Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Soner Yalçın'a 'Bilal Erdoğan' Cezası

Gazeteci Soner Yalçın'a 'Bilal Erdoğan' Cezası

Ulaş
07.05.2015 - 17:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, “Kayıp Sicil - Erdoğan'ın Çalınan Dosyası” kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan 'a hakaret ettiği iddiasıyla gazeteci Soner Yalçın ’ı ertelemeli bin 740 TL adli para cezasına çarptırdı.

Polisin Gezi eylemleri sırasında ağır yaraladıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan ile Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan’ın özelliklerini “Türkiye'nin iki simgesi olarak” olarak kitabında yan yana getiren Yalçın, oğul Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla mahkûm edildi.

Hüküm beş yıl süreyle ertelendi

Yalçın hakkında verilen bin 740 TL cezasına dair hüküm ertelendi. Gazeteci, beş yıl içinde düşünceleri nedeniyle suçlandığı taktirde cezayı ödemek zorunda kalacak. Soner Yalçın’ın, basın yoluyla hakaret iddiasıyla ve Ceza Kanunu’nun 125. Maddesi uyarınca 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyordu.

Avukatı AİHM’i gösterdi ama…

Gazetecinin avukatı Togay Topbaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) emsal oluşturacak kararlarına dair örnekleri dosyaya koyduysa da ve müvekkilinin beraatini talep ettiyse de mahkeme, bugünkü karar duruşmasında, Erdoğan’ın avukatı Hatice Özay’ın talebi doğrultusunda Yalçın’ın cezalandırılması yönünde karar verdi.

BİA Raporu: 3 gazeteci ve 2 çizer mahkum

30 Nisan’da açıklanan 'Erdoğan 'Majestelerin Medyası' Peşinde' başlıklı BİA Medya Gözlem Raporu’na göre, Ocak-Mart döneminde 3 gazeteci ve 2 karikatürist eski Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla toplam ertelemeli 16 ay 20 gün hapis ve 21 bin TL para cezasına mahkum edildi.

Gazeteci Barış İnce ve köşe yazarı Ender İmrek hakkında da “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten (TCK, madde 299) yeni davalar açıldı. Çanakkale ve Dikili’de 7 kişi toplam 57 bin 100 TL adli para cezasına mahkum edildi.

Rapora göre, Ocak- Mart dönemindeki 56 hakaret veya tazminat davasının 39'unu Başbakan Erdoğan 8, Cumhurbaşkanı Erdoğan 21, oğlu Bilal Erdoğan 7, Erdoğan Ailesi de 3 olarak paylaşılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0