Görüş Bildir
Haberler
Gezginleri Böyle Alalım! Sadece Kimliğinizi Yanınıza Alarak Pasaportsuz Gidebileceğiniz Ülkeler

Gezginleri Böyle Alalım! Sadece Kimliğinizi Yanınıza Alarak Pasaportsuz Gidebileceğiniz Ülkeler

Tatilde yurt dışına gitmek istiyorsunuz ama pasaportunuz mu yok, ya da pasaport işlemleriyle uğraşmak istemiyor musunuz? Bugün siz gezmeyi seven dostlarımız için pasaportsuz, yalnızca kimliğinizi yanınıza alarak gidebileceğiniz ülkeleri ve tatil beldelerini derledik. Gelin pasaportsuz gidilen ülkelerde, Avrupa’da Ukrayna’da, kuzeydoğuda Gürcistan’da ve yavru vatan Kıbrıs’ta neler yapabileceğimize bir göz atalım... 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ukrayna

1. Ukrayna

1 Haziran 2017'den itibaren Ukrayna pasaportsuz gidilebilen ülkeler arasına katıldı. Müze ve kiliseleriyle öne çıkan başkent KievUNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi kent merkeziyle ünlü olan Lviv ve ülkenin Karadeniz kıyılarında bulunan ve gerek mimarisiyle gerekse yaşam tarzıyla, daha çok Akdeniz şehirlerini anımsatan Odessa, Ukrayna'yı görmek için en iyi sebeplerin başını çekiyor.

Ukrayna- Kiev

Ukrayna- Lviv

Ukrayna- Lviv

Lviv, geçtiğimiz yıllarda Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilen, Ukrayna'nın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Lviv tarihi, mimarisi ve sıcakkanlı insanlarıyla geziseverlere harika bir gezi imkanı sunuyor.

Ukrayna- Kharkiv

Ukrayna- Kharkiv

Öğrenci şehri olarak bilinen Kharkiv, Ukrayna'ya gidince gezmeden dönmemeniz gereken şehirlerden biri.

Ukrayna- Odessa

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna- Zaporijya

Ukrayna- Zaporijya

Önemli diğer tarihi mekanlardan biri de Zaporijya. Tarihte Zaporojya Kazakları olarak bilinen ve Zaporijya civarında yaşamış toplulukların yerleşim yerlerini ziyaret etme şansınız var.

2. Kıbrıs

2. Kıbrıs

'Kıbrıs'a gitmek için pasaport gerekiyor mu' diye düşünmenize hiç gerek yok, çünkü yalnızca kimliğinizi yanınıza alarak yavru vatanda 3 aya kadar konaklayabilirsiniz. Gezmeyi sevenlerin özellikle yazın tercih ettiği Kıbrıs, bahar ve kış aylarında da yumuşak iklimiyle geziseverlerin favorisi olabilir. KKTC’ye bağlantıyı sağlayan Ercan Havaalanı başkent Lefkoşa’da yer alsa da, turistler Kıbrıs’ta tatil için Girne ve Gazimağusa’yı daha çok tercih ediyor.

Güney Kıbrıs'ı da gezmek istiyorsanız buranın Avrupa Birliği'ne dahil olduğunu ve vizeye ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Güney Kıbrıs'ı da gezmek istiyorsanız buranın Avrupa Birliği'ne dahil olduğunu ve vizeye ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Bu vizeyi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Atina Büyükelçiliği’nden temin edebilirsiniz.

KKTC- Girne

KKTC- Girne

Limanıyla ünlü Girne'de yeme-içme ve eğlence yerleri adeta tek bir çatı altında toplanmış gibidir. Araç kiralayarak Kıbrıs'ın en güzel yerlerini görüp gezmek de sizin için rahat ve iyi bir seçenek olacaktır. 

Girne'de gezilip görülmesi gereken birçok adres var; Bellapais Köyü'ndeki Manastır'dan başlayıp, Saint Hillarion Kilisesi'ne; oradan Geçirköy'e bağlanıp Lapta yolunu takip ederek adanın neredeyse tüm kuzey şeridini görebilirsiniz. 

Akşamları limandaki restoran ve barlarda eğlenerek değerlendirmeniz şiddetle tavsiye edilir.

KKTC- Karpaz

KKTC- Karpaz

Tatilseverlerin genelde yazın tercih ettiği Karpaz’da, yol üstündeki plajlarda durup yüzebilir ve köylerde gezebilirsiniz. Türk ve Rumların birlikte yaşadığı Dipkarpaz da konaklanabilecek en güzel seçeneklerden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KKTC- Gazimağusa

KKTC- Gazimağusa

Birçok tarihi esere ev sahipliği yapan Gazimağusa Kıbrıs'a gidildiğinde gezmeden dönülmemesi gereken bir adres. Bir zamanlar dünyanın gözde turizm merkezlerinden biri olan kapalı Maraş bölgesi de Gazimağusa yakınlarında bulunuyor.

KKTC- Lefkoşa

Kıbrıs'a dair daha fazla şey öğrenmek isterseniz bunlar da var;

Gürcistan

Gürcistan

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış; tarihi, doğası, turistik mekanlarıyla Gürcistan pasaportsuz gidebileceğiniz en güzel şehirlerden biri. Gezmeyi seven herkesin mutlaka bir gün gitmesi gereken bir ülke olduğunu söylemeliyiz. 

Pasaportsuz seyahat ederken, yurt dışında olduğunuzun aklınızdan çıkması çok olası. Bu sebeple 90 günü aştığınızı unutmamanız ve “Giriş-Çıkış Formu”nu kaybetmemeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Gürcistan - Tiflis

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gürcistan - Batum

Batum'la alakalı daha fazla şey öğrenmek isterseniz;

Gürcistan - Kutayıs

Gürcistan - Kutayıs

Gürcitan'ın ikinci en büyük şehri olan Kutayıs'da tarihi çok önemli mekanlar var. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Gelati Manastırı ve Bagrati Katedrali bunlardan yalnızca ikisi.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın