Görüş Bildir
Haberler
Facebook Haber Yayınına Başladı

Facebook Haber Yayınına Başladı

Batuhan
13.05.2015 - 10:40 Son Güncelleme: 13.05.2015 - 15:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook’un bir süredir dedikodusu yapılan yeni özelliği Instant Articles nihayet resmiyet kazandı. Bu yeni format yayıncıların doğrudan Facebook uygulaması içinden yüklenmesini ve okunmasını sağlayacak makale ve haberler oluşturmasına izin veriyor. Böylelikle kullanıcıların uygulamadan çıkıp web sitelerini açmasına gerek kalmıyor. Instant Articles şu an için sadece iPhone uygulamasında kullanılabiliyor.

The New York Times, NatGeo, BuzzFeed, NBC, BBC, The Atlantic, Bild ve The Guardian gibi büyük yayıncılarla bir anlaşma yapan Facebook, bu şirketlerin yayınladığı içeriklerin kullanıcılara çok daha hızlı ve kolay bir şekilde aktarılmasını planlıyor.

Facebook, yayımcıların endişelerini gidermek için yaptığı açıklamada, okuyucu trafiğinin Google Analytics, comScore ve Omniture gibi ölçüm platformlarıyla entegre olacağını belirtti. Facebook, haber açılma süresini 8 saniyeden birkaç saliseye indireceğini vaat ettiği Instant Articles ile yayımcılara büyük reklam geliri de vaat ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, medya kuruluşlarını ikna etmek için bir süredir kapalı kapılar ardından pazarlıklar yapan Facebook, 'Instant Articles'dan elde edilen gelirin büyük bir kısmını bu kuruluşlara bırakacak.

Facebook'ta yer alan haber içeriği üzerinden yapılan reklamlardan elde edilen gelirin tamamı medya kuruluşlarına bırakılacak.

İlk etapta siteyi İngilizce kullanan kişilerin hedef alındığı projenin önümüzdeki günlerde genişleyebileceği ve farklı dillerden yeni haber kaynaklarının projeye dahil olabileceği belirtiliyor.

Kaynaklar: NTV, Webtekno, Teknoblog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0