Görüş Bildir
Haberler
Gebelikte Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Gebelikte Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Şebnem Sucu
23.11.2021 - 10:18

Gebelikte yaşanan baş ağrıları kadınların içinde bulundukları özel durumu kabusa çevirebiliyor. Gebeliğin ilk belirtilerinden biri olan baş ağrısı, özellikle ilk üç ay boyu etkili olmaktadır. Bazen bu baş ağrılarına mide bulantısı, terleme ve kusmalarda eşlik edebilir. Gebeliğin ilk üç aylık döneminde oldukça riskli olan ilaç kullanımından kaçınılmalıdır. Eğer baş ağrısına ek olarak kilonuzda ani bir artış ve karın ağrısı gibi şikayetleriniz bulunuyorsa katiyen doktorunuzdan yardım almanız gerekir. Haberimizin içeriğinden gebelikte baş ağrısına ne iyi gelir? Sorusunun yanıtlarına ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gebelikte baş ağrısı bebeğinize zarar vermez lakin sizin açınızdan oldukça rahatsız edici olabilir. Erken gebeliğin yaygın semptomlarından olan baş ağrısı, genellikle gebeliğin ilerleyen evrelerinde kendiliğinden ortadan kalkar. Gebelik döneminde vücutta yaşanan değişimlerle ile birlikte hormonlarda artış meydana gelir. Vücuttaki değişimle birlikte hamileliğin sebep olduğu stres, kaygı bozuklukları baş ağrılarını tetikleyebilir. Hamilelikte baş ağrıları ile başa çıkmak için mümkün olduğu kadar uyumaya ve dinlenmeye özen gösterin. Açık havada yürüyüş yapmak ve duş almak baş ağrınızı azaltmaya yardımcı olur. Alınan tedbirler etki etmediğinde doktorunuzdan yardım almanız gerekir. Peki, gebelikte baş ağrısı nasıl geçer? İşte tüm detaylar…

Gebelikte Baş Ağrısı Neden Olur?

Gebelikte Baş Ağrısı Neden Olur?

Gebeliğin ilk üç aylık döneminde vücutta hormon dalgalanmaları ve kan hacminde artış ortaya çıkar. Bu her iki durum baş ağrılarının sık sık yaşanmasına neden olur. Aynı zamanda hamileliğiniz boyu yaşadığınız baş ağrıları stres, uyku eksikliği, düşük kan şekeri ve bazı sağlık sorunları (migren gibi) baş ağrılarını tetikleyebilir.

Gebelikte Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Gebelikte Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Anne adaylarında yaygın görülen bu durum gebelikte baş ağrısına ne iyi gelir sorusunu yanıtını aramaya iter. Bu süreçte mide bulantıları ve beraberinde gelen kusmalar ayrıca beslenme düzeninin değişmesi üzerine baş ağrıları yaşanabilir. Hamilelikte baş ağrısına ne iyi gelir merak ediyorsanız şunları yapabilirsiniz.

Uyku düzeninize dikkat etmeli ve bol bol istirahat etmelisiniz.

• Oturma ve uyku pozisyonlarınız uygun düzenlenmelidir.

• Tuz alımını azalmanız faydalı olacaktır.

• Ilık bir banyo yapıp hafif loş bir odada dinlenmek rahatlamanıza yardımcı olur.

• Eğer sinüzit benzeri bir ağrınız var ise burun ve göz çevrenize sıcak havlu koyabilirsiniz.

• Yağlı gıdalardan kaçının.

• Açık havada yürüyüş yapmak baş ağrınızın yanı sıra mide ağrılarınızı da azaltmaya yardımcı olur.

• Başınızın ağrıyan kısmına soğuk kompres uygulayın.

• Gebelikte yaşana baş ağrılarını sonlandırmak için Lavanta yağı ile başınıza nazikçe masaj yapın. Diğer bir uygulama ise nane yağı ile şakaklara doğru yapılacak olan masajdır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın