Görüş Bildir
Haberler
Geceler Uzayıp Havalar Soğurken Sonbaharda Mutlaka İzlemeniz Gereken Birbirinden Harika Filmler

Geceler Uzayıp Havalar Soğurken Sonbaharda Mutlaka İzlemeniz Gereken Birbirinden Harika Filmler

Hüzünlü yağmurların düşüşü, yaprakların altın rengine dönüşü ve kızıl şemsiyelerin şehri süslemesiyle birlikte romantizmin mevsimi sonbahar... Bu mevsimin şahane tonuna yakışacak, battaniyenizin altına kıvrılıp izleyebileceğiniz, içinizi ısıtacak sonbahar temalı film önerilerimizle karşınızdayız. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Hotel, 2004

22. Hotel, 2004

IMDb: 5.6 

Özet: Irene, Avusturya Alpleri'ndeki ormanın derinliklerinde bir otelde işe başladığında, kısa süre sonra yerine geçtiği kızın hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolduğunu fark eder. Bölgede bir katil mi vardır, yoksa daha karanlık güçler mi iş başındadır? 

Oyuncular: Franziska Weisz, Birgit Minichmayr, Marlene Streeruwitz 

Yönetmen: Jessica Hausner

21. Bones and All, 2022

21. Bones and All, 2022

IMDb: 6.8 

Özet: Maren Yearly, saygı duyulacak biri olmak isteyen genç bir kadındır. Ancak utanç verici ihtiyaçları onu dibe sürükler. Çocukluğundan itibaren büyük bir probleme sahip olan Maren, ne zaman biri onu çok umursasa, onları yemekten kendini alıkoyamaz. Onun hayatı, annesinin kendisini terk etmesinden sonra hiç tanımadığı babasını aramaya karar vermesiyle bambaşka bir hal alır. Erkek arkadaşıyla çıktığı bu yolculukta Maren sadece babasını değil, kendisini de arar. 

Oyuncular: Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance 

Yönetmen: Luca Guadagnino

20. Little Fish, 2020

20. Little Fish, 2020

IMDb: 6.9 

Özet: Bir pandeminin patlak verdiği ve insanların nedensiz bir şekilde hafıza kaybına uğradığı bir dünyada genç bir çift, aşklarının anısını yaşatmak için her şeyi yapmaya hazırdır. 

Oyuncular: Olivia Cooke, Jack O'Connell, Soko 

Yönetmen: Chad Hartigan

19. Sid & Nancy, 1986

19. Sid & Nancy, 1986

IMDb: 7.0 

Özet: Bir zamanların punk grubu Sex Pistols'un basisti Sid Vicious ile sevgilisi Nancy Spungen'in biyografisi. Sex Pistols Amerika turnesinden sonra eroin bağımlısı Sid Vicious kendi solo kariyerini düşünürken bir sabah bir otel odasında Nancy'nin karnında bıçakla küvette ölü bulunur. 

Oyuncular: Gary Oldman, Chloe Webb, David Hayman 

Yönetmen: Alex Cox

18. Raw, 2016

18. Raw, 2016

IMDb: 7.0 

Özet: Justine’in tüm ailesi veterinerlikle uğraşmaktadır ve hepsi vejetaryendir. Kendisi de 16 yaşında umut vaat eden parlak bir öğrencidir. Veterinerlik okuluna başladığında acımasız ve aşırı çekici bir dünyayla tanışır. İlk birkaç hafta içinde aile prensiplerinden sapmak zorunda kalır ve çaresizce çiğ etin tadına bakar. Justine yakında davranışlarının beklenmedik ve berbat sonuçlarıyla yüzleşecektir ve gerçek benliği ortaya çıkacaktır. 

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella 

Yönetmen: Julia Ducournau

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Witch, 2015

17. The Witch, 2015

IMDb: 7.0 

Özet: 17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde Hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. 

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie 

Yönetmen: Robert Eggers

16. Wendy and Lucy, 2008

16. Wendy and Lucy, 2008

IMDb: 7.1 

Özet: Wendy Carroll, köpeği Lucy ile birlikte yeni bir hayat ve kazançlı bir iş için Alaska, Ketchikan’daki Northwestern konserve balık fabrikasında çalışmak üzere yola çıkar. Fakat Oregon’da arabasının bozulması, ekonomik durumu zayıf olan Wendy’yi güç kararlarla karşı karşıya bırakır. 

