Görüş Bildir
Haberler
Göz Renginize En Uygun Önerilere Göz Atmadan Makyaj Masasına Oturmayın

Göz Renginize En Uygun Önerilere Göz Atmadan Makyaj Masasına Oturmayın

R.G.
14.06.2021 - 11:44

Kusursuz görünen bir yüzün olmazsa olmazı göz makyajıdır. Eğer siz de 'Ne yaparsam yapayım göz makyajım hayal ettiğim gibi olmuyor. En sevdiğim renkleri, o renklerle uyumlu makyaj malzemeleri ile kullansam da istediğim etkiyi yaratamıyorum' diyorsanız çok temel bir şeyi atlıyor olabilirsiniz. 

İstediğiniz vurucu bakışları yakalamak için esas almanız gereken en önemli şeyin göz renginiz olduğunu biliyor muydunuz? Cevabınız 'Hayır mı? O halde sizler için derlediğimiz, göz rengine göre makyaj önerilerini okumanızı şiddetle öneriyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşil gözler için öneriler

Yeşil gözler için öneriler

Yeşil gözleri en çok kontrast renkler vurgular, bu nedenle far seçiminde gözleri ortaya çıkaracak renkler turuncu ve bakır tonları. Eğer daha da iddialı bir makyaj istiyorsanız mercan ve pembe tonlarına da kayabilirsiniz. Eyeliner ve maskara seçiminde ise mor ve mürdüm tonlarının yeşil ile harika bir kontrast oluşturduğunu söylemeden geçemeyiz.

Ela gözler için öneriler

Ela gözler için öneriler

Ela komplike bir renk olduğu için bu göze sahip olanlar doğru makyaj tüyolarını bilmeli. Çünkü elanın içinde barındırdığı tonları farklı renklerle vurgulamak mümkün. Gözlerinizde yeşili ön plana çıkarmak için mürdüm ve mor tonlarını, elayı vurgulamak için ise altın ve metalik tonları tercih etmenizi öneririz. Ayrıca lacivert de ela gözlere en yakışan renklerden biri ve gözlerin derinliğini arttırır.

Mavi gözler için öneriler

Mavi gözler için öneriler

Mavi tek başına oldukça çarpıcı olduğu için makyajda soft renkler kullanmanızı öneriyoruz. Turuncu, kahve, şampanya, altın ve bronz tonları mavi gözler için ideal. Siyah, mavi gözü gereğinden fazla sertleştireceğinden eyelinerınızı lacivert veya gri tonlarında tercih etmek, maskarayı da oldukça hafif kullanmak çok daha hoş bir görüntü yakalamanızı sağlar.

Kahverengi gözler için öneriler

Kahverengi gözler için öneriler

Kahverengi gözlü olanlar makyaj açısından kesinlikle diğerlerine göre çok daha şanslı. Kahverengi neredeyse tüm makyaj tonları ile uyumlu diyebiliriz. Açık kahve, turuncu, yeşil, mor, toprak renkleri, altın tonları, bakır... Tüm bu renkler kahverengi gözlerle harika bir uyum sağlar. Bu göz rengini ön plana çıkarmak için ise yapmanız gereken hangi renk far kullanırsanız kullanın koyu bir eyeliner ve koyu, yoğun bir maskara kullanmak.

Koyu kahverengi gözler için birkaç ipucu

Koyu kahverengi gözler için birkaç ipucu

Koyu kahve gözlere sahipseniz göz renginizin tonuyla oynama şansınız var demektir. Nasıl mı? Koyu kahverengi gözlerde altın ve bronz tonlarının kullanımı gözlerin renginin açılmasına ve daha elamsı görünmesine yardımcı olur. Metalik, pembe ve mor tonlar ise koyu kahve göz renginin açılmasına ve daha sıcak kahve tonlarında görünmesine yardımcı olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
10
10
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın