Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın 'Amerika'yı Yeniden Keşfi' Dünya Medyasında da Yankılandı: Desteksiz Attı

Erdoğan'ın 'Amerika'yı Yeniden Keşfi' Dünya Medyasında da Yankılandı: Desteksiz Attı

Batuhan
16.11.2014 - 11:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ Amerika’yı Kolomb değil 1178’de Müslümanlar keşfetti“ sözlerinin dünya medyasındaki yankıları sürüyor.

Eroğan’ın sözlerini sayfalarına taşıyan ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post, “ Erdoğan, siyasi rakipleri, azınlıklar ya da sosyal medya hakkında provakatif açıklamalar yapmaktan çekinmiyor. Son açıklamaları, bunlarla karşılaştırıldığında daha az tahrik edici ” ifadelerini kullandı.

Haber aynı zamanda, gazetenin internet sitesinde en çok okunan haber oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını okuyucularına aktaran bir başka gazete de Daily Mail oldu.

“Erdoğan, Müslüman kaşiflerin Amerika’yı 300 yıl önce keşfederek Christopher Columbus’u yendiği iddiasıyla tarihi yeniden yazmayı denedi” diyen gazete, Erdoğan’ın açıklamalarına dayanak olan iddialarının bilimsel olarak hiçbir desteğinin bulunamadığını da hatırlattı.

Erdoğan, Latin Amerikalı İslam alimlerinin İstanbul’daki toplantısında Kristof Kolomb’un anılarında, Amerika kıtasında dağın tepesinde gördüğü bir camiden bahsettiğini savunmuş ve “Küba’daki o dağın tepesine bir cami yakışır” demişti.

Cumhurbaşkanının sosyal medyayı ayağa kaldıran bu ifadelerine dünya ilk medyası ilk dakikalardan itiibaren kayıtsız kalamadı. İngiliz medya kuruluşu BBC’nin konuya ilişkin haberi, kısa süre içinde en çok okunanlar arasına girdi.

Erdoğan’ın sözleri Al Jazeera’nın da manşet ine yükseldi.

İspanyolca konuşan ülkelerin referans gazetelerinden El Pais de İstanbul’dan gelen ‘sürpriz haber’ i okurlarına duyurmakta gecikmedi.

Haberi ilk duyuranlardan biri de İngiliz Telegraph gazetesiydi. Haberde Erdoğan’ın, tarihçilerce çürütülmüş bir iddiayı dillendirdiğine dikkat çekildi; “Bu gerçek onun hiç de umrunda değildi” ifadesi kullanıldı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/erdoganin-ame...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0