Oyuncular: Michelle Williams, Lucy, David Koppell 

Yönetmen: Kelly Reichardt

15. Out of the Blue, 1980

15. Out of the Blue, 1980

IMDb: 7.2 

Özet: Babası eski bir mahkum ve annesi bir keş olan genç bir kız, uyum sağlamakta zorlanır ve Elvis ile punk sahnesinin ilginç bir kombinasyonunda teselli bulmaya çalışır. 

Oyuncular: Linda Manz, Dennis Hopper, Sharon Farrell 

Yönetmen: Dennis Hopper

14. Petite Maman, 2021

14. Petite Maman, 2021

IMDb: 7.4 

Özet: 8 yaşındaki Nelly, çok sevdiği büyükannesinin ölümünün ardından ona tuhaf şekilde tanıdık gelen, kendi yaşlarındaki gizemli bir kızla ormanda karşılaşır. Yeni arkadaşıyla kısa sürede bağ kuran Nelly, yaşadığı kayıpla baş etmesini ona öğretecek fantastik bir yolculuğa çıkar. 

Oyuncular: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse 

Yönetmen: Céline Sciamma

13. Rosetta, 1999

13. Rosetta, 1999

IMDb: 7.4 

Özet: Film, içine doğduğu yoksulluktan sıyrılmayı başaramayan genç bir kızın öyküsünü anlatır. İzleyiciyi kıza iç gözlemsel bir yolla bakmaya zorlar, kızın yoksulluğu, öyküdeki diğer ayrıntılarla silinemeyecek kadar gerçektir.  

Oyuncular: Émilie Dequenne, Fabrizio Rongione, Anne Yernaux 

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Rocky Horror Picture Show, 1975

12. The Rocky Horror Picture Show, 1975

IMDb: 7.4  

Özet: Yeni evlenmiş olan Janet Weiss (Susan Sarandon) ve Brad Majors (Barry Bostwick) yağmurlu bir gecede yollarını kaybeder. Ardından Weiss ve Majors bir şatoya sığınırlar. Bu şatonun sahibi, travesti bir bilim insanı olan Dr. Frank-N-Furter'dır. Dr. Frank-N-Furter, o gece Rocky Horror adında bir aşk kölesi yaratacağını açıklar. Janet Weiss ve Brad Majors'ın saklı kalmış ve bastırılmış duyguları ortaya çıkar. 

Oyuncular: Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick  

Yönetmen: Jim Sharman

11. Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles, 1975

11. Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles, 1975

IMDb: 7.5 

Özet: Belçikalı yalnız bir annenin yüklenmek zorunda kaldığı roller, yerine getirmekle yükümlü olduğu görevler ve rutin ev işleri üzerine çarpıcı bir sinema klasiği. 

Oyuncular: Delphine Seyrig, Jan Decorte, Henri Storck 

Yönetmen: Chantal Akerman

10. Mystery Train, 1989

10. Mystery Train, 1989

IMDb: 7.5 

Özet: Filmde üç ayrı olay var: Biri Elvis, diğeri Perkins hayranı Graceland'e mi yoksa Sun Stüdyolarına mı gideceklerine bir türlü karar veremeyen Japon turistler; aynı otel odasını paylaşmaya karan veren Romalı bir dul ve kaçak bir kadın; üzüntülerini unutmaya çalışan terk edilmiş bir koca ve onun kayınbiraderi... Birbirinden ayrı bu üç öykünün kahramanları hiç karşılaşmasa da aynı ses ve görüntüler öyküleri birleştiriyor. 

Oyuncular: Masatoshi Nagase, Yûki Kudô, Screamin' Jay Hawkins 

Yönetmen: Jim Jarmusch

9. All About Lily Chou-Chou, 2001

9. All About Lily Chou-Chou, 2001

IMDb: 7.5 

Özet: Yūichi Hasumi ve Shūsuke Hoshino adlı öğrencilerin sorunlu gençlik yıllarını anlatan film, Yūichi'nin hayali pop yıldızı Lily Chou-Chou'nun hülyalı ve soyut müziğine duyduğu aşkın arka planında ilişkilerinin değişen ve karmaşık güç dinamiklerini keşfediyor. 

Oyuncular: Hayato Ichihara, Shûgo Oshinari, Ayumi Ito 

Yönetmen: Shunji Iwai

8. The Seventh Continent, 1989

8. The Seventh Continent, 1989

IMDb: 7.6 

Özet: Birbirlerine ve kızlarına yabancılaşmış olan Georg ve eşi Anna, anne babasının ilgisizliği yüzünden ilgi çekmek için kör taklidi yapmaya başlayan Eva'nın içinde bulunduğu durumu görünce yaşadıkları hayatın sıradanlığını ve anlamsızlığını fark eder. Her gün birbirinin aynı olan yaşamlarından kurtulmaya karar veren Georg ve Anna, tatile çıkacaklarını söyleyip kendilerini eve kapatırlar. Planları, önce bütün eşyalarını, anılarını yok edip ardından anlamsız hayatlarından ebediyen kurtulmaktır. 

