Görüş Bildir
Haberler
Gmail'e Çin'de Erişim Kesildi

Gmail'e Çin'de Erişim Kesildi

ATKN
29.12.2014 - 13:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'ın e-posta hizmeti Gmail, aylardır erişim sorunu yaşadığı Çin'de bloke edildi. Milyonlarca kullanıcının alternatif yollarla erişim sağladığı hesapların bugün tamamen kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Çin, arama motorunu yasaklamasının ardından Google'ın Gmail hizmetine de erişimi kesti. İnternet sansürüne karşı mücadele veren Çin merkezli GreatFire.org sitesinin verdiği bilgiye göre, Cuma günü çok sayıda hesaba erişimin kesildiği Gmail, bugün tamamen bloke edildi.

GreatFire.org, hükümetin Google'ı Çin'de iyice etkisiz hale getirmeye çalıştığını savundu. Milyonlarca Çinlinin Gmail hesabını kullanamaması, bu kişilerle iletişim kurmak isteyen yabancı ülkelerdeki insanların da Gmail dışındaki e-posta hizmetlerini kullanmak zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Google'ın gerçek zamanlı veri trafiğini gösteren Şeffaflık Raporu'nda Çin'deki ciddi bir kesinti olduğu görülürken, Google Singapur yaşanan kesintinin henüz kendilerini etkilemediğini belirtti.

Aylardır bloke ediliyordu

Çin, yazdan bu yana Gmail'e erişimi zorlaştırmak için müdahalede bulunuyordu. Çinli kullanıcılar, IMAP, SMTP ve POP3 gibi protokoller kullanarak iPhone Mail ve Microsoft Outlook gibi uygulamalardan Gmail mesajlarına ulaşabiliyorlardı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, 'Gmail'in bloke edildiğinden haberi olmadığını, yabancı yatırımcılar için sağlıklı bir iş ekosistemi yaratmak için ellerinden geleni yaptıklarını' belirtti.

Google arama motoru, Drive bulut hizmeti ve Gmail'i yasaklayan Çin, Batılı firmalara ait birçok ürüne yasak getirdi. DuckDuckGo arama motoru, Kaspersky ve Symantec, Windows ve Instagram 2014'te yasaklanan ürünlerden birkaçı. Çin, Apple'a ait 10 ürüne de yasak getirmişti.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/gma...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0