Görüş Bildir
Haberler
Fuat Oktay Cumhurbaşkanlığına Ait Uçak Sayısını Açıkladı

Fuat Oktay Cumhurbaşkanlığına Ait Uçak Sayısını Açıkladı

Batuhan
05.01.2021 - 09:00

TBMM’de bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığına ait uçak sayısını soran CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yanıt geldi. Oktay, Cumhurbaşkanlığına kayıtlı 8 uçağın olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugüne kadar milletvekillerinin bu konudaki sorularına cevap vermeyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ilk kez, Cumhurbaşkanlığı envanterinde 8 uçak olduğunu açıkladı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Fuat Oktay daha önce bu konudaki sorulara “Bahsi geçen hususlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın görev ve yetki alanına girmektedir” yanıtını veriyordu.

"Türkiye, dünyanın en fazla VİP uçağına sahip ülkesi"

"Türkiye, dünyanın en fazla VİP uçağına sahip ülkesi"

Çakırözer ise, Oktay'ın yanıtı üzerine şunları söyledi:

“Ülkemiz ekonomik kriz ve salgınla mücadele ederken, bir kişinin kullanımında 8 uçağın bulunmasını israftır, lükstür, savurganlıktır. 8 uçak sadece Cumhurbaşkanı'na tahsisli bulunurken, Bakanlıklar, Genelkurmay, Emniyet'e ait VİP uçaklarla birlikte bu sayı 15-16'ları buluyor. İhtiyaç dışı uçaklar satılarak, şu zor dönemde 83 milyon için kullanılmalı. Bu krizde yapılması gereken, VİP uçak sayısını azaltmaktır. Türkiye, dünyanın en fazla VİP uçağına sahip ülkesi. Bu uçak filosunun bakımı için de milyonlarca dolar harcanıyor.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
42
7
5
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arif Ali

Ülkemiz uçuyor derken anlatmaya çalıştıkları buymuş. Ulan biz olayı baştan beri yanlış anlamışız..

Bozkurt

Türkiye'de 200 liralık kebap yersen halktan kopuk elit olursun ama 350 milyon liralık sarayda aylık 83 bin lira maaş alıp üzerine 8 tane uçağın olunca halkın... Devamını Gör

Halil Değerli

Arap şeyhlerinde bile bu kadar uçak yok..... ..... Bize bir "şeyhler" oluyor.... ...... 🤪😡🤪