Görüş Bildir
Haberler
Gerçek İsminizi Kullanmak Zorunda Olmadığınız İlk Facebook Ürünü Rooms, Yayınlandı

Gerçek İsminizi Kullanmak Zorunda Olmadığınız İlk Facebook Ürünü Rooms, Yayınlandı

ATKN
24.10.2014 - 09:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, kendi içerisinden çıkarttığı mobil uygulama girişimlerine bir yenisini ekledi.

Forum tarzında olan ve farklı konuların oluşturulabildiği, kullanıcıların ilgi alanlarına göre bilgi, fikir paylaşımı yapabileceği Rooms uygulaması App Store’daki yerini aldı.

Room’lara, yani farklı odalara girerek belirlediğiniz kullanıcı adınızla konuşmaya dahil olabileceğiniz bir yapısı bulunan Rooms, aynı zamanda Facebook’un gerçek ad ve soyad kullanımını zorunlu tutmadığı ilk uygulama olma niteliği de taşıyor.

Hemen yukarıda belirttiğimiz sebeple, Rooms uygulaması Facebook’tan biraz daha bağımsız bir imaj çiziyor gibi gözüküyor. Ayrıca, Rooms uygulamasının ürün yöneticiliğini üstlenen kişi, Facebook’un yılın başında Branch satın almasıyla şirkete kazandırdığı bir isim olan Josh Miller. Böylece Miller’ın, kendi projesini Facebook çatısı altında harekete geçirmiş olduğunu söyleyebiliriz.

Rooms için hemen bir Facebook, Twitter ve Instagram hesabı açılmış. Bunun yanı sıra, Facebook.com adresi altında, Rooms uygulaması ile ilgili bir yardım merkezi de hemen kurulmuş.

Rooms, Facebook altında bir uygulama olmasına rağmen, kayıt için bir Facebook hesabı ya da e-posta adresi istemiyor. Uygulama, QR kodlu bir davet sistemini de destekliyor ve kullanıcılar, bazı gruplara bu QR kodlar aracılığıyla girebiliyorlar. Rooms uygulamasının amacı çeşitli topluluklar yaratabilmek. Böylelikle, kullanıcıların aynı günümüz başarılı sosyal ağlar gibi, kullanıcıların her gün ziyaret edeceği bir yer haline getirme hedefleri bulunuyor.

Facebook Creative Labs çatısı altında üretilen bir başka uygulama olan Rooms’u buradan indirebilirsiniz. Şimdilik sadece ABD, İngiltere ve İngilizce konuşan birkaç diğer ülkenin AppStore’larına yüklenmiş durumda.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/10/24/facebo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0