Görüş Bildir
Haberler
Gişede Beklediği İlgiyi Göremese de Çok Daha Fazlasını Hak Ettiğini Düşündüğümüz Gerilim Filmleri

Gişede Beklediği İlgiyi Göremese de Çok Daha Fazlasını Hak Ettiğini Düşündüğümüz Gerilim Filmleri

Oğuzhan
05.08.2022 - 13:15

Bir gerilim filmini gerilim filmi yapan nedir? Hikayesini şok edici sunumu mu, yoksa izleyen herkesi tedirginliğe sürükleyebilmesi mi? İliklerinize kadar gerim gerim gerilmeye hazır olun! 

Çünkü çoğu kişinin gözden kaçırdığı ancak denk gelenlerin nefeslerini tutarak izlemelerine neden olan en iyi gerilim filmlerini sizler için derledik. Bu öneriler, sizi oturduğunuz koltuktan alarak sürükleyici evrenine çekecek ve sinir stres seviyenizi olabildiğince yükseltecek cinsten. Hadi başlayalım! 👇

Kaynak: https://www.slashfilm.com/854253/unde...
İçeriğin Devamı Aşağıda

33. Blackhat (2015)

33. Blackhat (2015)

IMDb: 5.4

Özet: Özel bir izinle salıverilmiş bir suçlu olan Nicholas Hathaway, Amerikalı ve Çinli partnerleriyle Chicago'dan Los Angeles'a, Hong Kong'dan Jakarta'ya kadar uzanan büyük bir siber suç çetesinin peşine düşer ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Chris Hemsworth, Viola Davis, Tang Wei

Yönetmen: Michael Mann

32. The Holcroft Covenant (1985)

32. The Holcroft Covenant (1985)

IMDb: 5.6

Özet: Adolf Hitler'in sırdaşı olan bir adam ölür ve Nazi geçmişini telafi etmek için bir servet bırakır. Ancak oğlu serveti bulmak için tüm dünyayı aramak zorundadır.

Oyuncular: Michael Caine, Anthony Andrews, Victoria Tennant

Yönetmen: John Frankenheimer

31. Nighthawks (1981)

31. Nighthawks (1981)

IMDb: 6.3

Özet: Deke DaSilva ve Matthew Fox, seçkin bir terörle mücadele ekibine transfer olan iki New York polisidir. Tam da bu sıralarda, uluslararası üne sahip bir terörist New York'ta ortaya çıkar ve amacı kargaşa yaratmaktır. Onu durdurma görevi ise DaSilva ve Fox'a kalmıştır. Ancak zamanında yetişebilecekler midir?

Oyuncular: Sylvester Stallone, Rutger Hauer, Billy Dee Williams

Yönetmenler: Bruce Malmuth, Gary Nelson

30. Street Smart (1987)

30. Street Smart (1987)

IMDb: 6.3

Özet: İşini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan dergi muhabiri Jonathan Fisher, fuhuşla ilgili gerçeklere dayalı, çarpıcı bir haber yazacağına söz verir. Ancak iyi bir hikaye bulamayan Fisher, sonunda bir kadın tüccarının hayatını ve suçlarını anlatan bir hikâye uydurur. Polis, hikayenin cinayetten aranan gerçek bir suçlu ile ilgili olduğunu düşünür ve hikayesindeki kişinin kimliğini ve tüm bildiklerini açıklaması için ona baskı yapmaya başlar.

Oyuncular: Christopher Reeve, Kathy Baker, Mimi Rogers

Yönetmen: Jerry Schatzberg

29. Heaven (1998)

29. Heaven (1998)

IMDb: 6.4

Özet: Robert'ın karısı kumar ve benzeri birçok sorundan ötürü ondan boşanmaktadır. Bu sıralarda bir striptiz kulübü sahibi, ona kulübünü yeniden tasarlama işi teklif eder. Robert orada önsezileri olan bir dansçıyla arkadaş olur ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Martin Donovan, Daniel Edwards, Richard Schiff

Yönetmen: Scott Reynolds

İçeriğin Devamı Aşağıda

28. Time Lapse (2014)

28. Time Lapse (2014)

IMDb: 6.5

Özet: Üç arkadaş, yirmi dört saat sonrasının fotoğraflarını çekebilen gizemli bir makine keşfeder ve bunu çıkarları doğrultusunda kullanırlar; ta ki rahatsız edici ve tehlikeli görüntüler belirene dek.

