Görüş Bildir
Haberler
Tam 19 Yıl Önce İnsanların Kumanda Ellerinde Sabırsızlıkla Beklediği 14 Televizyon Dizisi

Tam 19 Yıl Önce İnsanların Kumanda Ellerinde Sabırsızlıkla Beklediği 14 Televizyon Dizisi

Aburoski
01.05.2021 - 10:30

Yaşlandığınızı görmek istiyorsanız 2002 yılına gidelim ve o yıl kumanda elimizde televizyonda hangi dizileri bekliyorduk hep birlikte hatırlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zerda

1. Zerda

2002-2004 yılları arasında Ece Uslu ve Yavuz Bingöl'ün oynadığı dizi Atv'de yayınlanmıştı. Çok uzun soluklu bir dizi değildi. Sadece 65 bölüm sürmüştü. Yavuz Bingöl'ün diziden ayrılmasıyla Halit Ergenç başka bir karakterle diziye dahil olmuştu.

2. Koçum Benim

2. Koçum Benim

Tarık Akan, Ebru Cündübeyoğlu, Engin Altan Düzyatan, Ozan Güven, Selin Demiratar, Nehir Erdoğan ve Yunus Günçe'nin rol aldığı dizi gençlik dizileri için bir milat olmuştu. Dizi, özel bir lisede öğretmenlik yapan bir öğretmenin ve öğrencilerinin, aile ve özel hayatlarını konu alıyordu. Bir öğretmenin çocukların hayatına nasıl destek olduğuna tanıklık ettik.

3. Aşk ve Gurur

3. Aşk ve Gurur

Oyuncu kadrosunda Yıldız Kenter, Ece Erken, Can Gürzap, Başak Köklükaya, Tolga Çevik, Burak Sergen ve İdil Fırat yer almıştı. Bir medya patronunun ihtişamlı ve eşini aldatması ile değişen hayatını konu alıyordu.

4. En Son Babalar Duyar

4. En Son Babalar Duyar

Ekranların en çok izlenen sitcom dizileri arasına giren ''En Son Babalar Duyar''ın kadrosunda Ayşegül Atik, Ali Erkazan, Levent Ülgen, Hatice Arslan, Ali Sunal ve Arzu Balkan gibi isimler vardı. Eşinin ve çocuklarının sürekli arkasından iş çevirmesini her seferinde en son duyan Mehmet Usta'nın komik hikayesini anlatan dizi, herkesi kahkahalara boğmuştu.

5. Yarım Elma

5. Yarım Elma

İzlerken kendimizi kaybettiğimiz dizinin kadrosunda Janset, Günay Karacaoğlu, Selim Erdoğan, Selam Ergeç, Fırat Doğruloğlu, Erdal Tosun ve Ruhi Sarı gibi isimler rol almıştı. Yonca ve Gonca iki kardeştir. Yonca eğitimlidir. Gonca ise köyden kardeşini aramaya İstanbul'a gelmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gülbeyaz

6. Gülbeyaz

Kadrosunda Nejat İşler, Şevval Sam, Meral Çetinkaya, Yeşim Ceren Bozoğlu, Mine Tugay ve Haldun Boysan'ın yer aldığı dizi herkesi etkisi altına almıştı. Birbirine düşman iki Karadenizli aile olan Demiroğlu ve Dursunoğlu ailelerinden iki gencin birbirini sevmesini ve geçmişte iki aile arasında yaşanan olayları konu alan dizi her hafta bizi ekrana kilitlemişti.

7. Berivan

7. Berivan

Sibel Can, Emre Kınay ve Aytaç Arman gibi isimler yer aldığı dizi Kanal D'de ekranlara gelmişti. Konusu ise şöyleydi: Aksoylu Ferhat Bey ile Çınaroğlu Kudret Bey düşman iki ailenin önde gelen üyeleridir. Kudret Bey, Ferhat Bey'i (E. Kınay) bir tetikçiye öldürtmeyi planlamaktadır. Tetikçi, Ferhat Bey'i vurur. Berivan (S.Can), Ferhat Bey'i tesadüfen bulur ve evine götürür. Herkesin öldüğünü sandığı Ferhat Bey'i Berivan ve ailesi tekrar hayata döndürür. Bu sırada Berivan ve Ferhat Bey arasında duygusal bir yakınlaşma başlar.

8. Bayanlar Baylar

8. Bayanlar Baylar

Kanal D'de yayımlanan komedi türündeki dizide Hande Ataizi, Aşkın Nur Yengi, Günay Karacaoğlu, Oktay Kaynarca gibi isimler oynamıştı. Dizinin ömrü de uzun sürmemişti. 13 bölüm yayınlandıktan sonra ekranlara elveda demişti. 

Dizide, birinde yaşayan 3 kadın ile diğerinde ise boşanmış oldukları eşlerinin yaşadığı karşı karşıya olan iki daire arasında geçen olayları izlemiştik.

9. Karaoğlan

9. Karaoğlan

Kaan Urgancıoğlu, Serdar Gökhan, Tuba Ünsal, Kenan Bal ve İpek Tanrıyar'ın rol aldığı tarihi dizi ile geçmişe yolculuk yapmıştık. Bebekken annesi öldürülen ve babası zindana atılan Karaoğlan'ın 1200'lü yıllardaki yaşadıklarını konu alan bir tarihi izlemiştik. Ekran macerası sadece 9 bölüm sürmüştü.

10. Ekmek Teknesi

10. Ekmek Teknesi

Kadrosunda Savaş Dincel, Şermin Hürmeriç, Peker Açıkalın, Melike Güner, Ekin Türkmen, Kadir Çöpdemir ve Cem Kılıç'ın yer aldığı dizi, Türk televizyon tarihinin unutulmazları arasına girmişti. Fırıncı Nusret Baba, eşi Ayhan Hanım ve birbirinden sevimli kızları ile sıcak bir aile portresi çizdiler. Sevinçleri ve mutlulukları ile harmanlanmış bir mahalle komedisi olarak hafızalara kazınan dizideki Jale, Korkut, Kirli ve Heredot Cevdet'i unutmak ne mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Asmalı Konak

11. Asmalı Konak

Başrollerinde Özcan Deniz, Nurgül Yeşilçay, Selda Alkor, İpek Tuzcuoğlu, Ege Aydan ve Şerif Sezer gibi isimlerin rol aldığı yapım, yayınlandığı dönemin açık ara en çok izlenen dizileri arasına girmişti. Dizi Seymen ve Bahar'ın Amerika'da başlayan aşklarının, Kapadokya'ya kadar uzanmasını konu alıyordu.

12. Kuzenlerim

12. Kuzenlerim

Üç kuzenin İstanbul'a gelmesi ile başlayan hikayeye komşuları ve arkadaşlarının dahil olması ile gelişiyor. Üç farklı hayatın bir arada nasıl yaşadığını anlatan hikaye TRT'de yayınlanmıştı.

13. Çocuklar Duymasın

13. Çocuklar Duymasın

Pınar Altuğ ve Tamer Karadağlı'nın başrolünde yer aldığı dizi tam 9 sezon yayınlamıştı.

14. Kınalı Kar

14. Kınalı Kar

2002-2004 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan dram türündeki Türk televizyon dizisi toplam 90 bölüm sürmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
64
36
18
15
14
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?