Görüş Bildir
Haberler
Game of Thrones Aşıklarının Severek İzleyeceği Entrika Dolu 24 Dönem Dizisi

Game of Thrones Aşıklarının Severek İzleyeceği Entrika Dolu 24 Dönem Dizisi

Yeni sezon beklerken ne izlesek diye kendini yiyenlere amme hizmeti vermeye geldik. İşte, Game of Thrones dizisini sevenlerin mutlaka izlemesi gereken diziler.

Açıklamalar bültenlerden alıntıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vikings

1. Vikings

8. yüzyıl İskandinavyası’nda geçen dizi, basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü ekranlara taşıyor. Savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnor’un acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrederken; savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık oluyoruz.

Tarihi bir drama olarak nitelendirilebilecek dizinin hikayesi, gerçek Avrupa efsanelerine ve tarihsel figürlere dayanıyor.

IMDB 8,6

2. Spartacus: Gods of the Arena

2. Spartacus: Gods of the Arena

Spartacus: Gods of the Arena bizi Spartaküs’ten öncesine, Capua’da yepyeni şampiyonların doğduğu bir döneme götürüyor. Gladyatörlük efsanesinde derinlere inerken, ideallerine bağlı yaşayan kahramanımız Spartaküs’ün yerini zevk düşkünü Gannicus alıyor.

Yeni karakterler ve akıl almaz mücadelelerin yer aldığı Spartacus: Gods of the Arena, Spartaküs’ün başkaldırdığı çarpık düzenin nasıl geliştiğini ekranlara taşıyor. Spartaküs’ün henüz ayak basmadığı Batiatus’un gladyatör okulu, zevk ve sefa düşkünü şampiyonu Gannicus’un omuzlarında yükselişe geçmiştir. Okulu babasından devralmayı bekleyen Batiatus, gladyatörlerini en yüksek mertebede dövüştürmek için her türlü entrikayı çevirmeye hazırdır. Tabii sadık eşi Lucretia her zamanki gibi planlarının en büyük destekçisidir.

Eski arkadaşları Gaia’nın da yardımıyla güç kazanmak ve Capua’yı yönetmek için sınır tanımayacaklardır. Bu yeni diziyle Spartacus: Blood and Sand’de tanıştığımız karakterlerin bulundukları noktaya nasıl geldiklerini öğrenirken, Batiatus’un okulunun adım adım nasıl yozlaştığına, hırs ve ihanetle değişen hayatlara tanıklık edeceğiz. Gods of the Arena’da, arenada olduğu kadar Batiatus’un evinde de gerilim dorukta olacak.

IMDB 8,5

3. Black Sails

3. Black Sails

Starz'dan yine bir tarihi dizi. Robert Louis Stevenson’ın klasikleşmiş romanı Treasure Island'ın 20 yıl öncesini konu alacak olan Black Sails Kaptan Flint ve onun tayfasına yeni katılan John Silver'ın çaldıkları hazine haritasının başlarına açacakları belaların maceralarını anlatacak. Diziye yapımcı olarak Michael Bay imza atıyor.

IMDB 8,3

4. Rome

4. Rome

Golden Globe ve Emmy dahil birçok ödüle aday gösterilen, HBO'nun başarılı projelerinden biri olan Rome; Julius Caesar yönetimindeki Roma İmparatorluğu'nun Galya'da ve Mısır'daki mücadelesini, ülkede yaşanan iç çekişmeleri ekrana getiriyor.

IMDB 8,8

5. Da Vinci's Demons

5. Da Vinci's Demons

Da Vinci'nin çalkantılı hayatının, gençlik dönemine odaklanacak olan dizi, şimdiye kadar anlatılmamış öyküleri ekrana getirmeye hazırlanıyor. Rönesans İtalya'sında geçen hikaye, Leonarda Da Vinci'nin yaratıcı bir sanatçı, hayalperest bir aşık ve idealist bir adam olarak tanımlanan kişiliğine bir başka bakış sunuyor.

IMDB 8,0

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Tudors

6. The Tudors

Sinirli yapısı, inatçı tavırları ve aşklarıyla İngiltere tarihine adını yazdıran VIII. Henry, tutkulu aşkı Anne Boleyn sonrası içine düştüğü boşluğu sarayın güzel kadınlarından Jane Seymour ile gideriyor. Yaşı iyice ilerlediği için tahtın varisi olacak erkek bir evlat sahibi olmak her şeyden daha önemli. 

