline getirir.

11. Shot Caller

11. Shot Caller
twitter.com

IMDb: 7.3

Jacob Harlon sevecen bir aile babası ve başarılı bir iş adamıdır. Ancak bir kutlama sonrası içkili bir şekilde araba kullandığında bir araba kazası yaşar ve yolcunun ölümüne sebep olur. Maksimum güvenlik cezaevine geldiğinde kısa sürede şiddetle yüz yüze kalır. Yeni hayatına adapte olan Jacob, gücü ve istihbaratı hapishane duvarlarının ötesinde bile çetesi için önemli hale gelen gangster Money'e dönüşür. Serbest bırakılmasının ardından polisten tehditler almasının yanı sıra hapisteki arkadaşları tarafından da son bir çete işi yapmak zorunda kalacaktır...

10. Adalet Peşinde

10. Adalet Peşinde
twitter.com

IMDb: 7.4

Bir soygun sırasında sağ kalan Shelton en sevdiği iki insanı, yani eşini ve çocuğunu kaybetmiştir. Artık bundan sonraki yaşamının sadece tek bir amacı vardır: İntikam! Kör adaletin gözünü bizzat kendi elleriyle açmaya karar vermiştir.Clyde Shelton (Gerard Butler) evine yapılan bir soygun girişimi sırasında eşini ve kızını kaybeden dürüst bir aile babasıdır. Katiller yakalandığında, davaya Philadelphia'da başarılı bir savcı olan Nick Rice (Jamie Foxx) atanır. Nick, zanlılardan birine, suç ortağının aleyhinde ifade vermesine karşılık hafif bir ceza önerir. Aradan on yıl geçer. Hafif cezayla kurtulmuş olan katil ölü bulunur ve Clyde Shelton soğukkanlılıkla suçu işlediğini itiraf eder. Sonra Nick'e bir ültimatom verir: Nick kusurlu adalet sistemini düzeltmediği takdirde, Shelton'ın eşinin ve karısının cinayet davasında yer alan kilit isimler ölecektir.

9. Suç Çıkmazı

9. Suç Çıkmazı
twitter.com

IMDb: 7.4

Film, evine zorla giren bir adamı öldürdüğü için hapse giren bir aile babasının, sert hapishane hayatıyla mücadelesini konu alıyor.

8. Alcatraz'dan Kaçış

8. Alcatraz'dan Kaçış
twitter.com

IMDb: 7.6

Kaçılması imkansız olarak gösterilen Alcatraz Ada Hapishanesi'nden kaçmayı başaran üç suçlunun gerçek öyküsünü anlatan film J. Campbell Bruce'un kitabından uyarlama. Yönetmenliğini Donald Siegel'in üstlendiği filmin senaryosu ise Richard Tuggle'a ait.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Midnight Express

7. Midnight Express

IMDb: 7.6

Midnight Express... İşte, yıllar boyunca Türkiye'nin başına bela olan ve yurtdışında Türkiye lafı geçince 'Midnight Express' tamlamasının adeta bir kötü şakaymışçasına dillendirildiği bu talihsiz film... Şimdilerde unutulmuş olsa da, çekildiği dönemden uzunca bir süredir, Türkiye'nin dış dünyadaki itibarını iki paralık etmiş olan bu filmde, yönetmen Alan Parker, aslında Billy Hayes'in kitabına dayanarak oluşturduğu senaryoda ilk senarist Oliver Stone'un abartıya kaçtığını, sonra da kendisi filmi ele alırken biraz daha gerçeklikten uzaklaşıp, amacından saptığını dile getirerek, filmdeki hakaret unsurlarından dolayı özür dilemiştir. Filmin konusu ise şöyle: Amerikalı öğrenci Billy Hayes bir uyuşturucu müptelasıdır. Bu berbat alışkanlığını Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretinde de sürdürmeye kalkınca kodesi boylar. Bundan sonra ise Hayes’ın zorluklarla dolu hapishane günleri başlayacak ve meşhur 'Türk Misafirperverliğinin' tadına doya doya bakacaktır. 'Terrible Turks' işbaşındadır ve nedense bu filmde bir tane bile iyi Türk bulunmaz.

