Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerin Kepek Sorunu Nasıl Çözülür?

Erkeklerin Kepek Sorunu Nasıl Çözülür?

Şebnem Sucu
24.01.2022 - 11:26

Kepek, kadınlara göre erkeklerde daha çok görülen bir problemdir. Bazı durumlarda seboreik dermatit, sedef hastalığı ve mantar enfeksiyonları gibi çeşitli sorunlar kafa derisinde pullanma, kaşıntı ve kızarıklıklara neden olabilir. Bu gibi cilt hastalıkları kepek oluşumunu arttırmaktadır. Kepek, çoğunlukla yeniden oluşma eğilimi gösterir. Eğer kepek, sorunundan muzdaripseniz kepeğe iyi gelen doğal tedaviler ve şampuan kullanımı gibi yöntemlerden bahsettiğimiz içeriğimizi inceleyebilirsiniz. İşte erkeklerin kepek sorunu nasıl çözülür? Sorusunun cevapları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kepek, ölü cilt hücrelerinin saç köklerinden birikmesi sonucu ortaya çıkar. Kadınlar saç bakımı konusunda daha dikkatlidirler. Tercih ettikleri bakım ürünleri konusunda genelde daha titiz olmalarının yanı sıra kullandıkları ürünlerin düzenli kullanımına önem verirler. Bu nedenle de kadınlarda kepek problemine erkeklere oranla daha az rastlanmaktadır. Kepek kadın olsun erkek olsun herkeste öz güven sorunlarına neden olur. Peki, erkeklerde kepek sorunu nasıl çözülür? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

Kepek Nedir?

Kepek Nedir?

Kepek, cilt pullarının ortaya çıkmasına sebep olan bir kafa derisi sorunudur. Kepeğe eşlik eden en önemli sorunlardan biri kaşıntıdır. Kişinin yaşı, stres düzeyi, saç ürünleri gibi bazı faktörler kepek geliştirme riskini arttırabilir. Kepek yetersiz hijyenden kaynaklanmaz, ancak düzenli yıkanmayan saçlarda kepek daha belirgin bir hal alır. Ciddi bir hastalık olmayan kepek, çoğu zaman estetik kayıplara neden olur.

Kepek Sorunu Nasıl Çözülür?

Kepek Sorunu Nasıl Çözülür?

Erkeklerin kepek sorunu nasıl çözülür? Bu sorunun cevabı oldukça basittir. Kepek sorununu azaltmak ya da ortadan kaldırmak için uygulanabilecek çeşitli yöntemler vardır. Lakin kepek bazı cilt sorunlarına bağlı ortaya çıkıyorsa öncelikle buna sebep olan hastalık tedavi edilmelidir. Ayrıca kepek çoğu zaman kendini tekrar eder. Kullanılan yöntemler bir süre etkisini gösterse de kepek yeniden oluşum gösterebilir. 

Kepek sorununu hafifletmek ve kepek tedavisini desteklemek için uygulanabilecek doğal çözüm yöntemleri vardır. Bunlar;

Kepek Şampuanları

Kepeği hızlı bir şekilde tedavi etmek için kullanılan en basit tedavi kepek için özel tasarlanan şampuanların kullanımıdır. Salisik asit, selenyum sülfit, kömür katranı ya da çinko pirit gibi bileşenlere sahip şampuanları kullanabilirsiniz. Ancak kepek şampuanları kullanılırken kullanma talimatı dikkate alınmalıdır ve kepeğin ortadan kalkıp kalmadığını görmek için 1 ay kullanılmaya özen gösterilmelidir. Kepek şampuanını eczaneden ya da süpermarketlerden temin edebilirsiniz.

Elma Sirkesi 

Kepeğe iyi gelen doğal yöntemlerin başında elma sirkesi gelmektedir. Elma sirkesini bir kaseye doldurun ve bir miktar su ile seyrelterek banyoda son kez kafanızdan aşağı dökün.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı kepeğe birebirdir. İçerdiği antienflamatuar ve antimikrobiyal özellikler sayesinde kepeğe neden olan mantarlara doğrudan etki eder. Çay ağacı yağı keskin bir yağ olduğundan kafa derisini tahriş edebilir. Bu sebeple hindistancevizi yağı gibi farklı bir yağ ile karıştırılarak saça uygulanmalıdır.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal özelliğe sahiptir. Dolayısıyla kepeğe neden olan mikrobik etkilerle savaşır. Yüksek oranda nemlendirici özelliği ile cildin nem oranını arttırarak egzama ve kepek şikayetlerini önlemeye yardımcı olur.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?