Fakat ülkenin atmosferi Henry'nin aşk maceralarını bekleyemeyecek kadar karışık; zira halk, Kral’a karşı isyan etme hazırlığında... Jonathan Ryhs Meyers’ı VIII. Henry olarak izlediğimiz The Tudors, İngiliz Kraliyet hanedanın entrikalarını, aşk oyunlarını ve politik çekişmelerini ekranlara taşıyor...

IMDB 8,1

7. The Last Kingdom

7. The Last Kingdom

Bir İngiliz Kralı'nın oğlu olan Uhtred, babasının savaşta ölmesiyle Kont Ragnar'ın kölesi olarak Paganların yaşadığı bölgeye götürülür. O bölgede çocukluğunu geçiren Uhtred, Kont Ragnar'ın bir saldırı sonucu ölmesiyle yeniden İngiltere'ye döner. Babasının ölmesiyle tahta amcası geçmiştir ve varis olan Uhtred'i öldürmek ister. Uhtred hakkında bir iftira ortaya atıp, Kont Ragnar'ı Uhtred'in öldürdüğü ortaya atar. Uhtred, ne İngilizlerden ne de paganlardan yardım alamaz. Yardım için dolaşmaya başlar ve Wessex Krallığı'na gider. Burada Alfred ile tanışır. Alfred, İngiltere'yi pagan istilasından kurtarmak ve tek çatı altında toplamak istemektedir. Uhtred, çocukluğunu İngilizler, gençliğini paganlar ile geçirdiği için ikilemde kalır. Kimin tarafında olacağını seçmekte zorlanır.

IMDB 8,3

8. Marco Polo

8. Marco Polo

Ünlü Venedikli gezginin gençlik yıllarını ekranlara getiren dizi, Kubilay Han’ın hüküm sürdüğü 13. yüzyıl Çin’inde geçmekte... Bilmediği bir coğrafyada siyasi hesaplaşmaların ortasında kalan kahramanımız, Kubilay Han’ın imparatorluğunu korumaya çalışıyor. İtalyan aktör Lorenzo Richelmy'nin başrolde olduğu yapım; Malezya, Kazakistan ve İtalya gibi farklı ülkelerde çekildi.

IMDB 8,1

9. The Borgias

9. The Borgias

Hristiyan dünyasının merkezinde, rönesans kadınlarının tam ortasında 1492'nin İtalya'sında büyük gücün sahibi papalık ailesi Borgia'ların ihanetle, hırsla, aşkla, şehvetle, savaşla, ölümle dolu hayatları..

Borgia Hanedanı’nın reisi Rodrigo Borgia’nın papalık tahtına çıkışı ve taht sürecini izlediğimiz dizi Macaristan'da çekiliyor ve karakterlerini de hikayesini de gerçek hayattan alıyor. 

Roma'yı yıllarca yöneten, tarihin en ilgi çeken ailelerinden biri olan Borgia'lar, bir tarihi drama ile televizyonlara konuk oluyor..

IMDB 7,9

10. Peaky Blinders

10. Peaky Blinders

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasadışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’dır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca, başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

IMDB 8,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Taboo

11. Taboo

Bir gemi taşımacılığı zinciri sahibi olan babasının ölüm haberini alan James Keziah Delaney, on iki yıl sonra, çalıntı 14 adet elmas ile birlikte Afrika'dan Londra'ya döner. Öldüğü düşünülen Delaney'in dönüşü, miras olarak kalan bir araziyi şimdiden satma planları yapan üvey kız kardeş ve onun kocasının planlarını bozar. James, babasının arsenik ile zehirlendiğini öğrendiğinde ise, artık düşmanları olduğuna inanarak intikam oyununa başlar.

12. Downton Abbey

12. Downton Abbey

Downton Malikanesi'nde yaşayan Crawley Ailesi ve malikanenin çalışanlarının hayatı üzerine kurulu olan dizi, bir dönem dizisi. 1912'den itibaren başlayan hikaye sezonlar içerisinde 20'lere kadar uzanıyor. 

Grantham Kontu Robert Crawley ailesi ile mutlu bir hayat sürdüğünü düşünürken her şey, 15 Nisan 1912'de Titanik'in buzdağına çarpması ile birlikte bir daha eskisi gibi olmayacak şekilde değişir. Crawley Ailesi iki üyesini çarpışmada kaybetmiştir.

