Görüş Bildir
Haberler
FED Kararını Açıkladı, Dolar Düştü

FED Kararını Açıkladı, Dolar Düştü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küresel piyasalarda gerginliğin tırmandığı bir dönemde ABD Merkez Bankası (Fed), faiz artırımıyla ilgili açıklamasında 'kayda değer süre sonra' ifadesini kullanmayarak yatırımcıların beklentilerini karşıladı.

Associated Press (AP) haber ajansının aktardığına göre Fed, yılın son Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından sonra yaptığı açıklamada, 'faizlerin artırımıyla ilgili sabırlı olacağını' belirtti.

Yatırımcılar Fed'in 'kayda değer süre' ifadesinin kaldırılmasını ve faiz artırımının gelecek yılın ortasında gelmesi beklentisi içindeydi.

Bu ifadenin Fed tarafından kullanılmaması, yatırımcıların beklentilerini karşılamış oldu.

Fed'in açıklamasından sonra Amerikan doları, TL karşısında değer kaybetmeye başladı.

Hafta içinde 2.41 TL'yi aşan dolar, açıklama sonrasında 2.3009 TL'ya kadar geriledi.

Fed'in kararı, sermaye akımlarını da yakından ilgilendirdiği için Rusya ve gelişen ülkeler tarafından yakından takip ediliyordu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Açık Piyasa Komitesi açıklamasında, 'Komite, para politikasındaki tutumunda normalleşmeye başlamak konusunda sabırlı olabileceğini kaydetmektedir' dendi.

Fed Başkanı Janet Yellen de düzenlediği basın toplantısında 'Açıklama, en azından bir sonraki toplantılara kadar normalleşme sürecine başlamanın mümkün olmadığı şeklinde değerlendirilmeli' dedi.

  • BBC Türkçe
Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/ekonomi/2...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0