Görüş Bildir
Haberler
Aşıları Etkisiz mi Kılacak? Yeni Tehlike Koronanın Güney Afrika Mutasyonu

Aşıları Etkisiz mi Kılacak? Yeni Tehlike Koronanın Güney Afrika Mutasyonu

Batuhan
05.01.2021 - 08:55

Oxford Üniversitesi, Güney Afrika’da ortaya çıkan ve İngiltere’deki mutasyondan daha tehlikeli olan koronavirüs türüne karşı uyarıda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüsün yeni bir mutasyonunun tespit edildiği Güney Afrika’da tehlike çanları çalıyor. Üretilen koronavirüs aşılarının, İngiltere’de gözlenen ve birçok Avrupa ülkesine yayılan mutasyondan daha farklı ve daha tehlikeli olan virüse karşı etkili olup olmadığı bilinmiyor. İngiliz basınına konuşan Oxford Üniversitesi’nden John Bell, “Aşının Güney Afrika’da görülen mutasyona karşı etkili olup olmayacağı konusunda büyük bir soru işareti bulunuyor. Bence mutasyonların aşının bütün etkisini yok etmesi mümkün değil ancak belirli oranda aşıları etkisiz kılabilir” dedi. Bell, mutasyonlara hitap eden yeni aşı üretimleri gerektiğini vurguladı.

Uçuşlar durduruldu

Uçuşlar durduruldu

Afrika kıtasında koronavirüsün en fazla görüldüğü Güney Afrika Cumhuriyeti’nde vaka sayısı 1 milyon 88 bini aştı. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, son 24 saatte 288 kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkede ölenlerin sayısı 29 bin 175’e yükseldi. Güney Afrika Cumhuriyeti, kısa süre önce COVID-19’un mutasyona uğramış bir türünün öncekinden daha hızlı yayıldığını bildirmiş, hemen ardından aralarında Türkiye’nin de olduğu bazı ülkeler, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne uçuşları durdurmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
23
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arif Ali

Aşı bulunduğu an mutasyona uğradı hastalık. O da yetmedi, yine Afrika'da daha güçlü bir seviyeye evrildi. Yıllardır bitiremedikleri Afrika'yı bir de Corona i... Devamını Gör

Zayit Şahin

Skicem virüsünüde mutasyonunuda aşısınıda bi salın amk bizi ya

Sıradan Biri

Sanırım biz bu virüsle yaşamaya alışacağız. Ya biz virüsü yeneceğiz ua da virüs insanlığı bitirecek.