IMDB 8,7

13. Deadwood

13. Deadwood

1870'li yıllarda Güney Dakota bölgesinde geçen hikayede, küçük bir madenci kampı olarak kurulan bir yerleşim yerinin giderek büyüyerek adeta bir kent haline gelmesi işlenirken, kapitalizmin gelişimine de eleştirel bir bakış atılıyor.

Emmy ve Altın Küre ödüllü Deadwood, üç sezonun ardından yayından kaldırıldı.

IMDB 8,7

14. The Crown

14. The Crown

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

Dizide Kraliçe II. Elizabeth rolünü Claire Foy canlandırıyor. Senaryosunu Peter Morgan’ın kaleme aldığı dizinin yapımcılığını ise Andy Harries üstleniyor.

IMDB 8,7

15. Boardwalk Empire

15. Boardwalk Empire

İnsanlar ikiye ayrılır. Ekonomik krizi ‘fırsata’ dönüştürmeyi başaranlar ve bu fırsatı es geçenler. 1920’li yılların Büyük Buhranı’ndan bir gangsterler imparatorluğu yaratmayı başaran Al Capone, şüphesiz ki 20yy'ın gördüğü en kurnaz ve en illegal 'iş adamlarından' biriydi.

Belalı yaşam öyküsü ve Chicago sokaklarında yükselişi sinema filmlerine defalarca konu olan, organize ‘suçun babası’ Al Capone’nun altın çağı, bu sefer bir televizyon dizisinde seyircilerin karşısına çıkıyor. 

Usta yönetmen Martin Scorses’nin yapımcıları arasında olduğu ve bir başka mafya efsanesi olan Sopranos ile Emmy’ye uzanan Terence Winter’ın yazar kadrosunda yer aldığı Boardwalk Empire, içkinin tüketiminin yasallarla yasaklandığı bir ortamda kaçakçılık, karaborsa, genelev ve kumarhane işletmeciliği ile zirveye tırmanan Al Capone’u ekranlara taşıyor…

IMDB 8,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Reign

16. Reign

Kraliçe Mary'nin 15 yaşındayken Fransa'ya gidip Prens Francis ile evlenmesini anlatan televizyon filminin başrollerinde Anna Popplewell ve Caitlin Stasey var.

IMDB 7,5

17. Outlander

17. Outlander

1945 yılında yaşayan, evli bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, gizemli bir şekilde 1743 yılına yolculuk eder ve romantik bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser ile evlenmek zorunda kalır. Claire zamanla Jamie’ye bir şeyler hissetmeye başlayacak ve iki farklı zamandan, iki farklı erkek arasında kalacaktır.

Aşk, bilim kurgu, tarih ve maceranın tek bir hikayede buluşması olarak tanımlanan Outlander; Diana Gabaldon’ın aynı isimli çok satan kitabından uyarlandı.

IMDB 8,5

18. The Knick

18. The Knick

Antibiyotiğin henüz keşfedilmediği ve ölüm oranlarının yüksek olduğu 1900’lerde geçecek dizi, New York'taki Knickerbocker Hastanesi'nde yaşananları konu alıyor.

IMDB 8,5

19. John Adams

19. John Adams

John Adams HBO yapımı bir mini dizidir. Kirk Ellis tarafından ABD’li tarihçi David McCullough’un John Adams isimli kitabından uyarlanmıştır. İlk kez 16 Mart 2008’de HBOda gösterilmiş, 20 Nisan 2008’de ise ekranlara veda etmiştir.

Şimdilerde The Big C’den tanıdığımız, Laura Linney’in de oynadığı minidizi, 17 Temmuz 2008’de açıklanan 60. Primetime Emmy Ödülleri’de toplamda 23 adaylık elde etmiş ve o yıl en fazla ödüle aday gösterilen yapım olmuştur.

John Adams’ın hayatı ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk 50 yılı hakkında, John Adams rolünde Paul Giamatti’nin oynadığı 2009 itibari ile 13 Emmy ve 4 Golden Globe kazanmıştır.

Gerçekte John Adams ( 30 Ekim 1735 – 4 Temmuz 1826) kimdir?