Oyuncular: Danielle Panabaker, Matt O'Leary, George Finn

Yönetmen: Bradley King

27. Q&A (1990)

27. Q&A (1990)

IMDb: 6.5

Özet: Yozlaşmış bir polis dedektifine karşı bir davada haklı çıkmaya çalışan genç bir bölge savcısı, eski aşkı, yeni koruyucusu ve ona yardım etmeyi reddeden bir suç patronuyla karşı karşıya gelir ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Nick Nolte, Timothy Hutton, Armand Assante

Yönetmen: Sidney Lumet

26. Outbreak (1995)

26. Outbreak (1995)

IMDb: 6.6

Özet: Film, 1967 yılında 'Motaba' adlı bir virüsün Amerika tarafından örtbas edilmesi ile başlar. Kongo Cumhuriyeti'ndeki virüs bulaşmış askerlerin oluşturduğu bir kamp, hastalığın tüm kanıtlarını silmek için ortadan kaldırılır. Ancak benzer bir enfeksiyon 28 yıl sonra, Zaire'de ortaya çıkar. Virolog Sam Daniels virüsün havadan bulaştığını ve tüm dünya nüfusunu yok edebilecek bir potansiyele sahip olduğunu keşfeder ve olayların seyri değişir.

Oyuncular: Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman

Yönetmen: Wolfgang Petersen

25. The Pelican Brief (1993)

25. The Pelican Brief (1993)

IMDb: 6.6

Özet: İki Yüksek Mahkeme yargıcının bir suikastçı tarafından öldürülmesinin ardından hukuk fakültesi öğrencisi Darby, konuya ilişkin bir rapor yazar. Raporu profesör Callahan'a teslim eder ve tam da bu olayın ardından Callahan, arabasına yerleştirilen bir bomba ile öldürültükten sonra Darby, şüphelerinde haklı olduğunu anlar. Peki ya sonra?

Oyuncular: Julia Roberts, Denzel Washington, Sam Shepard

Yönetmen: Alan J. Pakula

24. The Invitation (2015)

24. The Invitation (2015)

IMDb: 6.6

Özet: Will ve Eden bir zamanlar sevgi dolu bir çifttir. Ancak trajik bir kaza sonucu oğullarını kaybeden çift ayrılır ve Eden ortadan kaybolur. Ta ki iki yıl sonra, birdenbire, sanki başka bir insanmışçasına, yanına kocasıyla dönene dek. Will'in eski eşi, onu bir akşam yemeğine davet eder ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Logan Marshall-Green, Emayatzy Corinealdi, Michial Huisman

Yönetmen: Karyn Kusama

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Stoker (2013)

23. Stoker (2013)

IMDb: 6.8

Özet: India'nın babasının ölümünden sonra, gizemli bir şekilde ortaya çıkan amcası Charlie, onunla ve duygusal olarak dengesiz bir durumda olan annesi Eve ile birlikte yaşamaya başlar. India, Charlie'nin eve taşınmasından sonra bu gizemli ve çekici adamın gizli emellerinin olduğundan şüphelenir. Ancak her geçen gün ona giderek aşık olmaya başlamaktadır bile...

Oyuncular: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode

Yönetmen: Park Chan-wook

22. Dead Again (1991)

22. Dead Again (1991)

IMDb: 6.8

Özet: Hafızasını kaybeden bir kadın, Los Angeles'da bulunan bir yetimhaneye yerleştirilir ve kadının kimliğini tespit edebilmesi için bir dedektif görevlendirilir. Ancak çok geçmeden kadının, hayatlarını tehlikeye atacak bir geçmişe sahip olduğunu öğrenir.

