Görüş Bildir
Haberler
Kepek Nedir, Nasıl Geçer?

Kepek Nedir, Nasıl Geçer?

Şebnem Sucu
23.08.2021 - 07:30

Kepek, her insanın kendi kendine tanı koyabileceği bir durumdur. Kadınlara oranla erkeklerde daha sık görülmekle birlikte kaş ve sakallarda da meydana gelebilirler. Kepek şiddetine göre kişinin yaşamını ve görünümünü olumsuz etkileyen bir problemdir. Kepeğin temel sebebinin tam olarak neyden kaynaklandığı bilinmese de çeşitli deri hastalıkları, stres ve saç derisi gibi etkenler saçta kepek problemini tetiklemektedir. Peki, kepek nedir, nasıl geçer? İşte yanıtı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kepek dünya üzerinde en sık görülen cilt rahatsızlıklarının başında gelmektedir. Pul pul dökülme ve kaşıntı ile karakterize edilen kepek problemi, birçok farklı sebepten kaynaklanabilir. Zararsız olmalarının yanı sıra genellikle kronik bir hal aldığından tedaviye rağmen zaman zaman kendini tekrar edebilir. Bu nokta da kepek problemini kontrol altına alacak olan yöntemlerden faydalanmak kepek şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Peki, kepek nedir, nasıl geçer? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

KEPEK NEDİR?

Kepek, neredeyse toplumun yarısında görülebilen bir durumdur. Bulaşıcı değildir, gri ve beyaz bir renge sahiptirler. Kepek problemine bazen kaşıntılarda eşlik edebilir ve saç derisinin altında ölü deri hücrelerinin saçlarınızda toplanarak pullar oluşturmasına sebep olur. Kepeklenme problemi, vitamin eksiklikleri ve stres başta olmak üzere sedef hastalığı ya da egzama gibi bazı cilt hastalıklarından kaynaklanabilir. Aynı zamanda zayıf bir bağışıklık sistemine sahipseniz kepek şikayetlerinin artması olasıdır.

KEPEK NASIL GEÇER?

Kepek problemi şikayetlerini en aza indirmek için uygulanabilecek en iyi yöntemlerden biri çinko pirit, selenyum, sülfit veya kömür katranı içerikli şampuanların kullanımıdır. Bu şampuanlar doğru sürelerde saç derisinde bekletilmeli ve iyice durulanmalıdır. Süpermarketlerden ya da eczanelerden bu tip kepek şampuanlarına rahatlıkla ulaşmak mümkündür.

Kepek sorununu azaltmak için bazı tedbirler almak da iyi sonuçlar verir. Örneğin; saçlarınızı her gün tarayabilir, saçlarınızı açık bırakarak hava almasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda saçlarınızı her gün değil, ancak düzenli aralıklarla yıkamanız gerekir. 

KEPEĞE NE İYİ GELİR?

Şampuanların yanı sıra kendi kendinize uygulayacağınız bazı tedaviler saçlarda kepek şikayetlerini azaltmada önemli etkiler sağlamaktadır. İşte kepek şikayetlerinizi azaltacak doğal tedavi yöntemleri;

• Antibakteriyel ve antimikrobiyal etkilere sahip olan çay ağacı yağı, kepeğe neden olan mantar gibi cilt hastalarında tedavi edici özelliğe sahiptir. Bir miktar hindistan cevizi yağı ile çay ağacını karıştırıp saç derinize masaj yaparak uyguladığınızda olumlu sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Çay ağacı tek başına tahriş edebileceğinden dolayı mutlaka hindistan cevizi yağı ile karıştırılmalıdır.

• Bakteri ve mantarlara karşı kalkan görevi gören elma sirkesi de saçta kepek sorununa iyi gelmektedir. Saç derinize su ile karıştırarak uygulayabilir ya da her duş sonrası durulama suyunuza elma sirkesi ilave edebilirsiniz.

• Saç kepeklerinizden kurtulmak için uygulayabileceğiniz diğer bir doğal yöntem ise sarımsaktır. Ezilmiş sarımsağı saç derinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 

• Bunlara ek olarak aloe vera jeli ya da hindistancevizi yağını tek başına saçınıza uygulayabilir ve kepeğin neden olduğu kaşıntı şikayetlerini azaltabilirsiniz.

• Kepek tedavisinde beslenmenin de önemli bir role sahip olduğunu belirtmek mümkündür. Çünkü kurumaya bağlı döküntü ve kaşıntılar sıklıkla beslenme kaynaklı gelişmektedir.  Bu sebeple somon, uskumru ve alabalık gibi Omega 3 kaynağı besinleri tüketmeye özen göstermelisiniz.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın