Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Hayatta da Etrafımızda Var Olan 5 Magazinsel Erkek Tipi

Gerçek Hayatta da Etrafımızda Var Olan 5 Magazinsel Erkek Tipi

09.11.2014 - 16:35 Son Güncelleme: 10.11.2014 - 13:43

Tanımadığım kadar acayip erkek karakterlerle tanıştım. Sadece benim değil, arkadaşlarımın da görüştüğü erkekleri gözlemlediğimde anladım ki bunların hepsini zaten tanıyoruz. Adeta klonlanmışcasına her yerdeler.Hatta hepsinin birer numunelik kopyası da  magazin dünyasında karşımızda. Bu nedenle kendi kafamda herkesin anlayacağı dilde bir kodlama yaptım. Bu tanımlamalara göre arkadaşlarımla aşağıdaki tiplerden birini birbirimize söylememiz yeterli. Uzun uzun üzerine konuşmuyoruz bile artık erkeklerin. Karakterler ortada çünkü. Ya kaç uzaklaş. Ya kal tanı.

Her köşenin başında bir temsilcisi bulunduğuna inandığım, hayatımızın bir parçası olmuş bu güzide erkek tiplerine hep birlikte bir göz atalım istedim.

Tabii ne onlarla ne onlarsız... Unutmadan...

Kısa Not:  Bu yazıyı evlenen erkek- evlenmeyen erkek diye yazmadım. Sonuçta her ilişki sonunda evlenen erkek iyi erkektir diye bir şey yok. İlişki boyunca olduğu kadar ayrılık sonrasında gösterilen tavırlar da bir erkeğin ilişki için iyi olup olmadığının göstergesidir bence. Bu noktaya dikkat ederek yazıyı okuyup yorumlamanızı rica ederim.

Kaynak;  http://benidelirtensehir.blogspot.com.tr

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Engin Altan Düzyatan'giller

Bu kategoriyi yeni açtım. Daha doğrusu update ettim. Aslında bu kategorinin adı Kıvanç Tatlıtuğ'gillerdi. Ama baktım ki onun çok daha önüne geçen bir arkadaş var piyasada. Hemen adını değiştirdim kategorinin. Bu Engin Altan Düzyatan'giller sizin de tahmin ettiğiniz üzere yıllarca bir kızla çıkan ya da nişanlı kalan ama onunla bir türlü nikah masasına oturmayan arkadaşlardan oluşuyor. Sorarsan evliliği aceleye getirmez, hayatındaki kadın onun için çok önemlidir falan, böyle her yerde sevgisini gösterir. Sonra tabii evlilik çanları çalmaya başlar bir bakmışsın ki bu, püfff kaybolmuş. E tamam biriyle beş yıl çıktın diye evlenmek zorunda değilsin de yani niye nişanlanıyorsun evlilik sinyalleri veriyorsun o zaman. Ya da bu kız senin evleneceğin kız değildi beş yıl sonra mı anladın demezler mi adama? Hadi evlilik istemiyordun diyelim o zaman kızda ayrılman üzerinden daha bir yıl bile geçmeden adlı sanlı, şanlı şöhretli bir ailenin kızıyla neden göstere göstere, bağıra bağıra evleniyorsun. Sözüm sana değil sadece Engin Altan Düzyatan, senin üzerinden senin gibilere. Yani benim tüm hemcinslerime tavsiyem şu olacak, eğer gerçekten evlilik isteyen bir insansanız ve erkek arkadaşınız ilişkinin ilk bir yılı ardından evlilik sözü etmiyorsa bulduğunuz diğer dalı tutun onu bırakın. Çünkü bırakmazsan o dal sana dev girer. Söylemedi demeyin. Sonra her boş vaktinde her gece uykusu öncesinde kendini Facebook'tan Instagram'dan eski sevgilinin düğün fotolarına bakıyor olarak bulursun. Tabii istisnalar kaideyi bozmaz onu da ekleyeyim. Genel olarak bu Engin Altan Düzyatan'gillerden uzak duralım. Baktın nişan mişan uzatıyor. Kaç ve uzaklaş.

