Görüş Bildir
Haberler
TV
Final Yaparak Ekranlara Veda Etse de 'Tekrar Çekilse İzlerim' Dediğimiz 21 Televizyon Dizisi

Final Yaparak Ekranlara Veda Etse de 'Tekrar Çekilse İzlerim' Dediğimiz 21 Televizyon Dizisi

Bazı televizyon dizileri izleyiciler üzerinde öylesine bir etki bırakıyor ki final bölümlerinin ardından büyük bir boşluk yaratıyor. Öyle ki bazı TV dizilerinin final bölümleri üzerinden yıllar geçse de hala 'keşke tekrardan çekilse' isteği bir türlü gitmiyor. Bu içerikte final yapmış hangi dizinin tekrar başlamasını isteriz sorusuna en sevilen dizilerle yanıt veriyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Avrupa Yakası

1. Avrupa Yakası

Burhan Altıntop, Şahika Koçarslanlı, Gaffur ve daha pek çok ikonik karakterin yer aldığı efsane dizi Avrupa Yakası, günümüzde hala en çok sevilen yapımlar arasında yer alıyor. 2004-2009 yılları arasında atv'de yayınlanan dizi, tekrardan Burhan Altıntop ve Sütçüoğlu rezidansı sakinlerinin maceralarını anlatan bölümlerle ekrana gelse kimse hayır demez!

2. İkinci Bahar

2. İkinci Bahar

Şener Şen ve Türkan Şoray'ın adeta döktürdüğü İkinci Bahar, sımsıcak bir aile dizisi izlemek isteyenler için bulunmaz nimetti! Samatya'nın enfes atmosferinde çekilen dizi 3 sezon sürmüştü.

3. Süper Baba

3. Süper Baba

Başrollerinde Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar'ın yer aldığı Süper Baba, üç çocuklu boşanmış bir baba olan Fikret Aksu namıdiğer Fiko'nun çocuklarıyla olan muazzam ilişkisini konu alıyordu. Nerede şimdi böyle bir dizi?

4. Yedi Numara

4. Yedi Numara

2000-2003 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan Yedi Numara, tamamen kendine has bir diziydi! Üniversite için İstanbul'a gelen 4 şehirli, 2 taşralı gencin 7 numaralı ahşap evde Vahit Emmi ve eşi Zeliha'yla beraber yaşamasını konu alan dizi, özellikle yöresel mizah öğeleriyle öne çıkmıştı.

5. Tatlı Hayat

5. Tatlı Hayat

Haluk Bilginer ve Türkan Şoray'ın başrollerinde olduğu Tatlı Hayat dizisi özellikle Haluk Bilginer'in canlandırdığı İhsan Yıldırım karakterinin kendine has üslubuyla dikkatleri üzerine çekmişti. Kuru temizleme işinde büyük paralar kazanınca Gültepe'deki gecekondularından Etiler'de lüks bir hayata geçen İhsan bu yeni hayatında epey farklı sorunlarla karşılaşıyor. Tatlı Hayat kesinlikle ekranlara dönmesi gereken yapımlardan!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ferhunde Hanımlar

6. Ferhunde Hanımlar

Bir dönemi ekran başına kilitleyen dizi Ferhunde Hanımlar, tam 1069 bölüm sürmüştü! Türkiye'de yayınlanan ilk günlük dizi olan Ferhunde Hanımlar, geniş bir ailenin gündelik yaşamını konu alıyordu.

7. Bizimkiler

7. Bizimkiler

15 sezon sürmesiyle Türk televizyonlarının en çok sezona sahip 2. dizisi olan Bizimkiler, bir apartmanda yaşayan ailelerin kendi aralarında ve çevreleriyle yaşadıkları ilişkileri komik bir dille anlatıyordu. Şükrü Bey, Kapıcı Cafer, Sarhoş Cemil ve Çaycı Abbas gibi unutulmaz karakterleriyle Bizimkiler ekranların efsane dizileri arasında yer alıyor.

8. 1 Erkek 1 Kadın

8. 1 Erkek 1 Kadın

Geçtiğimiz günlerde 'yeniden ekranlara geliyor' dedikoduları oluşsa da bir proje için bir araya gelen Demet Evgar ve Emre Karayel, hayranlarının bu heyecanını ne yazık ki karşılayamamıştı. Muhteşem bir durum komedisi olan dizi, Zeynep ve Ozan karakterleri üzerinden kadın-erkek ilişkilerine değiniyor.

9. Aliye

9. Aliye

Sanem Çelik'in adeta esip gürlediği dizi Aliye, ekranların en sevilen yapımları arasında yer almıştı. Kocası Sinan tarafından genç bir kadınla aldatıldığını öğrenen Aliye, iki çocuğunu da alarak İstanbul'a gidecekken eşi Sinan çocuklardan birini alır. Dizi, Aliye'nin her iki çocuğuyla yeni bir hayata başlama amacıyla çok iyi bir dram yaratmıştı.

