Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçi’nde İki Fakülte YÖK Kararı Beklenmeden Kurulmuş

Boğaziçi’nde İki Fakülte YÖK Kararı Beklenmeden Kurulmuş

YÖK, Rektör Melih Bulu’nun Boğaziçi’ne atanmasının ardından açılan hukuk ve iletişim fakültelerinin kuruluş sürecindeki skandalı itiraf etti. YÖK'ün iki fakültenin kurulması kararını, Cumhurbaşkanlığı kararından 19 gün sonra aldığı anlaşıldı. YÖK'ten konuyla ilgili daha sonra yapılan açıklamada ise toplantı tarihinin yanlış yazıldığı ileri sürüldü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

YÖK’ün yazısına göre süreç; Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün 3 Şubat’ta YÖK’e yaptığı “üniversite bünyesinde hukuk ve iletişim fakültesi kurulmasına” yönelik iki ayrı teklifle başladı. Tekliflerden iki gün sonra Cumhurbaşkanı, Boğaziçi’nde hukuk ve iletişim fakültelerinin kurulmasına izin veren kararı imzaladı.

YÖK geriden geldi

YÖK geriden geldi

Fakat bu tarihte YÖK, henüz Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün tekliflerine yönelik bir karar almamıştı. YÖK Genel Kurulu, kuruldukları resmi olarak duyurulan iki fakülteye ilişkin teklifi, 24 Şubat’ta yapılan toplantıda görüşerek “uygundur” kararı aldı. YÖK’ün 19 gün geriden gelen kararı Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre, YÖK, kararını dikkat çeken ifadelerle gerekçelendirdi. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M.İ. Safa Kapıcıoğlu imzalı değerlendirmede, “Ülkemize yöneltilen suçlamalar gibi konularda uluslararası mahkemelerde dil ve alan yetkinliği ile ülkemizin menfaatlarını savunabilecek nitelikli insan gücüne duyduğumuz ihtiyaç açıktır” denildi. YÖK’ün Boğaziçi Üniversitesi’nden beklentisinin, “nitelikli hukukçu ve akademisyen yetiştirmesi” olduğu kaydedildi.

"Tam bir skandal"

"Tam bir skandal"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP’li Özdemir, YÖK tarafından verilen yanıtın tam bir skandal olduğunu belirterek “Cumhurbaşkanlığı, Yüksek Öğretim Kurumları Kanunu’nu çiğneyerek, YÖK’ün kararını beklemeden fakültelerin kuruluşuna izin veriyor. Rektörlüğün gerekçesi de ayrı bir skandal. Türkiye’deki 84 hukuk fakültesinin hiçbirinde, ‘hukuksal analiz yeteneğine sahip, iyi derecede İngilizce bilen, çok yönlü hukuk mezunlarının olmadığı’ savunuluyor. YÖK de yaptığı değerlendirmede bu görüşü tasdik ediyor” dedi.

YÖK: Toplantı tarihi yanlış yazıldı

YÖK: Toplantı tarihi yanlış yazıldı

YÖK'ten konuya ilgili açıklama yapıldı. 'Bugün bazı basın yayın organlarında Boğaziçi Üniversitesinde iki fakültenin YÖK tarafından kurulma kararlarının Cumhurbaşkanlığı kararından sonra alındığına ilişkin haberler yayınlanmıştır' denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

'04/02/2021 tarihli YÖK Genel Kurul toplantısında alınan kararlarla birçok devlet ve vakıf üniversitelerinde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazı fakülte ve enstitülerin isimlerinin değişikliğine karar verilmiş olup bu karar Cumhurbaşkanlığı makamına arz edilmiştir. 06.02.2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında diğer üniversitelerde kurulması kararlaştıran fakültelerle ile birlikte Boğaziçi Üniversitemiz bünyesinde kurulması kararlaştırılan İletişim ve Hukuk Fakülteleri de bulunmaktadır.'

'Bilahare Başkanlığımıza iletilen soru önergesine verilen cevabi yazıda ise YÖK Genel Kurul toplantı tarihi 04.02.2021 yerine sehven 24.02.2021 olarak zikredilmiştir' ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 'Bu yanlışlık tamamen teknik ve insani bir hata olup, bundan sonra bu ve benzeri hataların olmaması için Kurulumuzca gerekli tedbirler alınarak daha fazla dikkat ve hassasiyet gösterilecektir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
28
10
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

yök kararı da neymiş...göklerden gelen bir karaaar vardır.

Art Ankara

Ben kararı aldım siz kitabına uydurun denmiş ama bu işte ihale YÖK'e kalır neden yeterince hızlı karar çıkarmadınız diye.

Equal

Buna şaşırdık mı? Hayır Buna gerildik mi? Evet Bu bizi yordu mu? Yeter amk.