2. Burak Özçivit'giller

Canlarım ya. Bunlar genelde hemen güveninizi kazanan, sizi her yere yanında götüren, ailesi ve arkadaşları ile hemen tanıştırmaktan çekinmeyen ve bu davranışı ile birden güveninizi kazanan erkek tipleridir uzun ilişki insanı belki ama sadece ilişki yani. Fazlasını bekleme. Evlenir mi evlenmez mi bilinmez. Ama bir-iki yıl kız arkadaşı olursun yani. Sen 'Ay baksana beni annesi ile bile tanıştırdı,demek bana çok değer veriyooo.' derken o çoktan senden sıkılmış ve gereksiz kavgalar ile günlük hayatı sana dar etmeye başlamış olabilir. Bunu görmezsen vay haline. Hala hiç bir şey yokmuş gibi sen Facebook'ta Instagram'da onunla fotolarını paylaşırken bir bakmışsın iş yerindeki Ayten ile işi pişirmiş. E onu garantiye alınca da seni terk edivermiş. Garantiye alınca diyorum, çünkü bu tarz erkeklerin en belirgin özellikleri maymun gibi olmalarıdır. Yani bir dalı tutmadan diğerini asla bırakmazlar. Aile ve arkadaş masalarındaki senden kalan boş yeri de Ayten veriverir aynı hızla. Bu tarz erkeklerin verdiği sahte güven duygusuna kapılıp da yelkenleri suya indirivermeyin. Durumları analiz etmeyi öğrenin, iş yerinde ya da etrafında güzel bir kız varsa ve her konudan kavga çıkarmaya ve sizle daha az vakit geçirmeye başladıysa bir şeylerden şüphelenme vakti gelmiştir. Ya kalıp savaşıp bırakmayacaksın -ki hiç tavsiye etmem- ya da tası tarağı toplayıp sen de yeni aşklara yelken açacaksın ki bu en güzel seçenek. Yeni her zaman iyidir.

3. Arda Turan'giller

Bu da biraz Engin Altan Düzyatan'gillere yakın bir model erkek tipi. (Hangisi bir diğerinden çok farklı ki zaten) Bu arkadaşlarımız da çıkar nişanlanır. İyi aile çocuğudur, neşelidir, sosyaldir herkese kendini sevdirir falan ama kız arkadaşına kurallar koyar. Kendi dünyanın  en sosyal en haşarısı olsun, orada burada boy göstersin ama kız arkadaşı nereye giderse onla gitsin, ya da yanına birini taksın, çalışmasın evde otursun, hatta işi bıraksın. Ha uymadı mı? Kız kendi mi olmak istiyor. Zaten bunun da canına minnet, hemen kızı yarı yolda bıraksın. 'Yok arkadaş, benimle çıkmaya başladığındaki benle şu anki ben arasında fark yok. Senin işine gelmeyen şu an nedir?' diyemezsin bile hemen suçu sana atar, kendi mükemmeldir çünkü. Aman bırakın ya bu tipleri sakın yanaşmayın, ha sizi olduğunuz gibi kabul ediyorsa, o süper sosyal dünyasında size de yer varsa, o ayrı. Ama senden taviz isteyip kendi hiç zora gelemeyen bu arkadaşlara sadece 'bye bye' deyin bence ve hiç vakit kaybetmeden uzaklaşın bu tiplerden. Azıcık kalan özgüveninizi de size kurallar koyarak yok etmesine izin vermeyin. Benden söylemesi.

4. Kıvanç Tatlıtuğ'giller

Çok az yazacağım bu tiplerle ilgili. Bu tip erkeklerin kafalarının takık olduğu her defasından dönüp dolaşıp yanında soluk aldıkları eski ve unutulmaz bir aşkları vardır. Herkeste onu ararlar. Ona benzeyen kadınlarla birlikte olurlar. Hep bir karşılaştırma yaparlar. A kişisine gider  ayrılır yine bu ilk aşka döner. İlk aşkıyla yine ayrılır, sonra gider B kişisine. B kişisiyle bakarsın sevgili falan her şey yolunda, hop yine ayrılıp soluğu ilk aşkının yanında almış. Vallahi bu olayın bir sonu olur mu, bu tip arkadaşlara ne olur bilmem ama, bunlara benzeyen yakın arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla evlense çocuk sahibi olsa da o gitmeli-gelmeli ilk aşkı bir türlü unutamaz. Ha belki işin büyüsü kavuşamamaktadır onu da bilmiyorum. Ama çok kızamıyorum bu tip erkeklere. Çünkü bazen ne kadar sevsen de olmaz. O da n'apsın işte arada gider gelir düzelir mi diye. E olmuyorsa da önüne bakmak lazım. Başka konularda uyuşuyorsanız bu modellerle ilişki olabilir. Çünkü kanımca tek istedikleri sevmek ve sevilmek. Belki değildir beni de kandırmışlardır ama ben böyle düşünüyorum.

5. Burak Sağyaşar'giller

Yani yarın bir gün evlenir evlenmez, gider aşka birini bulur belki aldatır bilemem ama. Bir erkeğe baktığında yanındakini ne kadar sevdiğini ne kadar değer verdiğini gözlerinden anladığınız erkekler vardır. İşte bunlar Burak Sağyaşar'gillerdir. Kız arkadaşının elinden öyle bir tutar yanında öyle bir durur ki kız arkadaşı yanında parlar. Kızın duruşundan anlarsın adam ne kadar değer veriyor ona ve ne kadar mutlu ediyor onu. Kızın adını her söylediğinde bile sesine yansır sevgisi, ona her bakışında anlarsın ve istemsizce aklından geçer 'ne güzel bir çift' dersin. Onları ayrı ayrı görmezsin çünkü iki kişi olarak görürsün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
34
9
5
4
3
2