Oyuncular: Kenneth Branagh, Emma ThompsonAndy Garcia

Yönetmen: Kennth Branagh

21. Rendition (2007)

21. Rendition (2007)

IMDb: 6.8

Özet: Kuzey Afrika'daki bir terör saldırısında aralarında bir Amerikalının da bulunduğu 19 kişi ölünce, Güney Afrika'dan ABD'deki karısının yanına uçan Mısırlı bir kimya mühendisi, Amerika'ya varır varmaz tutuklanır ve ortadan kaybolur. Sonrasında ise olaylar gelişir.

Oyuncular: Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard

Yönetmen: Gavin Hood

20. Exam (2009)

20. Exam (2009)

IMDb: 6.8

Özet: Oldukça cazip bir iş teklifi için 8 aday bir odada toplanır ve basit gibi görünen tek bir soru ile teste tabi tutulurlar. Ancak kafa karışıklığının baş göstermesi ve gerginliğin tırmanması uzun sürmez.

Oyuncular: Adar Beck, Gemma Chan, Nathalie Cox

Yönetmen: Stuart Hazeldine

19. Trance (2013)

19. Trance (2013)

IMDb: 6.9

Özet: Bir sanat müzayedecisi, kayıp bir tabloyu kurtarmak için aralarında bir hipnoterapistin de olduğu bir grup suçluyla iş birliği yapar ve olaylar gelişir.

Oyuncular: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel

Yönetmen: Danny Boyle

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Frantic (1988)

18. Frantic (1988)

IMDb: 6.9

Özet: Bir doktor ve karısı, tıp ile ilgili bir konferans için Paris'e giderler. Doktorun karısı duş alırken bir anda ortadan kaybolur. Doktorun Fransızca bilmemesi ve karısının tuhaf bir şekilde ortadan kaybolması, yer altı dünyasına kadar uzanan arayışını bir hayli zor hale getirir.

Oyuncular: Harrison Ford, Betty Buckley, Emmanuelle Seigner

Yönetmen: Roman Polanski

17. Triangle (2009)

17. Triangle (2009)

IMDb: 6.9

Özet: Jessy bir grup arkadaşıyla yatında denize açılırken, içindeki o 'Bir şeyler yanlış.' hissine anlam veremez. Ancak bu his, güçlü bir fırtınanın yatlarını alabora etmesi ile anlam kazanır. Kazadan sonra yardıma bir gemi gelir ve kahramanlarımız, bu gemi ile en yakın güvenli noktaya seyahat edebilmek için yol alırlar. Ancak bilmedikleri bir şey vardır...

Oyuncular: Melissa George, Joshua McIvor, Jack Taylor

Yönetmen: Christopher Smith

16. Cop Land (1997)

16. Cop Land (1997)

IMDb: 7.0

Özet: New York polis memurlarının yaşadığı bir New Jersey banliyösünün şerifi, yavaş yavaş yaşadığı kasabanın mafya ile olan bağlantılarını keşfeder ve yolsuzluk için bir paravan olarak kullanıldığını anlar.

Oyuncular: Sylvester Stallone, Harvey Keitel, Ray Liotta

Yönetmen: James Mangold

15. Breakdown (1997)

15. Breakdown (1997)

IMDb: 7.0

Özet: Bir adam, karısı ile yolculuk ettiği esnada arabası bozulur. Yardıma gelen tır şoförü, karısını yardım çağırabilmesi için en yakın restorana götürerek yardımcı olmak ister ancak aslında onu kaçırmaktadır. Adamın, karısı ve tır şoförünün peşine düşmesi ile olaylar gelişir.

Oyuncular: Kurt Russell, J.T. Walsh, Kathleen Quinlan

Yönetmen: Jonathan Mostow

14. Saboteur (1942)

14. Saboteur (1942)

IMDb: 7.1

Özet: Bir sabotaj, Barry Kane'in çalıştığı uçak fabrikasının bir bölümünü yok ettiğinde, kendisi bu konuda suçlanır. Adını temize çıkarmaya kararlı olan Kane, gerçek sabotajcı olduğuna inandığı gizemli Frank Fry'ın izini sürmeye koyulur.