Amerika Birleşik Devletleri tarihindeki ilk Başkan Yardımcısı ve 2. Başkandır. John Adams Massachusetts eyaletinin Boston kenti yakınlarinda bulunan Braintree kasabasında dünyaya geldi ve yine Boston kenti yakınındaki Quincy kasabasında vefat etti. John Adams Amerikan Bağımsızlık Savaşının önde gelen isimlerinden biridir. Bağımsızlık Bildirgesinin yazılmasına katkıda bulundu. George Washington’un Başkan seçildiği 1789 seçimlerinde ikinci geldi ve bunun sonucu olarak ABD’nin ilk Başkan Yardımcısı oldu. 1792 yılında George Washington’la birlikte ikinci bir kez daha seçildiler. 1797 yılında Washington bir kez daha seçime katılmak istemeyince John Adams bu kez başkanlığa adaylığını koydu. Karşısında rakip olarak Bağımsızlık Bildirgesinin ünlü mimarı Thomas Jefferson vardı. Adams, Jefferson’u yenmeyi başardı ve 1797–1801 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri ikinci başkanı olarak görev yaptı. Thomas Jefferson da Adams’ın Başkan Yardımcısı oldu.

IMDB 8,6

20. Knightfall

20. Knightfall

Knightfall, Haçlıların elit savaşçıları olan Tapınak Şövalyeleri'nin inanç, sadakat ve kardeşlik gibi kavramlar ile birlikte, tarihsel kaynaklara dayalı gizemli ve gerçek hikayelerini anlatan orijinal bir drama serisidir. 14. Yüzyıl'da geçecek dizide Tapınak Şövalyeleri'nin düşüşü ve sonsuza kadar uğursuz sayılacak 13. Cuma konusu işlenecektir. Tom Cullen dizide 'Kutsal Kase' yi bulmayı saplantı haline getirmiş Tapınak Şövalyelerinin lideri, Haçlı Seferleri'nin emektar gazisi 'Landry' olarak rol alıyor.

IMDB 6,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. War and Peace

21. War and Peace

War & Peace, Napolyon'un en parlak dönemini yaşadığı sırada büyük bir çöküntü ile yüz yüze kalan beş büyük Rus ailenin hayatını konu alıyor.

IMDB 8,2

22. Sons of Liberty

22. Sons of Liberty

Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nı ve savaşın önde gelen isimlerini anlatacak Sons of Liberty, devrimin en etkili liderlerini seyirci ile buluşturuyor. Üç bölüm halinde yayınlanacak yapım, Amerika kıtasına bir ülke kurmak ve tarihi değiştirmek isteyen bir grup adamı ekranlara getiriyor. İsyanın önde gelen isimlerinden Sam Adams, John Adams, John Hancock ve Paul Revere’in yanı sıra; ülkenin simge politikacılarından Benjamin Franklin ve George Washington da mini dizide karşımıza çıkıyor.

IMDB 7,6

23. Alias Grace

23. Alias Grace

Grace Marks, aylarca süren yorucu bil yolculukla İrlanda’dan Kanada’ya göç etmiştir. Thomas Kinnear’ın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra kendisine yardım eden bir adamla birlikte çalıştığı evin sahibini ve kahyasını vahşice katletmek suçundan hüküm giyer. Birlikte hareket ettiği adam asılırken Grace 16 yaşında olduğu için ömür boyu hapse mahkum edilir. Fakat Grace cinayet gününe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Tüm ülke bu olayı konuşmaktadır ve halk ikiye bölünmüştür. Bir grup Grace’in masumiyetine inanırken diğerleri ise asılması gerektiğini düşünür. Grace’in masumiyetinin ortaya çıkması için Amerika’nın en başarılı psikologlarından Dr. Simon Jordan ile anlaşılır. Dr. Simon genç kadının hafızasını geri getirmek için elinden geleni yapacaktır.

IMDB 7,9

24. Beowulf : Return to the Shieldlands

24. Beowulf : Return to the Shieldlands

Bin yıldan fazla süre önce, eski İngilizce ile yazılan destandan uyarlanacak Beowulf; Grendel isimli bir canavar ile mücadele eden ünlü savaşçı kahramanı merkeze alıyor. Canavarın ününü duyan kahramanımız Danimarka'ya gider ve Grendel’i öldürmeyi başarır. Ancak intikam ateşiyle kavrulan annesi çok geçmeden ortaya çıkacak ve Grendel’den çok daha tehlikeli bir hal alacaktır.

IMDB 5,8

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
42
27
12
9
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hilal fil

MERLİN?

metojen

Hepsinin toplamı bir ''Red Wedding'' etmez GoT ile mukayese edildiğinde :(

mhmet6534

yatakta seks masada seks çatıda seks derken sonunda asam akıllı bi içerik teşekkürler onedio 😂😂