Görüş Bildir
Haberler
Kepek Yüzünden Siyah Giyemeyenleri Böyle Alalım! İşte Kepek Problemini Kökten Çözen Doğal Yöntemler

Kepek Yüzünden Siyah Giyemeyenleri Böyle Alalım! İşte Kepek Problemini Kökten Çözen Doğal Yöntemler

R.G.
14.12.2020 - 14:32

Kepek en sık rastlanan cilt problemlerinden birisi. Saç derisinin kurumaya bağlı olarak dökülmesi şeklinde tanımlanıyor. Fakat kızarıklık, kaşıntı gibi problemlere de yol açabilir. Bilinenin aksine, saçın temiz ya da kirli olması ile pek de alakası yok. Yaşayanlar bilir: Eğer sürekli hale geldiyse gerçekten eziyete dönüşür ve bütün hayatınızı etkiler. İşte kepekten kurtulmanızı sağlayacak doğal yöntemler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağsız olmaz!

Yağsız olmaz!

Kepek tedavisinde en etkili yöntemlerden biri doğal yağlardır. Saç derinizi nemlendirmek için daha iyi bir çözüm olmayabilir. Duştan birkaç saat önce herhangi bir bitkisel yağı saç derinize masaj yaparak sürün ve bekletin. Hindistan cevizi veya badem yağı en çok tercih edilenler arasında. Bu yağların duştan sonraki etkisine siz de inanamayacaksınız! Küçük bir tüyo: Yağın vücudunuza bulaşmasını istemiyorsanız, saçınızı önceden ılık su ile durulamanız gerektiğini unutmayın.

Her derde deva: Sirke mucizesi!

Her derde deva: Sirke mucizesi!

Özellikle elma sirkesi kepekten kurtulmak isteyenlerin uzun zamandır kullandığı bir yöntem. Ölü derilerin temizlenmesi ve saç diplerinin hava alması için kullanılır. Eşit ölçüde su ve sirkeyi karıştırıp şampuan gibi kullanın. Fakat karışımın saç diplerine indiğinden emin olmanız gerekir. Sonrasında şampuan kullanmamakta fayda var.

“Aspirin ne alaka?” demeyin!

“Aspirin ne alaka?” demeyin!

Günlük hayatımızda bizi pek çok problemden kurtaran aspirin kepeğe de çözüm oluyor. İlk başta kulağa ilginç geldiğinin farkındayız. Fakat salisilik asit hem aspirinin hem de kepek önleyici şampuanların ortak temel maddelerinden birisi. İşte kepek probleminizi ortadan kaldıracak karışım: Saç yapınıza göre 2-3 aspirini ezin ve şampuanınıza katın. Saçınızda 5 dakika bekletmeniz yeterli.

Limon suyu ile hem parlak hem de kepeksiz saçlar!

Limon suyu ile hem parlak hem de kepeksiz saçlar!

Limon suyu sadece kepeği engellemez, saç diplerinizi ve yapısını da güçlendirir. Saçınız nemliyken, eşit miktarda su ile seyreltilmiş limon suyunu saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra durulayabilirsiniz. Fakat saçınızın tamamen limon suyundan arındığına emin olmalısınız. Aksi takdirde içerdiği asit nedeniyle güneşe çıktığınızda saç renginiz açılabilir. Bu nedenle boyalı saçlara sahip olanlar, bu yöntem yerine bitkisel yağları tercih ederlerse daha iyi olur.

Karbonat veya kabartma tozunu bir deneyin!

Karbonat veya kabartma tozunu bir deneyin!

Kepek probleminin en ekonomik çözümlerinden birisi, herkesin mutfağında mutlaka olan karbonat veya kabartma tozu. Islak saçınıza masaj yaparak uygulayacağınız karbonat ya da kabartma tozu ilk başta saçınız da kuruluk yapabilir. Ama sonrasında saçlarınız doğal bir yağ üretecek ve nem dengesine geri kavuşacaktır. Denemeden karar vermeyin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Peace Sneaker

aynı sorun yıllardır bende vardı sorunun çözümü şudur çörek otu yağı'nı kafanıza yağlayın 15 dk bekleyin daha sonra durulayın ve bu işlemi 20 günde bir yapı... Devamını Gör

Peace Sneaker

bunların yarısı yalan