Oyuncular: Priscilla Lane, Robert Cummings, Otto Kruger

Yönetmen: Alfred Hitchcock

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Marnie (1964)

13. Marnie (1964)

IMDb: 7.1

Özet: Marnie Edgar işinde çok iyi bir hırsızdır. İşverenlerinin güvenini kazanmak için dış güzelliğini kullanır; onları soyar ve kimliğini sürekli değiştirir. Marnie, bir yayıncılık şirketine iş başvurusunda bulunur ve iş yerinin sahibi Mark Rutland, onu tanır. Ancak onu ihbar etmek yerine sessizce izlemeye karar verir.

Oyuncular: Tippi Hedren, Sean Connery, Martin Gabel

Yönetmen: Alfred Hitchcock

12. Strange Days (1995)

12. Strange Days (1995)

IMDb: 7.1

Özet: Olaylar 1999 yılında, kaydedilmiş anıları ve duyguları içeren veri disklerini elde etmekle ilgilenen bir polis olan Lenny Nero'nun etrafında döner. Bir gün, hayat kadını öldüren bir katilin anılarını içeren bir disk alır ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Ralph Fiennes, Angela Bassett, Juliette Lewis

Yönetmen: Kathryn Bigelow

11. Talk Radio (1988)

11. Talk Radio (1988)

IMDb: 7.2

Özet: Barry Champlain, radikal görüşleri olan bir radyocudur. Teksas'ta gece saatleri radyo programı sunan Barry'nin küçümseyici ve kaba mizahı dinleyicilerinin tepkisini çeker. Etrafındaki tartışmalara rağmen Barry'nin sunuculuğunu yaptığı radyo programı, ulusal çapta yayınlanmak için son seçmelere kadar kalmıştır. Ancak Barry bir gün, bir dinleyicisinden kendisini ölümle tehdit eden bir mektup alır. Barry ise mektubu yazanın kimliğini tespit etmeye çalışır.

Oyuncular: Eric Bogosian, Ellen Greene, Leslie Hope

Yönetmen: Oliver Stone

10. Insomnia (1997)

10. Insomnia (1997)

IMDb: 7.2

Özet: Norveç'in 24 saatlik gün ışığı döngüsüne sahip bir şehrinde İsveçli bir cinayet dedektifi, özel bir dava için getirilmiştir. Uykusuz kalan dedektif korkunç bir hata yapar ve bu hata, peşinde olduğu katil tarafından da fark edilir.

Oyuncular: Stellan Skarsgård, Sverre Anker Ousdal, Maria Mathiesen

Yönetmen: Erik Skjoldbjærg

9. Coherence (2013)

9. Coherence (2013)

IMDb: 7.2

Özet: Emily ve erkek arkadaşı Kevin, Mike'ın evindeki bir akşam yemeği partisine katılan birkaç kişiden biridir. Kevin'in eski kız arkadaşı Laurie'nin de orada olması, hem Kevin hem de Emily için ortamı biraz gerginleştirir. Akşam yemeği partisi iyi gitmektedir. Ta ki bir kuyruklu yıldızın görülmesinin ardından elektrikler kesilinceye dek.

Oyuncular: Emily Baldoni, Maury Sterling, Nicholas Brendon

Yönetmen: James Ward Byrkit

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. State of Grace (1990)

8. State of Grace (1990)

IMDb: 7.2

Özet: 10 yıllık bir ortadan kayboluşun ardından Terry Noonan, en yakın arkadaşı ve çocukluk aşkıyla tekrar buluştuğu Hell's Kitchen mahallesine geri döner. Ancak bir seçim yapması gerekmektedir. Ya küçüklükten beri tanıdığı insanlara ihanet edecektir, ya da 10 yıl süren ortadan kayboluşunun gizemini çözecektir.

