Görüş Bildir
Haberler
18 Yıl Geçmesine Rağmen Dün Gibi Hatırlayacağınız 2003 Yılında Bağımlısı Olduğumuz Diziler

18 Yıl Geçmesine Rağmen Dün Gibi Hatırlayacağınız 2003 Yılında Bağımlısı Olduğumuz Diziler

Aburoski
27.05.2021 - 12:04

Şimdi sizinle 2003 yılına gidiyoruz ve o dönemlerde hem kendimizin hem de ev ahalisinin heyecanla bekleyip izlediği dizilere bi göz atıyoruz!

Konular beyazperde.com sitesinden alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kampüsistan

1. Kampüsistan

Üniversite gençliğinin yaşadıkları fırtınalı günler. Dersler, aşklar, vizeler, finaller. Başa çıkacak çok dert, hepsi için az zaman var. Anadolu'dan gelen Yeşim, tam bir İstanbul genci olan Tolga ile aynı evde yaşamaya başlar. Gitgide Yeşim'e aşık olan Tolga arkadaşlarının tepkisini çeker.

2. Sultan Makamı

2. Sultan Makamı

Bir kenar mahallede kışın ortasında başlar Sultan Makamı'ndan hüzünlü hikayeler. Semtin ayakta kalabilen tek yazlık sinemasının makinisti Sultan, arkadaşlarıyla öyle bir hayalin peşine düşer ki, hayatları değişir..

'Yeditepe İstanbul' esintilerinin hissedildiği Sultan Makamı; İstanbul'da bir mahallede geçen sıcak ilişkileri, mahallelinin gelecek umutlarını, parasızlığı, aşkları ve çıkar çatışmalarını konu eden, içinizi bazen ısıtan, bazen üşüten bir hikaye..

3. Hayat Bilgisi

3. Hayat Bilgisi

İdealist bir lise öğretmeni olan Afet, anne ve babasını trafik kazasında kaybedince kardeşi Kerem ile birlikte Anadolu'yu şehir şehir dolaşmıştır.

Klasik ezberci eğitimin yerine, öğretmeye dayalı yaratıcı eğitimden yana olan Afet Güçverir yıllar boyu tayinler, atılmalar hatta sürgünler yaşamıştır. Bu yıllarda meslektaşı ve eski aşkı olan Tekin Bey'dense kardeşine tokat attığı için ayrılır. Kardeş Kerem ile birlikte yıllar sonra son sürgün yerleri olan İstanbul Rıdvan Kanat Lisesine gelirler.

Bu tayin Afet Güçverir için yeni bir yaşama başlangıç ve lisenin öğrencileri için de uzun soluklu farklı 'hayat eğitiminin' başlangıcı olacaktır...

4. Kurtlar Vadisi

4. Kurtlar Vadisi

Ali Candan devlet içinde özel yetiştirilmiş bir elemandır. Estetik ameliyat olarak Polat Alemdar ismini alır ve bir mafya örgütünün içine istihbarat toplamak amacıyla sızar.

Türkiye'deki mafya, derin devlet ve devlet içi çıkar ilişkileri, çatışmaları, kumpasları, ulusal ve uluslararası oyunları senaryosuna katarak geniş bir seyirci kitlesi elde eden Kurtlar Vadisi, yerli mafya dizisi kavramına da yeni bir boyut getirmişti...

5. Gurbet Kadını

5. Gurbet Kadını

İstanbul'daki sessiz sakin hayatını iki çocuğuyla paylaşarak, deyim yerindeyse yuvarlanıp giden Elif, bir gün evlenmeye karar vererek hem çocuklarını hem de kendini zora sokacak bir karar alır.

İstanbul'daki hayatlarını bırakıp gitmek çocuklar için kabul edilemez bir şeydir. Ama sonunda anne sözü dinlenir. Ve güneydoğu yolculuğu başlar.

Burada Elif ve çocuklarını daha önce hiç yüz yüze gelmedikleri zorluklar ve yepyeni bir hayat beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir İstanbul Masalı

6. Bir İstanbul Masalı

Kozanlar ve Arhanlar aralarında uçurumlar olan iki aile. Arhanlar İstanbul'un en zenginlerinden, Kozanlar Arhanlar'ın hizmetlileri. Ama bazen aşk uçurumları yok edebiliyor.

Kozanlar'ın küçük kızları Esma, gönlünü evin küçük oğlu Demir'e kaptırdığında hayatının birkaç sene sonrasını tahmin bile edemezdi.

Kozan ailesinin tek gururu olan Esma, okulunu bitirmenin mutluluğu ile iş hayatına atılırken, Kozanlar ile Arhanlar arasındaki çizgiler de gitgide siliniyordu. Silgisi aşktı bu çizginin. Ama hangi aşk?

