Görüş Bildir
Haberler
Gaziantep'teki Canlı Bomba Mehmet Kadir Cebael Hakkında Basına Yansıyan 4 Bilgi

Gaziantep'teki Canlı Bomba Mehmet Kadir Cebael Hakkında Basına Yansıyan 4 Bilgi

ATKN
17.10.2016 - 12:54 Son Güncelleme: 17.10.2016 - 16:21

Gaziantep'te pazar günü IŞİD'e ait bir hücre evine düzenlenen operasyonda kendini patlatan ve ' IŞİD'in Gaziantep sorumlusu' olduğu belirtilen Mehmet Kadir Cebael, Ankara Gar Katliamı'nın sanıklarından birisiydi ve terörden arananlar listesinde 'Turuncu' kategoride yer alıyordu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Cebael ile ilgili basına yansıyan bilgiler...

İşte Cebael ile ilgili basına yansıyan bilgiler...

1. 10 Ekim’de Ankara Gar Katliamı sonrası hazırlanan iddianamenin 12. sanığıydı

1. 10 Ekim’de Ankara Gar Katliamı sonrası hazırlanan iddianamenin 12. sanığıydı

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre Ankara Tren Garı önündeki saldırı sonrası IŞİD'in Gaziantep'teki bir hücresine yapılan operasyonda parmak izlerinin bulunmasının üzerine Cebael hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

2. Mehmet Kadir Cebael örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer alıyordu

2.  Mehmet Kadir Cebael örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer alıyordu

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre IŞİD'in sözde Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael, Terörden Arananlar Listesinde 'Turuncu' kategoride yer alıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3- Bakanlık tarafından başına 600 bin lira para ödülü konulmuştu

3- Bakanlık tarafından başına 600 bin lira para ödülü konulmuştu

Terörle mücadele kapsamında ihbar ve ödül mekanizmasını hayata geçiren düzenleme geçtiğimiz yıl yürürlüğe girmişti.

4- Ankara iddianamesinden: 'Şüphelinin herkesin giremediği hücre evlerine girme yetkisinin olduğu ve eylem yapılacak hedefe malzeme hazırlıklarını yapmak ile görevlendirildiği anlaşılmıştır'

4- Ankara iddianamesinden: 'Şüphelinin herkesin giremediği hücre evlerine girme yetkisinin olduğu ve eylem yapılacak hedefe malzeme hazırlıklarını yapmak ile  görevlendirildiği anlaşılmıştır'

Ankara Katliamı ile ilgili iddianamede, Cebael ile ilgili şu bilgiler yer almıştı:

''Şüphelinin DEAŞ Silahlı Terör Örgütünden, Yunus Durmaz'dan düzenli maaş aldığı; belgeler incelendiğinde, şüphelinin herkesin giremediği örgütün hücre evine girme yetkisinin olduğu ve eylem yapılacak hedefe malzeme hazırlıklarını yapmak ve ameli (eylemi) yapacak olan kişilere patlayıcı devresini vermekle görevlendirildiği anlaşılmıştır...'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep'teki Alevi Kültür Derneğine 'canlı bomba' saldırısı yapılacağı istihbaratını alan ve IŞİD'e yönelik il genelinde çalışma başlatan polis ekiplerince düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cebael'in Şehitkamil ilçesinde bir evde saklandığı bilgisine ulaşılmış, operasyon düzenlenmişti.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre karşıdaki inşaatta etkisiz hale getirilen Cebael, o sırada evde bulundurmuş olduğu bombayı patlatmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
19
8
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
WantonNovelSMYRNA

Karşı İnşaatan ETKİSİZ hale getiriliyor? ve Nasıl etkisizlikse artık; o halde bomba mı patlatıyor? Biri de çıkıp yalan yanlış haber verenleri s*kmedi ki..

Berk

Galiba yaralanıyor yazacaktı.

Can Babacan

O sniperin bu zatin kafasina sikmasi lazimken farkedilmesi sonucu anlik bir hareketle kurtulmus olabilir.son can havli ilede intahar etmistir.biliyo ki yakal... Devamını Gör