Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Açtığı Dava Öncesi Ötekilerin Postası'na Destek

Erdoğan'ın Açtığı Dava Öncesi Ötekilerin Postası'na Destek

Demokrat Haber
03.02.2015 - 15:28 Son Güncelleme: 03.02.2015 - 15:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook tarafında 9 kez kapatılan Ötekilerin Postası şimdi de dava tehdidiyle yüz yüze.

Facebook üzerinden oluşturduğu sayfadan, yurttaş gazeteciliği ve kolektif habercilik mottosuyla paylaşımlarda bulunan Ötekilerin Postası hesabı daha önce çeşitli bahanelerle Facebook tarafından 9 kez kapatılmıştı.

Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçlamasıyla açtığı davayla karşı karşıya. Davanın ilk duruşması 4 Şubat Çarşamba günü görülecek.

Dava öncesi aralarında Demokrat Haber’in de olduğu çeşitli alternatif medya mecrakarı Ötekkilerin Postasına destek mesajı yayınladı. Açıklama ve imzacılar şöyle:

Ötekilerin Postası yeni bir dava tehdidiyle yüz yüze. Susturulmak istenen bizim sesimizdir…

#‎ÖtekilerinPostasıSusturulamaz

Kurulduğu andan itibaren Türkiye’de yurttaş haberciliğinin ve dijital aktivizmin öncülerinden birisi olan Ötekilerin Postası bugüne kadar çeşitli baskıların hedefi oldu. Yayın yaptığı platform olan Facebook, Ötekilerin Postası’nı 9 defa kapattı, ancak her defasında daha güçlü olarak geri döndü. Ötekilerin Postası aktivisti, muhabiri, editörü olmak işten çıkarılmanın gerekçesi oldu.

Son olarak dönemin Başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ötekilerin Postası hakkında, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçlamasıyla dava açtı. Davanın ilk duruşması 4 Şubat Çarşamba günü görülecek.

Bir yandan bireysel olarak Ötekilerin Postası’na dava açanlar, diğer yandan da hükümet olarak interneti, sosyal medyayı, yurttaş haberciliğini susturacak adımlar atıyorlar.

Çok yönlü baskılarla medyayı ağırlıklı olarak denetlemeyi başaranlar; halkın gerçeklere ulaşmasının yeni kanalı olan internet ve sosyal medyayı da kısıtlamak; halka gerçekleri ulaştırmak için çaba sarf eden yurttaş habercilerini ve yurttaş haberciliği platformlarını da susturmak istiyorlar.

Onlar için “Kamu düzeni” sokakları halka kapatmanın, “milli güvenlik” ise grevleri yasaklamanın bahanesidir. Aynı bahanelerle bu sefer de interneti-sosyal medyayı da susturmak, kontrol etmek, en azından kısıtlamak istiyorlar.

Gerçeklerin yayılmasından duydukları korku onları daha saldırgan yapıyor.

Torba yasalarla, soruşturmalarla, gözaltı operasyonlarıyla, fiili uygulamalarla, kaynatılan cadı kazanlarıyla İnterneti bir suç mahalli, internet aktivizmini ve yurttaş haberciliğini ise bir suç olarak topluma kabul ettirmeye çalışıyorlar.

Ötekilerin Postası’na açılan dava yoluyla hepimize gözdağı vermek istiyorlar.

Susturulmak istenen sadece Ötekilerin Postası değil, hepimizin sesidir.

Yurttaş haberciliği suç değildir, Ötekilerin Postası yalnız değildir.

Ötekilerin Postasına sahip çık, sesine sahip çık, yurttaş haberciliğine, internet aktivizmine sahip çık…

dokuz8haber bileşenleri, destekçileri ve dostları

Alternatif Bilişim Derneği, Ankara Direniş Postası, afaki.org, Ayağa Kalk Taksim, BalıkBilir, Demokrat Haber, Emek Dünyası, Medya ve İletişim Derneği, İzmir Ekonomi Üniv. Medya Kulübü, İzmir Ekonomi Üniv. Sinema ve Dijital Medya Kulübü, Kamera Sokak, Korsan Parti, Naber Medya, Seyri Sokak, Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAREM), Twitter Gazetesi, Yön Haber, Yön Radyo.

(Demokrat Haber)

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/internet...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0