Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Türkiye'de Akademik Özgürlüğün Olmadığı Üniversite Yok'

Erdoğan: 'Türkiye'de Akademik Özgürlüğün Olmadığı Üniversite Yok'

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin kayyum rektör Melih Bulu'ya yönelik protestoları 6. ayı geride bırakırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye’de akademik özgürlüğün olmadığı üniversite söz konusu değil' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 'Kütüphane Söyleşileri' programında gençlerle bir araya geldi.

Erdoğan buradaki konuşmasında, Türkiye’de akademik özgürlüğün olmadığı herhangi bir üniversite bulunmadığını öne sürdü ve 'Bizim herhangi bir üniversitede özgürlüğü kısıtlamak diye bir derdimiz yok. Üniversitelerdeki tüm akademik kadrolara baktığımız zaman kadın oranı yüzde 51'in üzerinde. Bu, Cumhuriyet tarihinde görülmüş bir durum değil.' dedi.

Erdoğan, neredeyse bütün televizyon kanallarında yayınlanan buluşmada Kanal İstanbul ve Marmara'da müsilaj sorunuyla ilgili de konuştu.👇

Erdoğan, neredeyse bütün televizyon kanallarında yayınlanan buluşmada Kanal İstanbul ve Marmara'da müsilaj sorunuyla ilgili de konuştu.👇

Görsel: Gerçek Gündem

"Muhalefetin insafına bırakamayız"

"Muhalefetin insafına bırakamayız"

Erdoğan Kanal İstanbul projesiyle ilgili şunları söyledi:

'Yapılan etütler, Kanal İstanbul'daki gemi trafiğinin Boğaz'a göre 13 kat daha güvenli gerçekleşeceğini bize gösterdi. Şimdi 13 kat daha güvenli bir durum söz konusu olduğuna göre, hala İstanbul Boğazı'nda direnmemizin bir anlamı var mı? Tanker, büyük yük gemileri... Artık bunlara İstanbul Boğazı'nı kapayıp, hepsini bizim Kanal İstanbul'a kaydırmamız gerekecek.

Bütün bunlarla beraber ülkemize çağ atlatacak böyle bir projeyi tabii muhalefetin insafına bırakamayız. Şu anda bizim Kanal İstanbul'la ilgili hedefimiz birinci derecede, çevre tehdidinin ortadan kaldırılması. İkincisi, İstanbul'da bugüne kadar yaşanmış bütün o kazalardan büyük oranda kurtulmak. Üçüncüsü, çok daha sağlıklı bir deniz trafiğini sağlamak.'

Erdoğan, 'Limanlarla, marinalarla bu projenin dünyada müstesna bir yeri olacak. Parmakla gösterilir hale getireceğiz inşallah. Bu konuda muhalefetin yaklaşım tarzı çok çirkin. Eğer biz bunlara eyvallah edersek hiçbir şeyi yapamayız.' dedi.

"Müsilajın nedenine yerel yöneticilerin iş bilmezliğini eklemek lazım"

"Müsilajın nedenine yerel yöneticilerin iş bilmezliğini eklemek lazım"

Erdoğan Marmara Denizi'ndeki müsilaja ilişkin ise 'Şov yapmak uğruna kimsenin İstanbul'un ve Marmara Denizi'nin geleceğiyle oynamaya hakkı yoktur. Müsilajın nedenlerine, yerel yöneticilerin iş bilmezliğini eklemek lazım' ifadesini kullandı.

O yayının görüntüleri 👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
117
104
5
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza

ben siyaset okuyorum ama derslerde türkiye siyasetinden konuşmak yasak. söyleyeceklerim bu kadar

Erkan Ekşi

Bu adamın kafasında başka bi türkiye var.bi insan gerçeklerden bu Kadar uzak olamaz.

Jehat Sercan Yacan

Bir insan düşünün her söylediği sözün aksi doğru.

pazartesi

Yok yav. Bi söylediği doğruydu. 'Evlatlarıma helal lokma yedirmedim' dediydi.