7. Alacakaranlık

7. Alacakaranlık

Tahir Kemal Bozoğlu cinayet masasının deneyimli, efsaneleşmiş baş komiseridir. Uzun yıllar Urfa'da görev yapan Tahir Baş Komiser, küçük kızının hasretine dayanamayarak boşandığı eşinin peşinden İstanbul'a tayinini ister.

Göreve başlar başlamaz, beraber çalıştığı Komiser Ferit Çağlayan'ı, yaptığı bir hata sebebiyle görevden uzaklaştırır. Ferit kendisine örnek olarak gördüğü biri tarafından, sevdiği işinden uzaklaştırılmayı hazmedemez ve başka dünyalara dalar.

Okul yıllarından beri birlikte olduğu olduğu Melike'yi unutmuş, karşısına çıkan Songül'ün peşine düşmüştür. Ancak Songül'ün kötü çevresi Ferit'i sarıp sarmalar. Tahir vicdan azabıyla Ferit'i bu durumdan kurtarmaya çalışırken, ailesi ile tanışır.

8. Lise Defteri

8. Lise Defteri

Liseli gençlerin, ergenlik dönemlerinde yaşadıkları sıkıntıları, ailelerinden ve öğretmenlerinden gizledikleri sırları, lise sıralarındaki mutlulukları ve hüzünlerini sıcak bir dille anlatan dizi, pek çok simanın da tanınmasını sağlamıştı.

Gençler arasında çok sevilen dizinin çekim mekânı ise İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde gerçekleştirilmişti...

9. Serseri

9. Serseri

Hırsızlığı iş edinen gençlerin yalanlarla dolu hayatlarını, saplandıkları çıkmazları konu edinen dizi Ömer, Cemo ve Cafer'in çevresinde başlayıp, yaşadıkları dünyaya ayna tutuyor. Hapishaneye girdiğini ailesinden bile saklayan Ömer’in kaderi zengin ve güzel bir kadın olan Sibel ile kesişecektir.

Ömer ve arkadaşları kendilerini sömüren Baykuş’tan ve polisten yakayı kurtarıp yeni bir hayata başlayabilecekler midir? Kaderin yollarını kesiştirdiği Ömer ve Sibel aşklarını yaşayabilecek midir?

10. Kurşun Yarası

10. Kurşun Yarası

Kurşun Yarası; 1900'lerin başı, Osmanlı'nın son günleri... Kendi halinde küçük bir kasaba görünümünde olan Bodrum'un koyları Ege Adaları'na yapılan kaçakçılığın merkezidir. Halil gözü kara, mert bir delikanlıdır. Tek derdi ekmeğini alın teri ile kazanmaktır. Ama babasının yüklü bir borç altına girmesi ve borcun altından kalkabilmek için çok sevdiği kardeşi Zeliha'yı borçlusuna vermekten başka çare görememesi Halil'in kaçak işine bulaşmasına neden olacaktır. Kardeşinin kaderini değiştirmek için kaçak işine bulaşan Halil zamanla ekmeğini kazanmaya çalışan basit bir köylüden, adilane ve yürekli kişiliğiyle halkın sevgilisi olacak bir efeye dönüşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sihirli Annem

11. Sihirli Annem

Periler, büyüler, cadılar ve bu sihirli dünyanın ortasında kalan faniler! Çilek, Betüş, Dudu, Sadık, Taci ve Eda'nın eğlenceli ve büyülü maceralarını konu alan dizi özellikle çocuk ve genç izleyici kitlesinin severek takip etiği bir yapım...

Güzel ve tatlı peri olan Betüş ve iki çocuğu ile dul kalmış olan fani insanoğlu Sadık birbirlerini çok severler ve evlenmek isterler. Fakat Betüş'ün peri annesi Dudu bu evliliğe kesinlikle karşı çıkar, bildiği bütün sihir yöntemlerini kullanarak ikisini ayırmaya çalışır.

Çünkü Dudu da gençken Taci adında bir faniyle evlenmiş ama kocası kendisini aldatınca bütün fani insanlara olan güvenini yitirmiştir. Bu yüzden Dudu, kızı Betüş'ü korumak için bu evliliğe karşı çıkar. Fakat büyüleri bile sonuç vermez ve Betüş ile Sadık evlenir, çocuklarla birlikte mutlu bir aile kurarlar. Ama Betüş ailesini bozmaya çalışan annesi Dudu ve kız kardeşi Eda ile tatlı mücadelesine devam eder.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
11
6
6
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Lise defteri cok guzeldi 😍

Gizem Yenikler

Kesinlikle eğlenceliydi.

Gizem Yenikler

3,4,8,11 severek izlediğim dizilerdi 2003 de.

budabuda

sultan makamı çok kaliteli bi diziydi