Oyuncular: Sean Penn, Ed Harris, Gary Oldman

Yönetmen: Phil Joanou

7. Identity (2003)

7. Identity (2003)

IMDb: 7.3

Özet: Kötü bir yağmur fırtınası sırasında ıssız bir Nevada motelinde mahsur kalan on yabancı, teker teker öldürüldüklerini fark ettiklerinde birbirlerini tanımaya başlarlar ve olaylar gelişir.

Oyuncular: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet

Yönetmen: James Mangold

6. Official Secrets (2019)

6. Official Secrets (2019)

IMDb: 7.3

Özet: Resmi Sırlar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni 2003 yılında, Irak'ın işgalini onaylamaya zorlamak için düzenlenmiş, bir Ulusal Güvenlik Konseyi casusluk operasyonu hakkında basına bilgi sızdıran İngiliz bir muhbirin gerçek hikayesine dayanmaktadır.

Oyuncular: Gavin Hood

Yönetmen: Keira Knightley, Matt Smith, Matthew Goode

5. Mr. Brooks (2007)

5. Mr. Brooks (2007)

IMDb: 7.3

Özet: Earl Brooks, Portland'da Yılın Adamı seçilen saygın bir iş adamıdır. Ancak kendisi korkunç bir sır saklamaktadır; Parmak İzi Katili olarak bilinen seri katıl aslında kendisidir. İki yıldır bu öldürme bağımlılığını kontrol atlına almaya çalışan Brooks, ikinci kişiliği Marshall'ın zaman zaman kendini göstermesi ile tekrar cinayetlere işlemeye başlar ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Kevin Costner, Demi Moore, William Hunt

Yönetmen: Bruce A. Evans

4. Bound (1996)

4. Bound (1996)

IMDb: 7.3

Özet: Bir apartman dairesinde tesisatçı olarak çalışmak üzere işe alınan lezbiyen eski bir dolandırıcı olan Corky, mafya için para aklayan komşuları Caesar ve kız arkadaşı Violet ile tanışır. Aralarında aşk ilişkisi başlayan iki kadın, Caesar'ın elinde tuttuğu 2 milyon doları Mafya patronu Gino Marzone'ye geri vermeden önce çalmaya karar verirler.

Oyuncular: Jennifer Tilly, Gina Gershon, Joe Pantoliano

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Nikita (1990)

3. Nikita (1990)

IMDb: 7.3

Özet: Suç çetesindeki bir kadın, başarısız bir soygun sırasında bir polisi öldürdükten sonra yakalanır ve ömür boyu hapse mahkum edilir. Ancak hapisteyken bir hükümet ajanı onunla temasa geçerek gizli ajan yapmak ister ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Anne Parillaud, Marc Duret, Patrick Fontana

Yönetmen: Luc Besson

Şimdiden iyi seyirler!

2. A Simple Plan (1998)

2. A Simple Plan (1998)

IMDb: 7.5

Özet: Mavi yakalı üç yakın arkadaş, milyonlarca dolarlık bir kayıp para ile karşılaşırlar ve buldukları parayı, yetkililerden saklamak için bir plan yaparlar. Ancak çok süre geçmeden kendilerini bir çıkmazın içinde bulurlar.

Oyuncular: Bill Paxton, Billy Bob Thornton, Bridget Fonda

Yönetmen: Sam Raimi

1. Miller's Crossing (1990)

1. Miller's Crossing (1990)

IMDb: 7.7

Özet: Tom Regan, Leo isimli bir suç patronunun danışmanıdır. Leo ve rakip patron Johnny Caspar, Caspar'ı dolandıran bir bahisçi yüzünden kavga edince Tom Regan her ne kadar barışı korumak için elinden geleni yapmaya çalışsa da kendisini, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir çıkmazın içinde buluverir.

Oyuncular: Gabriel Byrne, Albert Finney, John Turturro

Yönetmenler: Joel Coen, Ethan Coen

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
7
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?