6. Kaçak

6. Kaçak
twitter.com

IMDb: 7.8

1960’ların ünlü televizyon serisinden sinemaya başarıyla uyarlanan filmde, Dr. Richard Kimble’ı David Janssen’in yerine bu kez Harrison Ford canlandırıyor. Ünlü cerrah Dr. Richard Kimble, haksız yere karısını öldürmekle suçlanarak hapse atılır. Cezaevine nakli sırasında bir mahkumun kaçma girişimi, büyük bir kaza ile sonuçlanır. Bu fırsatı değerlendiren Kimble, karısının gerçek katilini bulmak için kaçar. Peşinde hapishane kaçkınlarını kovalayan Marshal ekibi ve liderleri Sam Gerard (Tommy Lee Jones) ile Kimble, ipuçlarını izleyerek gerçek katili ortaya çıkarmayı dener...

5. Yeraltı Peygamberi

5. Yeraltı Peygamberi
twitter.com

IMDb: 7.9

Altı yıllık cezasını çekmek üzere Fransa'da bir hapishaneye giren Malik Djabena hayata karşı geç kalmış bir adamdır. Ne okuyabiliyordur ne de yazabiliyordur. Henüz 19 yaşının sonuna doğru gelmektedir ve diğer mahkumlara göre oldukça zayıf görünmektedir. Genelde azınlıklardan olan suçluların bulunduğu bu hapishanede, bir yeni gelen olarak Malik'in çeşitli yükümlülükleri olacaktır. Günden güne görevleri yerine getirdikçe hapishanede nüfuz sahibi olmaya başlayan Malik, bulunduğu ortamda yavaş yavaş yükselip kendi planlarını yapmaya başlayacaktır.

4. Babam İçin

4. Babam İçin
twitter.com

IMDb: 8.1

Babam İçin, hiç ilgisi olmadığı bir olaydan sorumlu tutulan bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Basit kaygıları olan saf İrlandalı genç Gerry Conlon, 70’li yıllarda Londra’ya gelir. Kendini hayatın akışına kaptıran delikanlı burada bir işgal evinde serbest bir hayat yaşayan gençlerle birlikte zaman geçirmeye başlar. Bir polis baskınında hiç ilgisi olmadığı 1974 Gyildford bombalamasından sorumlu tutularak tutuklanır.

3. Parmaklıklar Arasında

3. Parmaklıklar Arasında
twitter.com

IMDb: 8.1

Parmaklıklar Arasında, iki yıl hapis cezasına çarptırılan bir adamın kaçış öyküsünü konu ediyor. Savaş gazisi Luke Jackson, işlediği bir önemsiz savaş suçu nedeniyle iki yıllık bir hapis cezasına çarptırılır. Hapiste, bulundukları yerin patronu olduğunu kendisine bir şekilde göstermeye çabalayan Dragline ile tanışır. Dostluk ve saygınlık kazanmanın oldukça zor olduğu bu yerde öne çıkmayı başaran Luke, hapishanenin yeni patronu olması yönünde önemli adımlar atmaktadır. Artık hapisten kaçmaya çalışmanın vakti gelmiş de geçiyordur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Yeşil Yol

2. Yeşil Yol
twitter.com

IMDb: 8.6

Yeşil Yol, bir hapishane görevlisi ile bir mahkumun öyküsünü anlatıyor. Paul Edgecomb'un hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey'in bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey'in günden güne gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır.

1. Esaretin Bedeli

1. Esaretin Bedeli
twitter.com

IMDb: 9.3

Esaretin Bedeli, Andy ve Red isimli iki mahkumun parmaklıklar ardında kurdukları dünyanın hikayesini anlatıyor. Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gececi Eko

TATAR ramzan yok şaşırdım. Benimde girdi çıktım var (kurcalama) eklenmeli bnce.