Oyuncular: Birgit Doll, Dieter Berner, Leni Tanzer 

Yönetmen: Michael Haneke

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. When Harry Met Sally, 1989

7. When Harry Met Sally, 1989

IMDb: 7.7 

Özet: Harry de Sally de Chicago Üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra New York'a giderken tanışır. Yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'Kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. New York'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Bir gün Harry eşinden, Sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında, aralarında iyi bir dostluk başlar. İkili artık birbirine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir. 

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher 

Yönetmen: Rob Reiner

6. Love Streams, 1984

6. Love Streams, 1984

IMDb: 7.7 

Özet: Birbirine sıkı sıkıya bağlı, duygusal olarak yaralı iki kardeş yıllar sonra yeniden bir araya gelir. 

Oyuncular: Gena Rowlands, John Cassavetes, Diahnne Abbott 

Yönetmen: John Cassavetes

5. Arrival, 2016

5. Arrival, 2016

IMDb: 7.9 

Özet: Ted Chiang'ın kısa öyküsünden sinemaya uyarlanan film, dünya dışı yapıların uzaydan yeryüzünde farklı noktalara iniş yapmasıyla, dilbilimci Dr. Louise Banks ve ekibinin uzaylıların geliş amacını çözmeye çalışmasına odaklanıyor. Uzaylılar bir tehlike midir, yoksa barışçıl amaçlarla mı gelmişlerdir? 

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker 

Yönetmen: Denis Villeneuve

4. Donnie Darko, 2001

4. Donnie Darko, 2001

IMDb: 8.0  

Özet: Donnie Darko adında 16 yaşındaki genç, bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlar. Özellikle de tavşan kostümlü bir adam sık sık belirir. Çevresiyle uyum sorunu yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp esrarengiz misafirinin izinden gitmeye karar verir.  

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell  

Yönetmen: Richard Kelly

3. What Ever Happened to Baby Jane, 1962

3. What Ever Happened to Baby Jane, 1962

IMDb: 8.0 

Özet: Giderek yaşlanan iki kardeş film aktrisi Hollywood’ta aynı evde beraber yaşamaktadırlar. Jane Hudson, şöhreti çocuk yaşta kazanmış bir film yıldızıdır. Kardeşi Blanche ise şöhretini kardeşine kaptırmış “kaybeden” eski bir yıldızdır. Jane sakat kardeşi Blanche’a bakmak zorunda kalmıştır. Baş başa kalan iki kız kardeş tüm nefretlerini, sakladıkları gerçekleri ortaya dökmeye ve birbirlerinden geçmişin hesabını sormaya başlayacaklardır. 

Oyuncular: Bette Davis, Joan Crawford, Victor Buono 

Yönetmen: Robert Aldrich

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Portrait of a Lady on Fire, 2019

2. Portrait of a Lady on Fire, 2019

IMDb: 8.1 

Özet: Film 18. yüzyılda, bir ressamın modeliyle aşkını anlatıyor. Ressam Marianne’a, manastırdan henüz çıkan ve evlenmek üzere olan genç Héloïse’in portresi sipariş edilir. Ancak Marianne, bu portreyi Héloïse’dan habersiz çizmelidir. Bu kısıtlamanın önüne geçmek için Marianne, gönülsüz gelin adayı Héloïse’ı önce gözlemler sonra da onunla yakınlaşır. 

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami 

Yönetmen: Céline Sciamma

1. A Woman Under the Influence, 1974

1. A Woman Under the Influence, 1974

IMDb: 8.1 

Özet: Mabel Longhetti alt-orta sınıftan Los Angeles'lı bir ev kadınıdır; kişiliği öylesine zayıftır ki kendini sadece kocasının sevgisi ve çocuklarının bağlılığıyla tanımlar. Kocası Nick, bir inşaat ekibinin şefidir; coşkulu bir yapıya sahip, insanlarla birlikte olmayı seven bir tiptir. Mabel umutsuzca onu hoşnut kılmak ister ve yalnız olduklarında bunu yapar da. Uyuşurlar ve birbirlerini severler. Ama çevrede insanlar varsa Mabel biraz kaçık bir hal alır. Nasıl davranması gerektiğinden emin değildir çünkü kim olduğundan emin değildir.  

Oyuncular: Gena Rowlands, Peter Falk, Fred Draper 

Yönetmen: John Cassavetes

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın