Görüş Bildir
Haberler
Google, Domain İsmi Satacak

Google, Domain İsmi Satacak

Aytug Topcu
24.06.2014 - 14:42

Google, Domain İsmi Satacak

İnternet devi Google, domain ismi kayıt hizmeti vermeye hazırlanırken bu sektörün önde gelen şirketlerinden web.com'un hisseleri bu haberlerin ardından hızla değer kaybetti.

Jacksonville merkezli şirketin hisseleri dün yüzde 20 değer kaybederek son yedi ayın en düşük seviyesini gördü.

Google, Pazartesi günü geç saatlerde blog sayfasında yaptığı açıklamada Google Domains hizmetini kullanmaları için az sayıda kişiye davetiye gönderildiğini belirtti. Google domain kayıt hizmeti ile küçük ölçekli şirketlerin internette varlık göstermelerini yardımcı olmayı amaçlıyor.

Web.com sitesi de küçük ölçekli şirketlerin online olarak kendilerini tanıtabilmelerine yardımcı olan bir sayfa. Bu hizmetleri içerisinde domain ismi kaydı da bulunuyor.

Ancak Web.com domain kayıt işlemi için yıllık 37 dolar alırken Google'ın bir temsilcisi kendilerinin yıllık 12 dolar alacağını doğruladı.

Buna ek olarak Web.com domain ismi sahibinin kişisel bilgilerinin gizlendiği özel kayıt için aylık 1,95 dolar talep ederken Google sayfası üzerinden yaptığı duyuruda bu hizmet için ise ek ücret alınmayacağını kaydetti.

J.P. Morgan analistleri Sterling Auty ve Jackson Ader müşterilerine yayınladıkları notta, 'Hangi şirketlerin ortaklıklar yolu ile gerçekten fayda elde edeceğini belirlemek için daha fazla haberin gelmesini bekliyoruz. Ancak bu sırada Google'dan gelecek potansiyel rekabet ile ilgili haberlerin Web.com'un da dahil olduğu domain isim kayır şirketlerini olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor.' dedi.

Ancak iki uzman da VeriSign ve NeuStar gibi isim tescil şirketlerinin Google'ın bu hareketinden muhtemelen fayda elde edeceğini kaydetti. Tescil şirketleri arka plandaki altyapıyı sağlarken kayıt şirketlerinin sattıkları isimleri yönetiyor.

Analistler, 'Finansal açıdan sağlıklı ve daha büyük kayıt şirketlerinin yeni domain isim kayıtlarını kendisine çekmesi tescil operatörleri için pozitif bir gelişme.' dedi.

Diğer yandan Google'ın hamlesinden fayda görecek gibi görünen bir diğer şirket de internet sitesi geliştiricisi Wix.com.

Needham analisti Kerry Rice, Wix'in her ne kadar domain kayıt işinde bulunsa da bu hizmetten gelen gelirin şirketin genel gelirleri içerisinde çok büyük bir yer kaplamadığını söyledi.

Buna ek olarak Google, Wix ve diğer internet sitesi geliştiricileri ile domain isim kaydı konusunda birlikte çalıştıklarını da kaydetti.

Rice yorumunda, 'Google üzerinden bir domain ismi alıp Wix platformu üzerinden de sitenizi kurabilirsiniz.' dedi.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın