Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Yüksek Faize Yatırımcımızı Ezdirmememiz Lazım'

Erdoğan: 'Yüksek Faize Yatırımcımızı Ezdirmememiz Lazım'

TOBB Ekonomi Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım' dedi. 

Erdoğan, 'Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağının kesinleştiğini belirterek, 'Ülkemiz hazırlık devrini geride bırakıp artık şahlanış dönemine giriyor' dedi.

En büyük önceliklerinin enflasyonla mücadele olduğunu dile getiren Erdoğan, 'Mali disiplini koruyarak, büyüme ve istihdam odaklı bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Enflasyonla mücadele en önemli önceliğimiz. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır' diye konuştu.Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle...

"Ekonomiyle ilgili ahkam kesmesi gerçekten gülünçtür"

"Ekonomiyle ilgili ahkam kesmesi gerçekten gülünçtür"

'Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu, Maraş'ın açılmasının ne anlama geldiğini bilmeyen birine ekonomiyi izah etmek mümkün değildir. Ömrü boyunca devletten aldığı maaş dışında tecrübesi olmayanların kürsülerden esip gürlemesi teneke tıngırtısından öte anlama sahip değil.

Kendisine ait doğru yanlış hiçbir fikri, projesi, hayali olmayan, dışarıdan ve içeriden yazılan senaryoların tetikçiliğini yapmak dışında müktesebatı bulunmayanların ekonomiyle ilgili ahkam kesmesi gerçekten gülünçtür.'

'Üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor'

'Üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor'

'Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizde bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? İstihdam üretebilir miyiz? Mümkün değil. Peki üretim yapabilir miyiz? O da mümkün değil.

Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Birçok sanayici nasıl battığını anlatırken bana, 'Beni faiz bitirdi' derdi, inşallah bunları da tersine çevireceğiz.

Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Artık çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor.

Yüksek faizden arındırılmış, istihdamdan finansmana, özellikle nakit akışından teşviklere kadar çok sayıda destek paketini hayata geçirdik.'

'Ülkemiz şahlanış dönemine giriyor'

'Ülkemiz şahlanış dönemine giriyor'

'Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.

Gerçekleştirdiğimiz reformlarla ülkemizi iş yapma kolaylığı endeksinde 27 basamak yükselterek 190 ülke arasında 33. sıraya yerleştirdik. Eylül ayına ilişkin öncü verilerle üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağımız artık kesinleşmiş oldu.

Mali disiplini koruyarak, büyüme ve istihdam odaklı bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Enflasyonla mücadele en önemli önceliğimiz. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır.

Ülkemiz hazırlık devrini geride bırakıp artık şahlanış dönemine giriyor. İnşallah önümüzdeki yıl tüm bu zorlukları geride bırakmış olarak bugünleri acı bir tebessümle yad edeceğiz.'

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
55
32
12
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Ezdin ezeceğin kadar.... Herkes püre ve salça oldu..... ..... 😡

cenigz han

Hani ekonomi pik yapıyordu, hani tarımda Avrupa'yı geçmiştik. İslamcıların ekonomiden anladığı tek şey faiz. Sanıyorlar ki faiz tek başına enflasyona neden o... Devamını Gör

Sukowski

Devamında da şunu söyledi (içinden): ama ezdiririz çünkü alışkanlık yaptı gurebayı zengine ezdirmek...