10. Yabancı Damat

10. Yabancı Damat

Yeniden yayınlansa kesinlikle reyting rekorları kıracak olan Yabancı Damat, Türkiye ve Yunanistan'dan iki gencin aşk hikayelerini anlatmıştı. Yayınlandığı dönem iki ülke arasındaki buzları bile eriten dizi, kesinlikle her karakteriyle muhteşemdi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Perihan Abla

11. Perihan Abla

1986-1988 yılları arasında TRT 2de yayınlanan bir komedi-dram dizisi olan Perihan Abla, iki kardeşine bakmak zorunda olan Perihan Abla'yı, onu deliler gibi seven Şakir'i anlatıyor.

12. Ihlamurlar Altında

12. Ihlamurlar Altında

Özellikle İntizar'ın seslendirdiği jenerik müziğiyle o döneme damga vuran Ihlamurlar Altında, Elif, Yılmaz, Ömer ve Filiz karakterlerinin arasında dönen aşkı konu almıştı. Dizi 80 bölüm sürmüş ve çok sevilmişti.

13. Sıdıka

13. Sıdıka

Atilla Atalay'ın hayali karakteri Sıdıka'nın dizi uyarlaması, 1997-2003 arasında yayınlanmıştı. Hasibe Eren'in canlandırdığı Sıdıka karakteri, okula gönderilmemiş olsa da kendisini eğitebilmiş, kitap okuyan, espritüel bir ev kızıdır.

14. Çemberimde Gül Oya

14. Çemberimde Gül Oya

12 Eylül 1980 öncesi Türkiye'sindeki yaşamdan kesitler sunan Çemberimde Gül Oya, solcu bir genç olan Mehmet ve babası sağ görüşlü olan Yurdanur'un zorluklara karşı ayakta duran aşkını konu edinmişti. Şimdilerde böyle güzel bir dizinin gelmesi resmen ilaç gibi olurdu.

15. Ezel

15. Ezel

Ekranların fenomen dizisi Ezel, Ömer Uçar adlı bir gencin arkadaşları Ali, Cengiz ve büyük aşkı Eyşan tarafından kandırılması sonucu hapse girmesiyle başlıyordu. Unutulmaz Ramiz Dayı karakteriyle karşılaşmasıyla hayatı değişen ve intikam için harekete geçen Ezel karakterini temeline alan dizi, hala en sevilen diziler arasında!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hatırla Sevgili

16. Hatırla Sevgili

atv'de 2 sezon yayınlanan bir dönem dizisi olan Hatırla Sevgili, Beren Saat ve Cansel Elçin'in muhteşem ve bir o kadar da naif uyumuyla ekranlara gelmişti. 27 Mayıs darbesi öncesinde geçen dizi, Yasemin, Ahmet ve Cevdet karakterleri etrafından dönerken bir yandan da o dönemin siyasi atmosferini anlatıyordu.

17. Geniş Aile

17. Geniş Aile

108 bölüm süren bir aile komedisi olan Geniş Aile dizisi güçlü kadrosunun yanı sıra senaryosunun tamamen kendine has esprileriyle diğer pek çok komedi dizisinden ayrı bir yerde tutulmuştu. Daha sonrasında film versiyonu çıkan dizi, Kirişçi ailesinin maceralarını anlatıyor.

18. Ekmek Teknesi

18. Ekmek Teknesi

2002-2005 yılları arasında yayınlanan Ekmek Teknesi, fırıncı bir ailenin başından geçenleri anlatıyordu. Korkut, Heredot Cevdet, Jale, Nusret Baba gibi karakterlerin olduğu dizi, sımsıcak bir mahallede geçiyordu.

19. Kuzenlerim

19. Kuzenlerim

Bir döneme damga vuran gençlik dizisi Kuzenlerim, birbirinden farklı karakterlere sahip kuzenlerin üniversite okumak için İstanbul'a gelip aynı evde yaşamasını konu ediniyor. Dönemin sevilen gençlik dizilerinden olan dizi, ne yazık ki kısa ömürlü olmuştu.

20. Yeditepe İstanbul

20. Yeditepe İstanbul

TRT 1'de yayınlanan bir aile ve dram dizisi olan Yeditepe İstanbul, Zuhal Olcay'ın canlandırdığı Olcay'ın kocası iflas edip intihar edince orta halli bir mahalleye taşınmasıyla başlıyor. Sıcacık ilişkileri olan bir mahalleye taşınan Olcay'ın hikayesi Türk televizyonlarının unutulmazları arasında...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Cennet Mahallesi

21. Cennet Mahallesi

2004-2007 yılları arasında Show TV'de yayınlanan muhteşem bir komedi dizisi olan Cennet Mahallesi, bir roman mahallesinde geçiyor. Dizide Sultan ve Ferhat birbirlerine deliler gibi aşıktır, fakat Sultan'ın annesi ikonik karakter Pembe, kızı için sürekli zengin bir koca arayışı içindedir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
11
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Admin

Yeniden yapılsa %80'i tutmaz... Zaman değişti, algı değişti, bakış açısı değişti. Bırakalım eskiler eskide, hatıralarımızda, çocukluğumuzda kalsın.

ismail yalım

Ayrılsakta beraberiz eksik

Atakan Çavdar

Geniş Aile ❤️